Κυριακή, 4 Ιουνίου, 2023

Πως χτίζεις την επιτυχία!

Πως χτίζεις την επιτυχία!

Πόσο σύνηθες είναι ένας ιστορικός τέχνης να είναι παράλληλα και ζωγράφος;

Μεγάλοι ζωγράφοι ήταν παράλληλα ιστορικοί τέχνης ή μελετητές της ιστορίας της τέχνης. Διαφέρει ο καλός, ο πολύ καλός, από τον καλύτερο! Οι γνώσεις είναι αυτές που σε κάνουν να ξεχωρίζεις και καταδεικνύουν το δρόμο προς την επιτυχία.

Αρκεί «το ταλέντο»;

Αρκεί «το ταλέντο» ως εφόδιο για την επιτυχία ενός καλλιτέχνη άραγε; Αν θεωρήσουμε ότι «το ταλέντο» συμπεριλαμβάνει τον επαγγελματισμό και την ευστροφία και δεν αφορά μόνο την ζωγραφική η την κομμωτική τότε ίσως και να αρκεί. Ένας ζωγράφος ένας τεχνίτης γενικά ο καλλιτέχνης, πρέπει να ελίσσεται γρήγορα, σε όλους τους χώρους, να μην κλείνεται στο χώρο του δουλεύοντας μονίμως και να αναζητά ευκαιρίες να αναδείξει αυτό που κάνει. Πρέπει να «μανατζάρει» τον ίδιο του τον εαυτό για να είναι ανεξάρτητος και να μην εξαπατηθεί.

Πως χτίζεται η επιτυχία;

Η επιτυχία ενός καλλιτέχνη χτίζεται με πολύ δουλειά και όχι μόνο με το ταλέντο του, για αυτό κατά την γνώμη μου, ένας καλλιτέχνης οφείλει να πηγαίνει σε εκθέσεις, σεμινάρια να ενημερώνεται, να επικοινωνεί, να μελετά την αγορά και να την ακολουθεί. Επιτυχία σημαίνει σκληρή δουλειά και αυτό επειδή κάθε επιτυχία δεν χτίζεται μέσα σε μια μέρα με ευκολία, άσε που συμπεριλαμβάνει και αποτυχίες. Χωρίς αποτυχία δεν υπάρχει επιτυχία.

Πώς μπορείς να ξέρεις πως πραγματικά πέτυχες αν πρώτα δεν έχεις αποτύχει. Και μάλιστα όσες περισσότερες οι αποτυχίες, τόσο μεγαλύτερη η επιτυχία. Για αυτό μην απογοητεύεσαι ποτέ. Να ξέρεις πως κάθε αποτυχία, εκτός από ότι έχει κάτι να σου μάθει, σου φέρνει την επιτυχία πιο κοντά.

Σταματήστε να ψάχνετε για τη “μαγική” συνταγή.

Η μαγική συνταγή είναι αυτό που χρειάζεστε για να δουλεύετε κάθε μέρα για χρόνια. Δεν υπάρχει στο Facebook ή σε ακριβά σεμινάρια. Μην ψάχνετε να βρείτε συνεχώς την μυστική απάντηση. Μην χαλαρώνετε, η επιτυχία δεν θα έρθει σε μία νύχτα για αυτό μην σταματάτε την προσπάθεια. Δημιουργήστε ρεαλιστικούς στόχους. Πολλοί άνθρωποι λένε, “Θέλω πάρα πολλά χρήματα”. Και μετά αναρωτιούνται γιατί ακόμη δεν τα έχουν. Αυτό ο στόχος όμως δεν είναι εφικτός. Και φυσικά δεν αποτελεί κίνητρο. Τα χρήματα είναι πολύ σημαντικά αλλά δεν θα νιώθετε ικανοποιημένοι. Δημιουργήστε το στόχο την διαδρομή και χαρείτε το αποτέλεσμα.

Εμπλουτίστε τις γνώσεις σας.

Δεν χρειάζεται να είστε οι καλύτεροι από την πρώτη ημέρα. Αλλά μπορείτε να ξεκινήσετε να μαθαίνετε. Αν επενδύετε καθημερινά χρόνο στην εξέλιξή σας, θα εκπλαγείτε με την απόδοσή σας σε ένα χρόνο από τώρα. Ένα βήμα την φορά!

Σίγουρα θα μπορούσαν οι επιτυχημένοι άνθρωποι να γράψουν ένα εκατομμύριο συμβουλές για να επιτύχετε στη ζωή σας αλλά αν δεν είστε πρόθυμοι να δουλέψετε, δεν θα αποδώσουν. Κάποιοι από εσάς θα επιλέξουν τη σκληρή δουλειά για να επιτύχουν αυτά που θέλουν και κάποιοι άλλοι όχι. Ό,τι και αν επιλέξετε όμως να θυμάστε χρειάζεται χρόνος για να βρείτε την ευτυχία και την ικανοποίηση στη ζωή σας!

www.mariadretaki.gr

Μαρία Δρετάκη
Μαρία Δρετάκηhttp://www.mariadretaki.gr
Salon manager Ανανέωση Ma.Ster.team - Hair master education - Creative director Haute Coiffure Fransaise Hellas - Artist L’Oréal professionnel

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Sponsors