Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024

Ο αχώνευτος εργοδότης: Οδηγός επιβίωσης. Μέρος Α’.

Ο αχώνευτος εργοδότης. Τίποτα δεν του αρέσει, ποτέ δεν θα πει ένα μπράβο, όλοι του φταίνε για όλα.
Και τον βλέπεις και κάθε μέρα στη δουλειά! Τι να κάνεις;!

Ας δούμε πρώτα τα χαρακτηριστικά ενός τέτοιου ανθρώπου. Και σκέψου παράλληλα αν έχεις παρατηρήσει και εσύ κάποια από αυτά τα χαρακτηριστικά στον εργοδότη ή στους συνεργάτες σου.

Τα χαρακτηριστικά του αχώνευτου εργοδότη.

Είναι τοξικός.
Ποτέ δεν αισθάνεσαι καλά όταν σου μιλάει και σε αγχώνει η παρουσία του.

Είναι υποκριτής.
Από την μια λέει ότι δεν φτάνουν τα λεφτά για έναν καινούργιο εξοπλισμό στην δουλειά και από την άλλη πάει διακοπές στις Μαλδίβες καταχωρώντας τα ως λειτουργικά έξοδα.

Δεν είναι δίκαιος.
Θα δώσει αύξηση και προαγωγή στον φίλο του και όχι σε αυτόν που έχει την καλύτερη επίδοση στην δουλειά.

Κοιτάει πάντα το συμφέρον του.
Δεν τον νοιάζει η άποψη των άλλων. Όποιος δεν είναι μαζί του, είναι ο εχθρός του. Θα σε έχει από κοντά μόνο αν θα βλέπει κάποιο συμφέρον για τον εαυτό του.

Τα εμπόδια.

Θα ήθελα πολύ να σου πω ότι υπάρχει μια μαγική λύση σε αυτό το πρόβλημα, αλλά δυστυχώς τα πράγματα είναι λίγο πολύπλοκα… 

Πρώτον, ο εργοδότης είναι υψηλότερα σε ιεραρχία, έχει μια θέση δύναμης και αυτό σε περιορίζει στις ενέργειές σου. Υπάρχει ο φόβος της απόλυσης και δεν θέλεις να χαλάς την ψυχολογία σου.

Δεύτερον, ένας άνθρωπος δύσκολα αλλάζει και ιδίως όταν δεν βλέπει ο ίδιος την ανάγκη για κάτι τέτοιο.
Γιατί η αλήθεια είναι, ο τοξικός άνθρωπος νιώθει καλά με τον εαυτό του.

Τρίτον, όταν προσπαθείς να έχεις καλές σχέσεις μαζί του, φαίνεται ότι όλα πηγαίνουν χειρότερα. Όταν δεν μπορεί να κερδίσει κάτι από εσένα, του είσαι αδιάφορος ή αντιπαθητικός.

Υπάρχουν όμως μερικοί τρόποι για να έχεις έναν έλεγχο της κατάστασης.

Θα τα μοιραστώ μαζί σου στο μέρος Β’. 

Μείνε συντονισμένος για τη συνέχεια!

Ναταλία Αρέφιεβα
Ναταλία Αρέφιεβαhttps://mycitycoach.com/el/
Life Coach, Positive Psychology Practitioner, Ιδρυτής του MyCityCoach.com Η Ναταλία Αρέφιεβα σπούδασε Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στη Θετική Ψυχολογία και Coaching Ψυχολογία από το University of East London. Εργάζεται ως Life & Business Coach βοηθώντας νέους μάνατζερ, team leaders, ιδιοκτήτες start-up εταιρειών και ελεύθερους επαγγελματίες στη διαχείριση της αλλαγής, στην ανάπτυξη δεξιοτήτων, στον καθορισμό στόχων, στην ανεύρεση της ισορροπίας μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, και στην αύξηση της ευεξίας τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

INSTAGRAM

Latest

“Μαμά, θέλω να ψηλώσω” – Γιώργος, 45 ετών

«Μαμά, θέλω να ψηλώσω!Λέω να το βάλω ως στόχο για φέτος.Τι λες;Λοιπόν, μαμά… το αποφάσισα! Ξεκινάω αμέσως τώρα!Ξέρεις κανένα Life Coach;;»-Γιώργος, 45 ετών Όλα είναι δυνατά…; «Σε ευχαριστώ,...

Οι 5 φράσεις για την απόλυτη… αποτυχία!

Η αποτυχία δεν συνδέεται μόνο με τις πράξεις, αλλά και με τις λέξεις μας! Έλα να δούμε ποιες είναι οι 5 “must” φράσεις της αποτυχίας!

Η ημέρα που πέθανε η ελπίδα…

Ακόμα θυμάμαι εκείνη τη μέρα. Την ημέρα που πέθανε η ελπίδα... Από την Life Coach, Ναταλία Αρέφιεβα.

Πόσο ελεύθερο χρόνο έχεις στην πραγματικότητα;

Τρέχεις και δεν προλαβαίνεις; Έλα να δούμε πόσο ελεύθερο χρόνο έχεις πραγματικά στην καθημερινότητά σου. Απαντήσεις από την Life Coach, Ναταλία Αρέφιεβα.

Ξεκούραση την ώρα της δουλειάς; Μάθε πως!

3 τρόποι ξεκούρασης την ώρα της... δουλειάς! Γιατί μπορείς να ξεκουραστείς και χωρίς τις διακοπές! Συμβουλές από την Life Coach, Ναταλία Αρέφιεβα.