Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Met Gala: Οι πιο τρελές αντρικές εμφανίσεις ever

Το κόκκινο χαλί του Met Gala είναι ένα μέρος όπου οι διασημότητες ενθαρρύνονται να αφησουν ελεύθερη την ενδυματολογική φαντασία τους. Σαν να τους παραχωρείται η ευχαίρεια να καταστρατηγήσουν προσωρινά τους συμβατικούς νόμους της μόδας. Με μια βασική προϋπόθεση: Να τιμήσουν ευλαβικά το ξεχωριστό theme κάθε έτους! Αλλά αυτό δεν ίσχυε πάντα. Τα προηγούμενα χρόνια η εκδήλωση ήταν περισσότερο ένα παραδοσιακό βραδινό γκαλά. Οι άντρες τηρούσαν έναν ιδιαίτερα συμβατικό κώδικα ενδυμασίας επιλέγοντας κυρίως κλασικά κοστούμια και σμόκιν.

Alan Cumming 2001

Η αρχή του τέλους

Πίσω στο 2001, ο Alan Cumming ανέβηκε τις σκάλες του μουσείου με ένα κόκκινο ταρτάν κιλτ. Το θέμα εκείνη τη χρονιά ήταν «Jacqueline Kennedy: The White House Years». Προφανώς δεν υπήρχε καμία πραγματική συσχέτιση του θέματος με το τολμηρό σύνολο του. Αργότερα το 2006, ο αείμνηστος σχεδιαστής Alexander McQueen σόκαρε επίσης το κόκκινο χαλί. Εμφανίστηκε με ταρτάν πριντ, που ταίριαξε με τη συνοδό του για το βράδυ, τη Σάρα Τζέσικα Πάρκερ, ως ένα υπονοούμενο στις σκωτσέζικες ρίζες του. Και ποιος θα μπορούσε να ξεχάσει την εμφάνιση του Marc Jacobs με δαντελένιο φόρεμα Comme des Garçons πάνω από μποξεράκια το 2012; «Απλώς δεν ήθελα να φορέσω σμόκιν και να είμαι βαρετός», είπε αργότερα ο σχεδιαστής.

Marc Jacobs in Comme des Garçons with Lorenzo Martone 2012

Η δεκαετία του 2010

Μετά από μπόλικο πειραματισμό σε ανδρικές επιδείξεις μόδας, οι άνδρες celebrities στο Met Gala άρχισαν να υιοθετούν ένα πιο ελεύθερο πνεύμα. Όπως είπε ο Jacobs, το «βαρετό» δεν ήταν πλέον αποδεκτό. Έφυγαν τα κοστούμια, μπήκαν τα outré looks. Μερικές από τις καλύτερες στιγμές της περασμένης δεκαετίας ήταν εντελώς out of the box που λέμε. Ο Τζέιντεν Σμιθ ήταν το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτού με τα δικά του dreadlocks στο κόκκινο χαλί το 2017.

Άλλα ενδυματολογικά σύνολα προέκυψαν από την απόλυτη δέσμευση σε ένα θέμα. Δείτε τη ρομποτική εμφάνση του Kanye West με Balmain για το τεχνολογικό θέμα του 2016. Ή την αγγελική κάπα του Τσάντγουικ Μπόσμαν για το θέμα «Heavenly Bodies» του 2018. Και ακόμα, τον Τζάρεντ Λέτο, που τόλμησε full-on camp εμφάνιση το 2019, με ένα ομοίωμα της κεφαλής του που σχεδίασε ο Alessandro Michele του Gucci, και κρατούσε στο κόκκινο χαλί, στριμωγμένο κάτω από το μπράτσο του.

Chadwick Boseman in Versace 2018
Billy Porter in The Blonds 2019
Jared Leto in Gucci 2019

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

INSTAGRAM

Latest

Tα νέα Color Gels Oils παρουσίασε η Redken

H REDKEN, η νο1 επαγγελματική μάρκα περιποίησης μαλλιών στην Αμερική, πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία στις 24/04/2023 ένα digital live event για να παρουσιάσει σε όλη την κομμωτική κοινότητα τη νέα της υγρή βαφή χωρίς αμμωνία, τα Color Gels Oils! Δείτε τι μας είπε ο Κωνσταντίνος Μουστάκας μετά το τέλος του event!

DREAMING BACK TO 80 ’s by KYANA

Σεμινάριο κομμωτών από «άλλη εποχή» πραγματοποιήθηκε με πρωταγωνίστρια την ΚΥΑΝΑ στο President Hotel. Οι Experts έδειξαν τεχνικές βαφών, κερατίνης και εκπληκτικά χτενίσματα εμπνευσμένα από...

Το πρόγραμμα ενδυνάμωσης γυναικών κομμωτικού κλάδου Be Your Best συνεχίζεται!

Το πρόγραμμα ενδυνάμωσης γυναικών κομμωτικού κλάδου Be Your Best συνεχίζεται! Σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε το 2ο σεμινάριο με τίτλο «Συμφιλίωση επαγγελματικής και ιδιωτικής ζωής» και εισηγήτρια τη Δήμητρα Γούναρη, CPI Certified...

Ο Dove Palmer στο HAIRFEST EXPERIENCE

Ο Dove Palmer θεωρείται o «πατέρας» των αυστηρών καρέ και ίσως ο σπουδαιότερος κομμωτής της γενιάς του στην ακρίβεια κοπής μαλλιών.  Είχαμε την χαρά να τον απολαύσουμε στο stage του HAIRFEST EXPERIENCE. Μετά το τέλος του event τον φιλοξενήσαμε στο studio του HairDressing News όπου μας παραχώρησε μία συνέντευξη εφ' όλης της ύλης. Απολαύστε τον!

Ο Josh Lamonaca στο HAIRFEST EXPERIENCE

Ο Josh Lamonaca Θεωρείται δίκαια αν όχι ο κορυφαίος αλλά στους κορυφαίους καλλιτέχνες-εκπαιδευτές στον κόσμο. Μετά το τέλος της παρουσίασης, φιλοξενήσαμε τον Josh Lamonaca στο στούντιο του HairdressingNews.com. Μας μίλησε για το πως έζησε ο ίδιος το HAIRFEST EXPERIENCE. Απολαύστε τον!