Covid Self test- σε κομμωτήρια, κουρεία και κέντρα αισθητικής!!!!

0
1860

Από αυτή την Δευτέρα 19 Απριλίου, καθιστάται υποχρεωτική, όπως ανέφερε ο Υπουργός Εργασίας κ. Κωστής Χατζηδάκης, η χρήση covid self test,  για τους εργαζόμενους ειδικά στους ακόλουθους τομείς του ιδιωτικού τομέα.  

Αν εργάζεσαι στο λιανεμπόριο, σε σούπερ μάρκετ, σε κατάστημα τροφίμων, στην εστίαση, σε χερσαίες, θαλάσσιες και αεροπορικές μεταφορές, σε κομμωτήρια, κουρεία, κέντρα αισθητικής και σε εταιρείες τυχερών παιχνιδιών…. είναι υποχρεωτικό και πρέπει να διενεργούνται μια φορά την εβδομάδα self test, έτσι ώστε να μπορείτε να  εργάζεστε με φυσική παρουσία.

Η προμήθεια των σελφ τεστ όπως έχουμε γράψει και σε προηγούμενο άρθρο μας, γίνεται  δωρεάν από το φαρμακείο, με χρήση του ΑΜΚΑ σας. Φυσικά ο εργαζόμενος έχει το δικαίωμα να κάνει και rapid τεστ ή μοριακό τεστ , αν επιθυμεί με δική του δαπάνη ή της επιχείρησης του.

Αν είστε αρνητικός απλά δηλώνετε το αποτέλεσμα σας στο self-testing.gov.gr και από εκεί και πέρα μεταφέρονται αυτόματα στην πλατφόρμα supportemployees.services.gov.gr και μετά όλα σας τα στοιχεία περνάνε στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ. Για να πάτε στην εργασία σας θα πρέπει να έχετε μαζί σας την σχετική βεβαίωση ότι τα αποτελέσματα σας είναι αρνητικά.

Αν είστε θετικοί, θα πρέπει να κάνετε επαναληπτικό έλεγχο, είτε σε δωρεάν δημόσια δομή είτε σε ιδιωτική δομή της επιλογής σας. Όπως αντιλαμβάνεστε μέχρι να βγει το αποτέλεσμα και του δεύτερου τεστ, μένετε σπίτι σε καραντίνα. Και εαν όντως είστε θετικός, εκδίδεται βεβαίωση και μπαίνετε, σύμφωνα με το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ σε καραντίνα.

Σύμφωνα με τον Υπουργό Εργασίας , θα γίνονται έλεγχοι και σε περιπτώσεις που δεν έχει διενεργηθεί self test θα δίνονται τσουχτερά πρόστιμα, τα οποία θα ξεκινάνε από τα 300 ευρώ. Αν βρεθεί εργαζόμενος που δεν έχει δηλώσει αποτέλεσμα, επιβάλλεται πρόστιμο 500 ευρώ ανά εργαζόμενο, στον εργοδότη. Αν βρεθεί εργοδότης με εργαζόμενο που είναι θετικός, επιβάλλεται πρόστιμο 1.500 ευρώ ανά εργαζόμενο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ