Τετάρτη, 31 Μαΐου, 2023

Κοτσίδες: Γαλλική VS Ολλανδική

Σήμερα έχουμε αναμέτρηση: Γαλλική κοτσίδα εναντίον ολλανδικής. Ποια είναι η καλύτερη; Πάμε να δούμε παρέα τις ομοιότητες αλλά και τις διαφορές του πιο trend χτενίσματος του καλοκαιριού;

Γαλλική κοτσίδα ( French braid)

Μπορεί να ονομάζεται γαλλική αλλά οι πρώτες εικόνες από γυναίκες με τέτοιου είδους κοτσίδες έρχονται από την βόρεια Αφρική! Συγκεκριμένα, στο Tassili n’Αjjer της Αλγερίας οι τοιχογραφίες που υπάρχουν εδώ και 6.000 χρόνια δείχνουν γυναίκες με κοτσίδες στα κεφάλια τους! Έπειτα, βλέπουμε τρίκλωνες κοτσίδες στην αρχαία Ελλάδα αλλά και στον Κέλτικο πολιτισμό. Το σίγουρο είναι ότι πήραν το όνομα τους από την Γαλλία εξαιτίας του prestige που είχε η χώρα λόγω του υψηλού επιπέδου διαβίωσης αλλά και της σύνδεσης με τον κόσμο της μόδας. Το παράδοξο όμως είναι ότι στα κομμωτήρια της Γαλλίας την αναφέρουν ως La traisse Africaine- αφρικάνικη κοτσίδα!!

Photo by Ben Smith-bradshawfoundation.com

Πώς φτιάχνουμε μια γαλλική κοτσίδα;

Μπορούμε να πούμε ότι η συγκεκριμένη πλέξη έχει μικρό βαθμό δυσκολίας. Ξεκινάμε από το μπροστινό μέρος του κεφαλιού και παίρνουμε τρία μικρά τμήματα μαλλιών. Έπειτα, προσθέτουμε μαλλιά από το ένα ακριανό τμήμα και τα φέρνουμε στο κέντρο. Εναλλάξ θα συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο μέχρι να φτάσουμε στο πίσω μέρος του κεφαλιού. Ασφαλίζουμε τα μαλλιά με ένα λαστιχάκι στο τέλος της κοτσίδας. Το σημαντικό είναι τα τμήματα που προσθέτουμε να τα σταυρώνουμε από πάνω από το κεντρικό. Στο τέλος όλα τα μαλλιά του κεφαλιού θα είναι δεμένα μεταξύ τους και θα μπορούμε να θαυμάσουμε ένα όμορφο κεφάλι!

Ολλανδική κοτσίδα ( Dutch braid)

Η ολλανδική κοτσίδα μοιάζει με την γαλλική αλλά διαφέρει σε κάτι στον τρόπο κατασκευής της: την στιγμή που σταυρώνουμε το πλαϊνό τμήμα των μαλλιών το βάζουμε κάτω από το κεντρικό. Παρομοίως, συνεχίζουμε την πλέξη τοποθετώντας την ακριανή τούφα κάτω από την κεντρική. Έτσι θα πάρουμε ένα 3D αποτέλεσμα! Την ολλανδική θα την ακούσουμε και ως ανάποδη γαλλική ή αντίστροφη γαλλική. Ξεχωρίζει από το scalp, είναι πιο ευδιάκριτη από την γαλλική και προσωπικά μου αρέσει περισσότερο!

Το σίγουρο είναι ότι είτε γαλλική είτε ολλανδική, η κοτσίδα είναι το πιο διαχρονικά αγαπημένο χτένισμα των γυναικών όλων των εποχών. Προσθέτουν στυλ και τα μαλλιά δείχνουν περίτεχνα πλεγμένα χωρίς όμως να απαιτεί ιδιαίτερη δεξιοτεχνία! Για ένα ανέμελο look στην παραλία έως και προσαρμοσμένη σε ένα νυφικό χτένισμα, η γαλλική κοτσίδα θα σας βγάλει ασπροπρόσωπες!

Συνεχίστε να πλέκετε τα μαλλιά σας γιατί να ξέρετε ότι αρέσει και σε εμάς τους άνδρες να σας βλέπουμε με κοτσίδες!

Με πολύ αγάπη,
Γιάννος Μιντιλονίτης.

Γιάννος Μιντιλονίτης
Γιάννος Μιντιλονίτηςhttps://www.yiannoshairstyles.gr/
Ο Γιάννος Μιντιλονίτης σπούδασε κομμωτική στις πιο αναγνωρισμένες σχολές της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού. Είναι βραβευμένος σε διαγωνισμούς κομμωτικής και ενημερωμένος πάντα με την τελευταίες τάσεις της μόδας. Έχει παρουσιάσει κολεξιόν για μεγάλες εταιρείες σε ξενοδοχεία και εκθεσιακά κέντρα. Ως τεχνικός σύμβουλος και educator σε εταιρεία επαγγελματικών προϊόντων κομμωτηρίου, ο Γιάννος Μιντιλονίτης εκπαιδεύει κομμωτές και έχει βαθιά γνώση του κόσμου της χρωματομετρίας. Διατηρεί το δικό του κομμωτήριο στην Νεάπολη Νικαίας από το 2000, δίνοντας προσοχή σε κάθε λεπτομέρεια με συνέπεια, αλλά και με το πάθος του για την τελειότητα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Sponsors