Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Ποιος είναι ο Christopher John Rogers που επέλεξε να φορέσει η Kamala Harris στην ορκωμοσία της στο Καπιτώλιο;

Η 56χρονη Γερουσιαστής της Καλιφόρνια, Καμάλα Χάρις, είναι η πρώτη γυναίκα Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ και πρώτη Αφροαμερικανή με καταγωγή από την Ασία (είναι Ινδή από τη μεριά της μητέρας της), που εκλέγεται σε αυτή τη θέση. Επίσης είναι η τρίτη γυναίκα που επιλέγεται ως υποψήφια για το αξίωμα αυτό. Πρώτη ήταν η Τζεραλντίν Φεράρο το 1984, υποψήφια Αντιπρόεδρος με το Δημοκρατικό Γουόλτερ Μοντέιλ, και δεύτερη η Σάρα Πέιλιν το 2008 με τον Τζον Μακέιν, ο οποίος ηττήθηκε από τον Μπαράκ Ομπάμα.

Η πρώτη γυναίκα Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, η οποία επέλεξε να φορέσει ένα brand ενός νεαρού μαύρου σχεδιαστή για την ημέρα της ορκωμοσίας της, δε θα μπορούσε να περάσει στυλιστικά ασχολίαστη.

Για τους γνώστες της μόδας, η επιλογή του Κρίστοφερ Τζον Ρότζερς, αγαπημένου και της Μισέλ Ομπάμα, δεν αποτελεί μεγάλη έκπληξη. Πρόκειται για έναν πρωτοποριακό μαύρο σχεδιαστή, νικητή του βραβείου CFDA, που λατρεύει τα έντονα χρώματα και δημιουργεί ογκώδεις σιλουέτες. Μπορεί ο Ρότζερς να μην ταιριάζει τόσο με τις πιο κλασσικές επιλογές της Καμάλα Χάρις, αλλά σίγουρα αποτελεί μια ιδανική επιλογή.

Ο Ρότζερς είναι ένα ανερχόμενο αστέρι στην αμερικανική μόδα.

Ο 27χρονος σχεδιαστής, ο οποίος ίδρυσε το brand του στη Νέα Υόρκη το 2016, μεγάλωσε στο Baton Rouge της Λουιζιάνα και σπούδασε μόδα στο Savannah College of Art and Design.

Απαντώντας σε επικριτικά σχόλια για το τολμηρό και πολύχρωμο στυλ του, ο Ρότζερς τόνισε στο NPR: “Δε νομίζω ότι ο τρόπος που ντύνεστε θα σας κάνει να θυσιάσετε την προσωπικότητά σας, ή την άποψή σας, ή ότι αυτό λέει απαραιτήτως κάτι για τη νοημοσύνη σας”.

Ο Ρότζερς αντλεί έμπνευση για τα χρωματιστά του σχέδια από την ανατροφή του στην εκκλησία του Southern Baptist, όπου ανέπτυξε έναν βαθύ θαυμασμό για τη λεπτομέρεια.

Το ίδιο το μοβ χρώμα – στα μισά του μπλε και του κόκκινου – έχει λανθάνουσα σημασία και ταιριάζει με το παλτό Jonathan Cohen Unity που φορούσε η Πρώτη Κυρία Τζιλ Μπάιντεν, φτάνοντας στην Ουάσιγκτον.

Από την άλλη ο Σέρχιο Χάντσον δημιουργεί ρούχα που αποπνέουν δύναμη και σεξουαλικότητα, διατηρώντας παράλληλα την αίσθηση της κομψότητας και της ποιότητας. Όταν μια γυναίκα φορά ένα κομμάτι του ξέρει ότι θα περάσει στη σφαίρα του διαχρονικού. Τα κομμάτια των συλλογών του αγκαλιάζουν το σώμα, συνδυάζοντας το ανδρόγυνο look με τις σέξι σιλουέτες. Το όραμά του είναι να φέρει πίσω στο ντύσιμο τη χαρά.

Σύμφωνα με το CNN, η Καμάλα Χάρις επέλεξε αυτό το σύνολο, που φέρει την υπογραφή των μαύρων σχεδιαστών Κρίστοφερ Τζον Ρότζερς και Σέρχιο Χάντσον, για να τιμήσει τη μνήμη της πολιτικού Σίρλεϊ Τσίσολμ, η οποία το 1968 έγινε η πρώτη μαύρη γυναίκα η οποία εκλέχθηκε στο Κογκρέσο, ενώ το 1972 έγινε η πρώτη Αφροαμερικανή υποψήφια μεγάλου κόμματος για την προεδρία των ΗΠΑ και η πρώτη γυναίκα που διεκδίκησε τη θέση του προέδρου των Δημοκρατικών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

INSTAGRAM

Latest

Tα νέα Color Gels Oils παρουσίασε η Redken

H REDKEN, η νο1 επαγγελματική μάρκα περιποίησης μαλλιών στην Αμερική, πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία στις 24/04/2023 ένα digital live event για να παρουσιάσει σε όλη την κομμωτική κοινότητα τη νέα της υγρή βαφή χωρίς αμμωνία, τα Color Gels Oils! Δείτε τι μας είπε ο Κωνσταντίνος Μουστάκας μετά το τέλος του event!

DREAMING BACK TO 80 ’s by KYANA

Σεμινάριο κομμωτών από «άλλη εποχή» πραγματοποιήθηκε με πρωταγωνίστρια την ΚΥΑΝΑ στο President Hotel. Οι Experts έδειξαν τεχνικές βαφών, κερατίνης και εκπληκτικά χτενίσματα εμπνευσμένα από...

Το πρόγραμμα ενδυνάμωσης γυναικών κομμωτικού κλάδου Be Your Best συνεχίζεται!

Το πρόγραμμα ενδυνάμωσης γυναικών κομμωτικού κλάδου Be Your Best συνεχίζεται! Σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε το 2ο σεμινάριο με τίτλο «Συμφιλίωση επαγγελματικής και ιδιωτικής ζωής» και εισηγήτρια τη Δήμητρα Γούναρη, CPI Certified...

Ο Dove Palmer στο HAIRFEST EXPERIENCE

Ο Dove Palmer θεωρείται o «πατέρας» των αυστηρών καρέ και ίσως ο σπουδαιότερος κομμωτής της γενιάς του στην ακρίβεια κοπής μαλλιών.  Είχαμε την χαρά να τον απολαύσουμε στο stage του HAIRFEST EXPERIENCE. Μετά το τέλος του event τον φιλοξενήσαμε στο studio του HairDressing News όπου μας παραχώρησε μία συνέντευξη εφ' όλης της ύλης. Απολαύστε τον!

Ο Josh Lamonaca στο HAIRFEST EXPERIENCE

Ο Josh Lamonaca Θεωρείται δίκαια αν όχι ο κορυφαίος αλλά στους κορυφαίους καλλιτέχνες-εκπαιδευτές στον κόσμο. Μετά το τέλος της παρουσίασης, φιλοξενήσαμε τον Josh Lamonaca στο στούντιο του HairdressingNews.com. Μας μίλησε για το πως έζησε ο ίδιος το HAIRFEST EXPERIENCE. Απολαύστε τον!