Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου, 2023

Κάνε το πάθος σου!

Κάνε το πάθος σου καριέρα και δεν θα δουλέψεις ούτε μια ημέρα στη ζωή σου.
Κάνε το χόμπι σου δουλειά!

Αλλά τι συμβαίνει με τα χόμπι σας, όταν ξαφνικά τα βλέπεις σαν ένα καθημερινό οχτάωρο;
Έει καθημερινότητα, θέλω το χόμπι μου πίσω!

Πηγή: https://nejcslovnik.com/


Μπορείτε να κρατήσετε τη φωτιά αναμμένη;
Στην πραγματικότητα πολλοί είναι αυτοί που δηλώνουν, ότι ονειρεύονται να αφήσουν το σημερινό ρόλο τους για μια πιο αυτοαπασχολούμενη δημιουργική διαδρομή.
Πολύ συχνά εργαζόμενοι με σταθερές θέσεις και αποδοχές, επιλέγουν το ρίσκο μιας πιο επισφαλούς επιλογής, για να ικανοποιήσουν τις δημιουργικές τους ανάγκες.
Με τη δημιουργικότητα στην υψηλή ζήτηση, αλλά ελλιπή σε πολλούς χώρους εργασίας, οι περισσότεροι εργαζόμενοι στρέφουν το βλέμμα τους στα χόμπι τους.
Με γνώμονα αυτά λοιπόν, γιατί να μην σε πληρώνει αυτό που σου αρέσει να κάνεις;
Γιατί να μην πραγματοποιήσεις το πάθος σου;

Πώς μπορείς να αλλάξεις;

Δεδομένου ότι πολλά μονοπάτια καριέρας δεν αφήνουν περιθώρια για δημιουργικότητα , οι εργαζόμενοι αρχίζουν να ονειρεύονται την ημέρα που μπορούν να αφήσουν το οχτάωρο εργασίας και να μετατρέψουν το χόμπι τους σε μια επικερδή εργασία.
Αλλά αυτό είναι μια σοφή επιλογή;
Γιατί το πάθος σας θα πρέπει να παραμείνει ένα χόμπι;
Δεν χωρεί αμφιβολία για τα πλεονεκτήματα μιας αλλαγής ενός χόμπι σε μια πλήρους απασχόλησης εργασία. Πολλοί άνθρωποι, όμως μετρούν και τα μειονεκτήματα. Όταν συνδέετε τα χόμπι σας με χρήματα μπορείτε να αρχίσετε να τα απολαμβάνετε όλο και λιγότερο…λένε! Εγώ διαφωνώ!


Αυτοί που το λένε, δεν το έχουν ζήσει.
Όταν κάνεις αυτό που σε ευχαριστεί, δεν μετράς τις ώρες της δουλειάς.
Δεν μετράς το χρήμα, απλά είσαι ένας χαρούμενος άνθρωπος με όλα αυτά που έχεις, γιατί νιώθεις ότι έχεις τα πάντα ακόμα και αν δεν ισχύει!

Να δημιουργείς… παντού!

Βάλτε κάποιας μορφής δημιουργικότητα στην καριέρα σας οποία κι αν είναι αυτή, η δημιουργικότητα είναι σημαντική για όλες τις βιομηχανίες και τις θέσεις εργασίας, είτε γράφετε μουσική, είτε δουλεύετε σε ένα γραφείο ή σούπερ μάρκετ.
Παντού μπορείς να βρεις το τρόπο που θα σε κάνει χαρούμενο.
Η κομμωτική τέχνη είναι από μόνη της δημιουργική. Δεν μπορώ να βάλω στη σκέψη μου έναν κομμωτή χωρίς δημιουργικότητα και πάθος!

Είναι εύκολο να σταματήσεις να προσπαθείς. Αυτό μπορεί να αποδειχθεί αυτοκαταστροφικό και αν σκεφτούμε το δικό μας επάγγελμα, είναι μια κυριολεκτική καταστροφή!

Αντί να πατάς παύση, προκάλεσε τον εαυτό σου να αντιμετωπίσει νέα εμπόδια στο χώρο της εργασίας. Βρες το επόμενο βήμα που σε κάνει να νιώθεις πάλι ζωντανός. Χτίσε την δική σου επιτυχημένη πορεία.

Όταν νιώσεις το συναίσθημα της ολοκλήρωσης, όταν αλλάξεις ξαφνικά προτεραιότητες, όταν όλα γίνουν βαρετά… πρέπει να κατανοήσεις ότι ήρθε το τέλος και μαζί με κάθε τέλος μια νέα αρχή!

Ενεργοποιήσου, μην μένεις στάσιμος!

www.mariadretaki.gr

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
Μαρία Δρετάκη
Μαρία Δρετάκηhttp://www.mariadretaki.gr
Salon manager Ανανέωση Ma.Ster.team - Hair master education - Creative director Haute Coiffure Fransaise Hellas - Artist L’Oréal professionnel

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Sponsors