Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Οκτώ τρόποι για να ανεβάσεις την ψυχολογία σου ανάλογα με το χρόνο που διαθέτεις

Υπάρχουν καλά και κακά νέα. Τα κακά νέα είναι πως δεν μπορούμε ποτέ να αποκλείσουμε ότι κάτι θα συμβεί που θα χαλάσει τη διάθεσή μας. Τα καλά νέα είναι ότι μπορούμε να χαλαρώσουμε ξανά, εύκολα και γρήγορα.

Θέλεις να βελτιώσεις την ψυχολογία και τη διάθεσή σου; Ακολουθούν οκτώ τρόποι που θα σε κάνουν να αισθανθείς καλύτερα ανάλογα με το χρόνο που διαθέτεις κάθε φορά!

Αν έχεις 1 λεπτό

  • Χαμογέλα. Έρευνες έχουν δείξει ότι αυτή η κίνηση των μυών του προσώπου αυξάνει τη ροή ορμονών που προκαλούν χαρά στον εγκέφαλο.
  • Φάε λίγη σοκολάτα. Δεν είναι μόνο νόστιμη, αλλά επιπλέον μας κάνει να νιώθουμε χαρούμενοι.
  • Βάλε ένα λουλούδι στο βάζο. Τα λουλούδια τονώνουν άμεσα τη διάθεσή μας. Έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ έχει δείξει ότι έχουμε περισσότερη ευεξία όλη μέρα, όταν βλέπουμε λουλούδια μόλις ξυπνάμε.

Αν έχεις 5 λεπτά

  • Φόρεσε κάτι κόκκινο. Σύμφωνα με έρευνα από την Αμερικάνικη Ψυχολογική Εταιρεία, το κόκκινο χρώμα κάνει τις γυναίκες πιο ελκυστικές και τονώνει την αυτοπεποίθησή τους. Αυτή η τόνωση ίσως είναι ό,τι χρειάζεσαι για να νιώσεις καλύτερα!
  • Παίξε με το σκύλο σου. Μια αγκαλιά με το σκύλο μειώνει το στρες και αυξάνει τα επίπεδα ευτυχίας. Δεν έχεις σκύλο; Κανένα πρόβλημα! Σύμφωνα με έρευνα από τη Νοσηλευτική Σχολή του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν, την ίδια επίδραση έχει κι ένας χαρούμενος φίλος!
  • Πέτυχε έναν στόχο. Σύμφωνα με έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Οχάιο, οι άνθρωποι που βάζουν στόχους νιώθουν καλά με τον εαυτό τους και τη ζωή. Θέσε ένα μικρό στόχο, ακόμα κι αν είναι το να βάλεις το τσαλακωμένο χαρτί στο καλάθι των αχρήστων πετώντας το από μακριά. Δε θα αλλάξει τον κόσμο προς το καλύτερο, όμως θα νιώσεις μια μίνι έκρηξη αυτοπεποίθησης!

Αν έχεις 30 λεπτά

  • Πιάσε τις βελόνες. Σε έρευνα που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό περιοδικό Journal of Nursing Scholarship διαπιστώθηκε πως η ενασχόληση με τη χειροτεχνία βοήθησε ανθρώπους που φρόντιζαν συγγενείς τους με καρκίνο να χαλαρώσουν. Αν δεν ξέρεις να πλέκεις, μπορείς να δοκιμάσεις τη ζωγραφική.
  • Βγες έξω. Μια βόλτα στην ύπαιθρο θα αυξήσει τα επίπεδα της νορεπινεφρίνης, ενός χημικού που βοηθά τον εγκέφαλο να διαχειριστεί το άγχος, ενώ οι δραστηριότητες εκτός σπιτιού ενισχύουν τη διάθεση, σύμφωνα με ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Έσσεξ στην Αγγλία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

INSTAGRAM

Latest

Tα νέα Color Gels Oils παρουσίασε η Redken

H REDKEN, η νο1 επαγγελματική μάρκα περιποίησης μαλλιών στην Αμερική, πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία στις 24/04/2023 ένα digital live event για να παρουσιάσει σε όλη την κομμωτική κοινότητα τη νέα της υγρή βαφή χωρίς αμμωνία, τα Color Gels Oils! Δείτε τι μας είπε ο Κωνσταντίνος Μουστάκας μετά το τέλος του event!

DREAMING BACK TO 80 ’s by KYANA

Σεμινάριο κομμωτών από «άλλη εποχή» πραγματοποιήθηκε με πρωταγωνίστρια την ΚΥΑΝΑ στο President Hotel. Οι Experts έδειξαν τεχνικές βαφών, κερατίνης και εκπληκτικά χτενίσματα εμπνευσμένα από...

Το πρόγραμμα ενδυνάμωσης γυναικών κομμωτικού κλάδου Be Your Best συνεχίζεται!

Το πρόγραμμα ενδυνάμωσης γυναικών κομμωτικού κλάδου Be Your Best συνεχίζεται! Σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε το 2ο σεμινάριο με τίτλο «Συμφιλίωση επαγγελματικής και ιδιωτικής ζωής» και εισηγήτρια τη Δήμητρα Γούναρη, CPI Certified...

Ο Dove Palmer στο HAIRFEST EXPERIENCE

Ο Dove Palmer θεωρείται o «πατέρας» των αυστηρών καρέ και ίσως ο σπουδαιότερος κομμωτής της γενιάς του στην ακρίβεια κοπής μαλλιών.  Είχαμε την χαρά να τον απολαύσουμε στο stage του HAIRFEST EXPERIENCE. Μετά το τέλος του event τον φιλοξενήσαμε στο studio του HairDressing News όπου μας παραχώρησε μία συνέντευξη εφ' όλης της ύλης. Απολαύστε τον!

Ο Josh Lamonaca στο HAIRFEST EXPERIENCE

Ο Josh Lamonaca Θεωρείται δίκαια αν όχι ο κορυφαίος αλλά στους κορυφαίους καλλιτέχνες-εκπαιδευτές στον κόσμο. Μετά το τέλος της παρουσίασης, φιλοξενήσαμε τον Josh Lamonaca στο στούντιο του HairdressingNews.com. Μας μίλησε για το πως έζησε ο ίδιος το HAIRFEST EXPERIENCE. Απολαύστε τον!