More

    Έλαιο neem το θαυματουργό.

    Έλαιο neem [neem oil] τι είναι;

    Το έλαιο neem είναι από τους καρπούς ενός δέντρου όπου μοιάζουν πολύ με τους καρπούς της δικιάς μας Κορωνέϊκης ελιάς.
    Το δέντρο αυτό παλιά, το ονόμαζαν «Το φάρμακο του χωριού» από τους Ινδούς και για πάνω από 2 χιλιετίες μέχρι και σήμερα το χρησιμοποιούν για τις θεραπευτικές του ιδιότητες, παρόλο που δεν αντικαθιστά τα φάρμακα.
    Το έλαιο neem βγαίνει από το δέντρο Azadirachta Indica.
    Είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό και καταπραϋντικό για το δέρμα, συγκεκριμένα το όνομα του το πήρε από τη λέξη nimba όπου σημαίνει «πανάκεια» θεραπεία για όλες τις ασθένειες.

    έλαιο neem – ο καρπός

    Θεραπευτικές ιδιότητες.

    Το έλαιο neem έχει πολλές θεραπευτικές ιδιότητες σε όλο το σώμα, από την κορυφή ως τα νύχια.
    Είναι αλήθεια, ότι αν έχετε πολύ ξηρό τριχωτό, οι άσπρες νιφάδες είναι εμφανείς ακόμα και στα ρούχα σας! Πράγμα ιδιαίτερα ενοχλητικό.
    Είναι πολύ πλούσιο σε λιπαρά οξέα και το λάδι του χρησιμοποιείται ως ζωικό και φυτικό συντηρητικό. Έχει ως ιδιότητα να αποβάλλει τα παράσιτα όπως σκόρο και ακάρεα.
    Πιτυρίδα ή ξηροδερμία είναι η ορολογία.
    Πιο συγκεκριμένα είναι νεκρά κύτταρα που αποβάλλει ο οργανισμός όμως σε συχνότητα μεγαλύτερη από τη συνηθισμένη.
    Κατά συνέπεια, η χρήση του neem oil για την πιτυρίδα ή την ξηροδερμία, είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος να απαλλαγείτε για καιρό.
    Τα φύλλα του και το έλαιο του καρπού, έχουν αντιμολυσματικές και αντιφλεγμονώδης δράσεις.
    Εξάλλου οι πιο ακριβές κρέμες προσώπου έχουν για βασικό συστατικό τους το neem.

    Έλαιο neem
    δέντρο neem, έλαιο

    Έλαιο neem στα μαλλιά.

    Ευεργετικές είναι οι ιδιότητες του neem όχι μόνο στις παθήσεις του τριχωτού αλλά και σε καλλυντικά στοιχεία.
    Όπως, μάσκες ενυδάτωσης και θρέψης μαλλιών αλλά και σαμπουάν κατά των ψειρών.
    Προσφέρει ζωντάνια και θρέψη στα κατεστραμμένα μαλλιά.

    Βοηθητικές χρήσεις του ελαίου.

    • Τριχόπτωση.
    • Ξηρά και ταλαιπωρημένα μαλλιά.
    • Φαγούρα και ξηροδερμία.
    • Ψείρες και άλλα παράσιτα.
    • Ενυδατώνει μαλλιά και σώμα.
    • Μύκητες άκρων
    • Απομακρύνει κουνούπια και άλλα έντομα
    • Βοηθά στην ακμή
    • Αντιγηραντικές ιδιότητες

    Παρόλες τις ευεργετικές ιδιότητες υπάρχει η περίπτωση και της αλλεργικής αντίδρασης. Πρέπει απαραίτητα να σημειωθεί ότι το έλαιο έχει απίστευτα άσχημη οσμή. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να καταναλώνεται από το στόμα αν δεν υπάρχει ιατρική συνταγή.
    Απαραίτητο είναι επίσης να γνωρίζουμε ότι η χρήση του απαγορεύετε ειδικά σε εγκυμοσύνη καθώς και στο θηλασμό.
    Εκείνο πού έχει ιδιαίτερη σημασία, είναι να αναφερθεί πως η εναλλακτική ιατρική δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ως υποκατάστατο της ιατρικής περίθαλψης παρά τις ευεργετικές της ιδιότητες.

    Με αγάπη…

    Ελισάβετ Μακρή

    Ελισάβετ Μακρήhttp://www.queenshairstyle.gr
    Ονομάζομαι Ελισάβετ Μάκρη και είμαι μητέρα δυο παιδιών 14 και 5 χρόνων είμαι στο χώρο της κομμωτικής τέχνης 23 χρόνια και τα τελευταία 16 χρόνια ως επιχειρηματίας 4 πλέον καταστημάτων, ενός οικογενειακού κομμωτηρίου , ένα Μπαρμπερ κουρείο remalia barbershop και το πρώτου κέντρο αντιμετώπισης ψείρας στην Ελλάδα στον Άλιμο και στα Ιωάννινα. Η αγάπη μου για την Κομμωτική τέχνη με έκανε να εξελίσσομαι συνέχεια και να μη σταματώ να μαθαίνω.

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Sponsors