Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Αναμονή σε κομμωτήριο ή 3 ασκήσεις αυτοβελτίωσης για να μην βαριέσαι όσο βάφεται η ρίζα!

Πολλές φορές χρειαζόμαστε αρκετό χρόνο για την επίσκεψή μας σε ένα κομμωτήριο. Μέχρι να ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες βαφής και χτενίσματος, μπορεί να περάσει πάνω από μία ή δύο ώρες. Τι κάνουμε όμως όταν πρέπει να κάτσουμε σχεδόν ακίνητες για τόσες ώρες; Σίγουρα θα ανταλλάξουμε καμιά κουβέντα με τον κομμωτή, θα χαζέψουμε στο τηλέφωνο και εν τέλει θα βαρεθούμε. Εδώ λοιπόν σου έχω 3 απλές ασκήσεις αυτοβελτίωσης που μπορείς να κάνεις όσο περιμένεις στο κομμωτήριο για να μην βαρεθείς ποτέ!

Ποιος είναι εδώ;

Όσο κάθεσαι, δες γύρω-γύρω ποιοι άλλοι άνθρωποι βρίσκονται στον χώρο. Πόσο χρονών μπορεί να είναι, τι φοράνε, πως είναι η φωνή τους, τι είναι αυτό που τους ξεχωρίζει από τους άλλους; Μετά κοίταξε αλλού και προσπάθησε να θυμηθείς όλα αυτά που μόλις είδες.
Η άσκηση αυτή συμβάλλει στην βελτίωση της μνήμης και της παρατηρητικότητας.

Βρες αντικείμενα!

Κοίταξε γύρω σου και προσπάθησε να εντοπίσεις τα εξής: 
– 10 στρογγυλά αντικείμενα,
– 10 αντικείμενα με ορθογώνιο σχήμα,
– 3 αντικείμενα με ανώμαλο σχήμα.
Με αυτόν τον τρόπο εξασκείς την παρατηρητικότητά σου και την αντίληψη του χώρου.

«Καθρέφτη, καθρεφτάκι μου»

Ας βάλουμε λίγη φαντασία! Φαντάσου λοιπόν ότι ο καθρέφτης που είναι μπροστά σου μπορεί να μιλάει.
Τι θα έλεγε ο καθρέφτης για εσένα αν σε έβλεπε για πρώτη φορά;
Προσπάθησε να είσαι αντικειμενική και να περιγράψεις τον εαυτό σου σαν να σε έβλεπε κάποιος που δεν ξέρει ούτε την παραμικρή λεπτομέρεια για εσένα, αλλά βλέπει μόνο την εικόνα σου.
Τι λένε για εσένα οι εκφράσεις και η γλώσσα του σώματός σου;
Πως θα περιέγραφε κανείς τον χαρακτήρα σου;
Αυτή είναι μια δυνατή άσκηση για ανάπτυξη της αυτογνωσίας.

Σίγουρα με αυτές τις ασκήσεις ο χρόνος αναμονής σου θα περάσει ευχάριστα.
Εκτός από το κομμωτήριο, μπορείς να εκτελείς τις παραπάνω ασκήσεις αυτοβελτίωσης και σε άλλους χώρους, όπου και αν βρίσκεσαι.
Έτσι περνάς τον χρόνο σου δημιουργικά και συμβάλλεις στην ανάπτυξη των προσωπικών σου δεξιοτήτων.

Καλή επιτυχία!

Ναταλία Αρέφιεβα
Ναταλία Αρέφιεβαhttps://mycitycoach.com/el/
Life Coach, Positive Psychology Practitioner, Ιδρυτής του MyCityCoach.com Η Ναταλία Αρέφιεβα σπούδασε Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στη Θετική Ψυχολογία και Coaching Ψυχολογία από το University of East London. Εργάζεται ως Life & Business Coach βοηθώντας νέους μάνατζερ, team leaders, ιδιοκτήτες start-up εταιρειών και ελεύθερους επαγγελματίες στη διαχείριση της αλλαγής, στην ανάπτυξη δεξιοτήτων, στον καθορισμό στόχων, στην ανεύρεση της ισορροπίας μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, και στην αύξηση της ευεξίας τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

INSTAGRAM

Latest

“Μαμά, θέλω να ψηλώσω” – Γιώργος, 45 ετών

«Μαμά, θέλω να ψηλώσω!Λέω να το βάλω ως στόχο για φέτος.Τι λες;Λοιπόν, μαμά… το αποφάσισα! Ξεκινάω αμέσως τώρα!Ξέρεις κανένα Life Coach;;»-Γιώργος, 45 ετών Όλα είναι δυνατά…; «Σε ευχαριστώ,...

Οι 5 φράσεις για την απόλυτη… αποτυχία!

Η αποτυχία δεν συνδέεται μόνο με τις πράξεις, αλλά και με τις λέξεις μας! Έλα να δούμε ποιες είναι οι 5 “must” φράσεις της αποτυχίας!

Η ημέρα που πέθανε η ελπίδα…

Ακόμα θυμάμαι εκείνη τη μέρα. Την ημέρα που πέθανε η ελπίδα... Από την Life Coach, Ναταλία Αρέφιεβα.

Πόσο ελεύθερο χρόνο έχεις στην πραγματικότητα;

Τρέχεις και δεν προλαβαίνεις; Έλα να δούμε πόσο ελεύθερο χρόνο έχεις πραγματικά στην καθημερινότητά σου. Απαντήσεις από την Life Coach, Ναταλία Αρέφιεβα.

Ξεκούραση την ώρα της δουλειάς; Μάθε πως!

3 τρόποι ξεκούρασης την ώρα της... δουλειάς! Γιατί μπορείς να ξεκουραστείς και χωρίς τις διακοπές! Συμβουλές από την Life Coach, Ναταλία Αρέφιεβα.