Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου, 2023

Βρες το χρώμα σου! Σου αξίζει!

Τα βασικά χρώματα έχουν τα δικά τους χαρακτηριστικά και επηρεάζουν διαφορετικά τη διάθεσή σας.
Βρες ποιο είναι το δικό σου χρώμα διαβάζοντας τη παρακάτω ανάλυση:

Τα βασικά χρώματα


Μπλε: Συµβολίζει την αθανασία, το νου, την αποκάλυψη, την αγνότητα, τη σοφία, την ευσέβεια και την ψυχρότητα. Αντιστοιχεί στο νερό και στο θηλυκό στοιχείο. Επίσης, αντιπροσωπεύει την µάθηση και τα υγιή συναισθήµατα, ενώ ευνοεί την γνώση. Ενισχύει την αφοσίωση, τη σταθερότητα, την µμεγαλοψυχία, την πιστή φιλία και τη µετρηµένη ζωή. Είναι όμως και το χρώμα της επιφυλακτικότητας, της ψυχρότητας, της έλλειψης συναισθήµατος, της µη φιλικότητας, του καθωσπρεπισµού.


Κόκκινο: Αντιπροσωπεύει το σώµα. Εκφράζει την ενεργητικότητα, τη ζωτικότητα, τη σεξουαλικότητα, το ενδιαφέρον για τη ζωή, την ευτυχία, τον αυθορµητισµό, τη διέγερση, τον κίνδυνο, την επιθετικότητα, τη φιλοδοξία, την επαναστατικότητα αλλά … και την αγάπη. Προκαλεί ζωηρότητα και το ταυτίζουμε με τη φωτιάς, το αίµα και τη θυσία. Φέρνει έξαψη, σαρκικό πόθο, έρωτα και διεγείρει τις αισθήσεις. Είναι χρώµα του πειρασµού, της αµαρτίας, της ντροπής, αλλά και της πρόσκλησης για την απόκτηση γνώσης. Χαρίζει δύναµη, διεγείρει, αλλά και εκνευρίζει. Ακόμη, αυξάνει τη θέληση για ζωή, ενώ προκαλεί ζεστασιά, χαρά και διευκολύνει την έκφραση των αισθηµάτων.

Κίτρινο: Αντιπροσωπεύει τα συναισθήµατα. Εκφράζει σοφία, κατανόηση, νιότη, ζωντάνια, ενεργητικότητα, ευτυχία, περιέργεια, ευελιξία, πρόοδο, ροπή στη διασκέδαση, επικοινωνία, έντονη διαισθητική αντίληψη, διανόηση, καθαρότητα συναισθηµάτων και πλήρη απελευθέρωση από τα πάθη. Είναι, επίσης, χρώµα που τυφλώνει, εντυπωσιάζει, αποκαλύπτει αλλά …και εµπνέει. Εκφράζει τη νεότητα και τη χαρά, καθαρίζει το νου και εξαγνίζει τις σκέψεις. Είναι αντικαταθλιπτικό και ιδανικό για χώρους εργασίας, ενώ στις απαλές του αποχρώσεις ξεκουράζει. Συνδέεται όµως πολλές φορές µε την απάτη, τη δειλία και τη ζήλια.

Πηγή: lenshop.gr

Τα παράγωγα χρώματα

Η έννοια του χρώματος Πράσινο.

Αντιπροσωπεύει την αρµονία. Εκφράζει την ενέργεια, την εκδήλωση, τη νιότη, την ελπίδα, τη χαρά, την αρµονία, την τάση για ανάπαυση, την άνεση, την θαλπωρή, τη γαλουχία, τη βλάστηση, την ανάπτυξη, τη γονιμότητα, την ωριµότητα, τη συγκοµιδή του καρπού και τη νέα ζωή. Συµβολικά, είναι διφορούµενο χρώµα. Γενικότερα, συµβολίζει τη φύση (σε όλη της την έκταση και το µεγαλείο), την άνοιξη, την ανάπτυξη, την αναπαραγωγή, την ευηµερία, την ειρήνη, τη συναδελφικότητα, τη συµφιλίωση και τη συνεργασία. Επίσης, είναι κατευναστικό, επουλωτικό, µε θεραπευτική δύναµη και χρησιµεύει ως βάλσαµο για τα άτοµα που είναι κουρασµένα σωματικά ή διανοητικά. Έχει όμως και αρνητική χροιά, αντιπροσωπεύοντας τον εγωισµό, τη ζήλια, την οκνηρία και την ανοησία.

Η έννοια του χρώματος Ροζ.

Έχουμε αγνότητα, σύνδεση με την ακεραιότητα και το πάθος. Όταν επιλέγουμε το ροζ μας βάζει στην θέση να απαντήσουμε με το συναίσθημα απέναντι στη ζωή. Δεν μπορούμε να υιοθετήσουμε επίσης την οπτική «δεν με νοιάζει» για τη ζωή και το θάνατο, ενώ είναι μια υγιής δέσμευση για την ευημερία. Βλέπετε, το ροζ, μας παίρνει μέσα από το χάος της ζωής, από περισπασμούς, καταστροφές και αναταραχές, και μας δεσμεύει να ηρεμήσουμε και να χαλαρώσουμε. Ναι, θα τα επιδιώξουμε αυτά στη ζωή και το ροζ μας βοηθά με το κυνήγι! Όσο πιο σκούρο είναι το ροζ, τόσο πιο ζωντανή και γεμάτη τόλμη η τριβή, για την υγεία και την ηρεμία. Όσο πιο ανοιχτό το χρώμα ροζ, τόσο πιο γαλήνιες και ομαλός ο δρόμος για την γαλήνη.

Η έννοια του χρώματος Μώβ.

Μπορούμε να νιώσουμε την πολυτέλεια και την εξυπηρέτηση. Το μωβ έχει σύνδεση με το σύμπαν και την υπερφυσική ενέργεια. Είναι το χρώμα της εξέλιξης, το οποίο προφανώς είναι πέρα από τον έλεγχό μας και οτιδήποτε άλλο στο φυσικό μας κόσμο, όπως τον ξέρουμε. Αν το μωβ είναι το χρώμα μας, διαισθητικά θα έλκουμε τις ανταμοιβές της ζωής, μέσα από τον πλούτο της εμπειρίας μας. Η ευαισθητοποίηση μας, στις ανταμοιβές και τα πλούτη της ζωής έχει τις ρίζες της σε μια μακρά εξέλιξη της ψυχής μας.

Έτσι, θα πρέπει να γνωρίζουμε: Η εξέλιξη μας δεν τελειώνει! Αυτό είναι πραγματικά μια ευλογία, αλλά τα μαθήματα που εξουσιοδοτούν την εξέλιξη αυτή, δεν είναι καθόλου ευχάριστα και διασκεδαστικά. Ωστόσο, όπως υποσημειώνει το χρώμα μας, έχουμε περάσει πολλές δυσκολίες και θλίψεις, τόσο σε προηγούμενες ζωές, όσο και στην τρέχουσα ζωή μας. Έτσι, μάλιστα, μπορούμε να κερδίσουμε το παιχνίδι. Είναι όλα θέμα εξέλιξης, μέρος κάτι πολύ μεγαλύτερου που τελικά θα επιβιώσουμε και θα αποκομίσουμε υπέροχα βραβεία!

Η έννοια του χρώματος Πορτοκαλί.

Είμαστε ζωντανοί! Υγιείς! Οι άλλοι, είτε μας αγαπούν είτε μας μισούν! Η πορτοκαλί ενέργειά μας, μπορεί κάποιοι να την θεωρήσουν ως άξεστη ή προσβλητική. Δεν είναι ότι κάνουμε κάτι λάθος απαραίτητα. Είναι απλά ότι το πορτοκαλί προκαλεί και αντλεί ενέργεια και αντιδράσεις. Κάθε στοιχείο στη φύση που αντλεί ενέργεια και προσοχή, συγκεντρώνει τόσο θετικές, όσο και αρνητικές αντιδράσεις. Είναι προπάντων υγιές.. ζεστό και διασκεδαστικά φρουτώδες.

Αν δεν το έχουμε κάνει ήδη, υιοθετούμε ως την καλύτερη μας εποχή το Φθινόπωρο. Αυτή είναι η εποχή του χρόνου, για να πάρουμε μερικές από τις καλύτερες αποφάσεις μας. Θέλουμε ένα σχέδιό μας να ολοκληρωθεί και ίσως χρειαζόμαστε μια ώθηση; Το πορτοκαλί αφήνει τον κόσμο να καταλάβει ότι θα ήταν καλύτερα να μην περιμένει βαρετά πράγματα ή στιγμές από εμάς. Εάν δεν έχουμε μια δημιουργική διέξοδο, πεθαίνει το πνεύμα μας. Και σε αυτόν τον κόσμο του άγχους και ατελείωτου στρες, η δημιουργικότητά μας είναι ακριβώς αυτό που θα μας σώσει και θα μας παρέχει εξέλιξη στην ψυχή μας.

Η έννοια του χρώματος Λευκού.

Είμαστε φωτεινοί και ζωηροί. Διαισθητικά συνδεόμαστε με την αθώα καθαρότητα, την καλοσύνη, την πίστη με γνώμονα την κατανόηση και το φως. Δεν μπορούμε να βοηθήσουμε, αλλά να σχεδιάσουμε τις προσδοκίες. Οι άνθρωποι βλέπουν την καλοσύνη και τη λάμψη μας να φωτίζει. Έτσι, μπορούμε φυσικά να προκαλέσουμε σεβασμό και υψηλότερες προσδοκίες για την απαλότητα, την ταπεινότητα, την ειλικρινή προστασία, την πνευματική στειρότητα, την αληθινή πνευματικότητα και την τελειότητα.

Το δικό μου χρώμα είναι το ροζ… φυσικά! Πολλοί θα το έχουν καταλάβει ήδη!
Το δικό σου; Γράψε μου στα σχόλια!

www.mariadretaki.gr

Μαρία Δρετάκη
Μαρία Δρετάκηhttp://www.mariadretaki.gr
Salon manager Ανανέωση Ma.Ster.team - Hair master education - Creative director Haute Coiffure Fransaise Hellas - Artist L’Oréal professionnel

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Sponsors