Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Time management: πως να έχεις 25 ώρες στην ημέρα σου

Το time management ή αλλιώς η διαχείριση χρόνου είναι μια δημοφιλής φράση. Νομίζω πως όλοι ξέρουμε ανθρώπους που προλαβαίνουν να κάνουν τα πάντα μέσα στην ημέρα τους… και λίγο παραπάνω. Και όλοι αναρωτιόμαστε για το πως τα καταφέρνουν. Λες και η μέρα τους έχει παραπάνω ώρες! Ή μήπως δεν κοιμούνται και καθόλου; Μπα… αν δεν κοιμόντουσαν, δεν θα είχαν τόση ενέργεια!

Οπότε, τι συμβαίνει, άραγε;

Έχω πλάνο. Ξέρω τι κάνω. 

Όταν έχεις ένα πλάνο για τις δραστηριότητες που θέλεις να κάνεις μέσα στην ημέρα, όλα παίρνουν μια σειρά. Διάλεξε, λοιπόν, μια ατζέντα και κατέγραψε σήμερα αυτά που θέλεις να κάνεις αύριο – ψώνια, γυμναστήριο, τις συναντήσεις σου κλπ. Στην αρχή μπορεί να σου φανεί κουραστική αυτή η διαδικασία. Αλλά μετά θα δεις ότι πλέον προγραμματίζεις την μέρα σου στο αυτόματο. 

Time management & planning

Multitasking

Οι έρευνες έχουν δείξει ότι ο άνθρωπος τελικά δεν μπορεί να εστιάσει την προσοχή του ταυτόχρονα σε 2 ενέργειες. Φυσικά αυτή η εναλλαγή προσοχής διαρκεί κλάσματα δευτερολέπτου και δεν το καταλαβαίνουμε. Και για αυτόν ακριβώς τον λόγο θα δεις ότι μπορείς να συνδυάσεις μερικές ενέργειες για να κερδίσεις χρόνο. Για παράδειγμα, μπορείς να πάρεις τηλέφωνο την φίλη σου όσο πλένεις τα πιάτα! 

Οι προτεραιότητες

Όταν νιώθουμε πιεσμένοι με τον χρόνο, δεν υπάρχει «χώρος» για τις έξτρα δραστηριότητες. Σε αυτές τις περιπτώσεις πρέπει να βάζουμε προτεραιότητες.
Αξιολόγησε ποιες ενέργειες έχουν την μεγαλύτερη σημασία για εσένα βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα και δες πότε και με τι συχνότητα θα τα βάλεις στο πρόγραμμά σου. Αυτό είναι το κλειδί για ένα αποτελεσματικό time management!

Ύπνος και ξεκούραση!

Για να είσαι αποδοτικός, πρέπει να ξεκουράζεσαι. Ο λιγότερος ύπνος δεν σε βοηθάει. Οπότε και νιώθεις συνέχεια κουρασμένος, χάνεις την συγκέντρωσή σου, και η κάθε δραστηριότητα σου παίρνει πολύ ώρα.

Εσύ πως τα πας με το time management;

Με αγάπη,
Ναταλία

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
Ναταλία Αρέφιεβα
Ναταλία Αρέφιεβαhttps://mycitycoach.com/el/
Life Coach, Positive Psychology Practitioner, Ιδρυτής του MyCityCoach.com Η Ναταλία Αρέφιεβα σπούδασε Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στη Θετική Ψυχολογία και Coaching Ψυχολογία από το University of East London. Εργάζεται ως Life & Business Coach βοηθώντας νέους μάνατζερ, team leaders, ιδιοκτήτες start-up εταιρειών και ελεύθερους επαγγελματίες στη διαχείριση της αλλαγής, στην ανάπτυξη δεξιοτήτων, στον καθορισμό στόχων, στην ανεύρεση της ισορροπίας μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, και στην αύξηση της ευεξίας τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

INSTAGRAM

Latest

“Μαμά, θέλω να ψηλώσω” – Γιώργος, 45 ετών

«Μαμά, θέλω να ψηλώσω!Λέω να το βάλω ως στόχο για φέτος.Τι λες;Λοιπόν, μαμά… το αποφάσισα! Ξεκινάω αμέσως τώρα!Ξέρεις κανένα Life Coach;;»-Γιώργος, 45 ετών Όλα είναι δυνατά…; «Σε ευχαριστώ,...

Οι 5 φράσεις για την απόλυτη… αποτυχία!

Η αποτυχία δεν συνδέεται μόνο με τις πράξεις, αλλά και με τις λέξεις μας! Έλα να δούμε ποιες είναι οι 5 “must” φράσεις της αποτυχίας!

Η ημέρα που πέθανε η ελπίδα…

Ακόμα θυμάμαι εκείνη τη μέρα. Την ημέρα που πέθανε η ελπίδα... Από την Life Coach, Ναταλία Αρέφιεβα.

Πόσο ελεύθερο χρόνο έχεις στην πραγματικότητα;

Τρέχεις και δεν προλαβαίνεις; Έλα να δούμε πόσο ελεύθερο χρόνο έχεις πραγματικά στην καθημερινότητά σου. Απαντήσεις από την Life Coach, Ναταλία Αρέφιεβα.

Ξεκούραση την ώρα της δουλειάς; Μάθε πως!

3 τρόποι ξεκούρασης την ώρα της... δουλειάς! Γιατί μπορείς να ξεκουραστείς και χωρίς τις διακοπές! Συμβουλές από την Life Coach, Ναταλία Αρέφιεβα.