Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Ψυχολογία, αλλαγές και μαλλιά…

Ψυχολογία, αλλαγές και μαλλιά…

Τελικά πόσο εύκολο είναι «να τα κόψεις» (τα μαλλιά);

Ακόμα και αν είναι για καλό σκοπό. Πρόσφατα σε μια συζήτηση με μια φίλη μου κομμώτρια μου ανέφερε ένα περιστατικό. Μια κοπέλα θα έκοβε το μαλλί της για να το δωρίσει. Μια κίνηση ανιδιοτέλειας με αρκετά θετικά συναισθήματα που σου ανεβάζουν την ψυχολογία. Παρόλα αυτά η κοπέλα είχε ένα δισταγμό. Ήξερε πόσο βοηθάει αυτό που κάνει και πόση χαρά θα δώσει σε μια άλλη γυναίκα. Είχε όμως μια ανησυχία. Τι θα γίνει μετά…

Η κοινωνία μας έχει μάθει ότι το μάκρος, το στυλ καθώς και το χρώμα των μαλλιών μας, μας ορίζει. Πόσες φορές η ψυχολογία μας εξαρτάται από τα μαλλιά μας; Η γνωστή σε όλους bad hair day. Και για αυτό το λόγο ήμαστε συναισθηματικά επενδυμένες σε αυτά.

Ψυχολογία και «τρίχες»

Φυσικά ένα μαλλί που μας ταιριάζει και μας κάνει να νιώθουμε όμορφα είναι πολύ σημαντικό. Αλλά δεν έχει σημασία το μάκρος. Μη ξεχνάς ότι το μαλλί ανανεώνεται αρκετά συχνά! Λένε ότι «όταν μια γυναίκα αλλάζει τα μαλλιά της, πρόκειται να αλλάξει την ζωή της». Συμφωνώ! Και θα προσθέσω, την ψυχολογία της. Γενικά οι άνθρωποι έχουμε ανάγκη την αλλαγή. Και τι πιο εύκολο από το να αλλάξεις τα μαλλιά σου. Ειδικά αν έχεις υγιής τρίχα, μπορείς να τα δωρίσεις! Το να προσφέρεις είναι από τα μεγαλύτερα δώρα που μπορείς να κάνεις στον εαυτό σου και την ψυχολογία σου.

Ψυχολογία, αλλαγές και μαλλιά…

Και αν δεν μου αρέσει;

Το σκέφτεσαι, το αναβάλλεις, τελικά το παίρνεις απόφαση. Πας κομμωτήριο.
Και ξεκινάς «θέλω να κάνω μια αλλαγή αλλά δεν ξέρω τι.
Θέλω να τα κόψουμε λίγο, αλλά όχι πολύ.
Ίσως να αλλάξουμε χρώμα, αλλά όχι κάτι extreme».

Έρχομαι εγώ λοιπόν να σου πω, τόλμα! Μην αφήνεις τις ανησυχίες σου να σε κρατάνε πίσω σε μια αλλαγή. Εμπιστεύσου τον ειδικό.

Αν θέλεις να κάνεις μια αλλαγή, μίλησε με τον/την κομμωτή/τριά σου, συζήτησε το και μαζί θα φτάσετε στο καλύτερο αποτέλεσμα. Και αν σου λέει ότι χρειάζεται να το κόψετε λίγο, μη  φοβάσαι κάνε το. Μια γυναίκα δεν ορίζεται μόνο από τα μαλλιά της. Η θηλυκότητά της, η μοναδικότητα της, ο δυναμισμός της. Κάποια από τα στοιχεία που ορίζουν μια γυναίκα. Και υπάρχουν πολλά!

Δεν έχει σημασία αν τα μαλλιά σου είναι κοντά ή μακριά. Κόκκινα ή ξανθά. Ίσια ή κατσαρά. Κάνε μια αλλαγή. Μη φοβηθείς. Θα ανανεωθείς. Και ίσως μπορέσεις και κάπου να βοηθήσεις. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η ψυχολογία σου θα ανέβει. Θα νιώσεις πιο ευδιάθετη. Πιο ευτυχισμένη.

Οπότε τι έχεις να χάσεις;

Το συμπέρασμα

Είναι λογικό να νιώθεις μια μικρή ανησυχία. Και μια πιο μεγάλη αν και η αλλαγή είναι μεγάλη. Είναι απόλυτα λογικό μια γυναίκα που έχει περάσει αρκετό μέρος της ζωής της σε ένα χρώμα, κούρεμα ή στυλ να αισθάνεται έτσι. Πρέπει πρώτα να εξοικειωθεί με την αλλαγή που θέλει να κάνει.

Ένα μικρό tip για σένα που σκέφτεσαι την μεγάλη αλλαγή, θα ήταν ζητήσεις από την/τον κομμώτρια/τη να σου κάνει μικρές αλλαγές κάθε φορά. Με αυτό τον τρόπο η αλλαγή δεν θα σου φανεί extreme. Ένα ακόμα tip θα ήταν να δοκίμαζες μια περούκα. Ιδανικά καλής ποιότητας για να μη σε ξεγελάσει, ή τρομοκρατήσει.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι μια αλλαγή πάντα ανανεώνει.

#fabuleuxmoi

Μάλαμα Βουτυρίτσα
Μάλαμα Βουτυρίτσα
Ψυχολόγος ○Feel Good Inside & Out● Μέσα από διάφορες τεχνικές αναπνοών και ασκήσεων χαλάρωσης βρίσκουμε το πυρήνα του αντικειμένου που μας προκαλεί ενόχληση στη καθημερινότητα και ξεμπλοκάρουμε τις αισθήσεις μας. Η ευτυχία και η ικανοποίηση στη ζωή του κάθε ανθρώπου είναι δικαίωμα και όχι πολυτέλεια. Ένα μυαλό και σώμα που είναι σε αρμονία μεταξύ τους μας βοηθάνε να είμαστε προσγειωμένοι και γειωμένοι με το μέσα μας και το έξω μας και να εκπέμπουμε μια φυσική ακτινοβολία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

INSTAGRAM

Latest

Είναι κακό να θέλω να αλλάξω τον εαυτό μου; 

Η αλλαγή συνήθως σημαίνει και εξέλιξη. Και αυτό είναι η πηγή της ζωής. Κανένας δεν έμεινε ίδιος σε όλη τη διάρκεια της ζωής του.

Μαμά, φοβάμαι…

Μαμά, φοβάμαι…  Φοβάμαι τι θα συμβεί αύριο. Φοβάμαι ότι ένα πρωί θα ξυπνήσω και τίποτα δεν θα είναι ίδιο. Φοβάμαι για το τι θα ξημερώσει...

Συνήθειες που καταναλώνουν την ενέργεια μας.

Αρκετές καθημερινές συνήθειες καταναλώνουν μεγάλα ποσοστά ενέργειας. Το σημαντικό είναι να τις αναγνωρίσουμε. Έτσι μετά μπορούμε να τις αλλάξουμε. Σιγά, σιγά βελτιωνόμαστε.

Ενέργεια: 4 συνήθειες πoυ την καταναλώνουν

Οι καθημερινές μας συνήθειες παίζουν μεγάλο ρόλο στην ενέργεια μας. Το που την καταναλώνουμε μέσα στην ημέρα έχει σημαντικό ρόλο στο πως θα αισθανόμαστε στο τέλος της. Για αυτό πρέπει να έχουμε επίγνωση του που πάει.

Bullying και καθημερινότητα

Το τελευταίο καιρό είμαι (μαζί με εσάς) μάρτυρας ακραίων περιστατικών bullying. Βλέπω στα μέσα ενημέρωσης περιστατικά που συμβαίνουν είτε μέσα στο σχολικό πλαίσιο είτε μέσα στην καθημερινότητα, στον δρόμο, στις γειτονιές και τις πλατείες. Το bullying όμως δεν είναι φυσιολογική συμπεριφορά!