Αυτο-αμφιβολία: είμαι επαγγελματίας ή απατεώνας;

Σου έχει τύχει ποτέ να αμφιβάλλεις για τον εαυτό σου; Να αναρωτιέσαι αν γνωρίζεις καλά το αντικείμενό σου ακόμα και αν ασχολείσαι χρόνια με αυτό; Μην ανησυχείς, δεν είσαι ο μόνος! Ακόμα και οι πιο διάσημες προσωπικότητες περνάνε από αυτό! Συγκεκριμένα, πολλοί συγγραφείς, καλλιτέχνες και επιστήμονες κατά καιρούς είχαν αναφέρει ότι νιώθουν μεγάλη αυτο-αμφιβολία.

Μερικά παραδείγματα:

«Είμαι αρκετά καλή;» έπρεπε να ξεπεράσω αυτό το ερώτημα» – Μισέλ Ομπάμα

«Κάθε φορά που ξεκινάω να δουλεύω σε μια καινούργια ταινία, έχω τον φόβο ότι θα με απολύσουν» – Πενέλοπε Κρουζ

«Κάθε φορά που γράφω ένα βιβλίο σκέφτομαι ωχ, τώρα θα το μάθουν. Τους ξεγέλασα όλους και θα με καταλάβουν» – Μάγια Αγγέλου

Και στην ίδια λίστα θα μπορούσαν να μπουν και οι άνθρωποι όπως ο Λεονάρντο ντα Βίντσι, ο Βίνσεντ βαν Γκογκ, ο Τζόρτζ Ουάσινγκτον και πολλοί ακόμη!

Starry Night Over the Rhône. Vincent van Gogh

Ως Life Coach συνεργάζομαι με ιδιοκτήτες νεοσύστατων και start-up εταιρειών. Αυτοί οι άνθρωποι νιώθουν μεγάλο πάθος για το έργο τους.
Και έχουν ένα ξεκάθαρο όραμα για το μέλλον. Όμως υπάρχει ένα παράδοξο. Ταυτόχρονα είναι και εκείνοι που αμφιβάλλουν περισσότερο από όλους για το αν υπάρχει νόημα στην προσπάθειά τους και αν το βλέπει η ομάδα τους. Αμφιβάλλουν κατά πόσο βιώσιμη είναι η ιδέα τους και αν μπορούν να τα καταφέρουν. (Αυτο-αμφιβολία)

Γιατί αμφιβάλλουμε για τον εαυτό μας τόσο;

Είναι πολλά τα «γιατί» που προκαλούν την Αυτο-αμφιβολία…

  • Θεωρούμε τις γνώσεις μας δεδομένες και ότι όλοι ξέρουν αυτά που ξέρουμε και εμείς.
  • Πιστεύουμε ότι για να ξεχωρίσουμε πρέπει να υπερβούμε τον εαυτό μας, αφού έτσι είχαμε καταφέρει πράγματα στο παρελθόν. 
  • Συνδέουμε την επιτυχία μας με τυχαίους παράγοντες.
  • Νομίζουμε ότι αν κάτι μας είναι εύκολο, δεν είναι σπουδαίο.
  • Πιστεύουμε ότι οι άλλοι έχουν υψηλές προσδοκίες από εμάς. Και αν δεν τις εκπληρώσουμε, θα μας θεωρούν απατεώνες.

Όποιο και αν είναι το δικό σου «γιατί», η αναγνώριση και η αποδοχή αυτής της σκέψης είναι το πρώτο βήμα.
Το πρώτο βήμα για την αύξηση της αυτογνωσίας σου και για την καταπολέμηση τυχόν περιοριστικών πεποιθήσεων.

Εσύ συνειδητοποιείς τις αμφιβολίες σου;

Με αγάπη,
Ναταλία

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
Ναταλία Αρέφιεβα
Ναταλία Αρέφιεβαhttps://mycitycoach.com/el/
Life Coach, Positive Psychology Practitioner, Ιδρυτής του MyCityCoach.com Η Ναταλία Αρέφιεβα σπούδασε Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στη Θετική Ψυχολογία και Coaching Ψυχολογία από το University of East London. Εργάζεται ως Life & Business Coach βοηθώντας νέους μάνατζερ, team leaders, ιδιοκτήτες start-up εταιρειών και ελεύθερους επαγγελματίες στη διαχείριση της αλλαγής, στην ανάπτυξη δεξιοτήτων, στον καθορισμό στόχων, στην ανεύρεση της ισορροπίας μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, και στην αύξηση της ευεξίας τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

INSTAGRAM

Latest

“Μαμά, θέλω να ψηλώσω” – Γιώργος, 45 ετών

«Μαμά, θέλω να ψηλώσω!Λέω να το βάλω ως στόχο για φέτος.Τι λες;Λοιπόν, μαμά… το αποφάσισα! Ξεκινάω αμέσως τώρα!Ξέρεις κανένα Life Coach;;»-Γιώργος, 45 ετών Όλα είναι δυνατά…; «Σε ευχαριστώ,...

Οι 5 φράσεις για την απόλυτη… αποτυχία!

Η αποτυχία δεν συνδέεται μόνο με τις πράξεις, αλλά και με τις λέξεις μας! Έλα να δούμε ποιες είναι οι 5 “must” φράσεις της αποτυχίας!

Η ημέρα που πέθανε η ελπίδα…

Ακόμα θυμάμαι εκείνη τη μέρα. Την ημέρα που πέθανε η ελπίδα... Από την Life Coach, Ναταλία Αρέφιεβα.

Πόσο ελεύθερο χρόνο έχεις στην πραγματικότητα;

Τρέχεις και δεν προλαβαίνεις; Έλα να δούμε πόσο ελεύθερο χρόνο έχεις πραγματικά στην καθημερινότητά σου. Απαντήσεις από την Life Coach, Ναταλία Αρέφιεβα.

Ξεκούραση την ώρα της δουλειάς; Μάθε πως!

3 τρόποι ξεκούρασης την ώρα της... δουλειάς! Γιατί μπορείς να ξεκουραστείς και χωρίς τις διακοπές! Συμβουλές από την Life Coach, Ναταλία Αρέφιεβα.