Παρασκευή, 2 Ιουνίου, 2023

Ανεβάστε επίπεδο στο gym challenge με μία μπάλα pilates

Θυμάστε πόσο διασκεδαστικό ήταν να παίζετε με μια μπάλα όταν ήσασταν παιδί; Μια απλή μπάλα ήταν μια ατελείωτη πηγή έμπνευσης και δραστηριότητας. Και εξακολουθεί να είναι. Η χρήση μιας μπάλας γυμναστικής μπορεί να είναι ένας τρόπος για να προσθέσετε ποικιλία και διασκέδαση στην προπόνησή σας.

Οι μπάλες γυμναστικής είναι συνήθως μεγάλες μπάλες βινυλίου που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να δυναμώσετε και να τεντώσετε το σώμα σας, βελτιώνοντας τη σταθερότητα και την ισορροπία του πυρήνα.

«Ονόμασα την μπάλα άσκησης ως ένα βασικό εξοπλισμό για τη φυσική κατάσταση», λέει ο Τζόναθαν Ρος, personal trainer. Σύμφωνα με τον Ρος ο καθένας πρέπει να έχει μια. Είναι απίστευτα ευέλικτη, δεν καταλαμβάνει πολύ χώρο και είναι μια πολύ χαμηλή επένδυση, επισημαίνει.

«Ποτέ δεν βαριέμαι την μπάλα γυμναστικής», λέει ο Ross. Με εμποδίζει να χρειάζεται να επαναλαμβάνω την ίδια προπόνηση ξανά και ξανά. Δεν υπάρχει γραμμή τερματισμού όταν χρησιμοποιείτε την μπάλα, λέει. Υπάρχει πάντα ένα άλλο επίπεδο πρόκλησης, πάντα ένας τρόπος για να κάνετε μια άσκηση πιο δύσκολη.

Η προπόνηση με μια μπάλα γυμναστικής ανεβάζει την παραδοσιακή προπόνηση δύναμης σε νέο επίπεδο, λέει ο Neal Pire, MA, FACSM, διευθυντής του Parisi Speed ​​School, στο Fair Lawn, N.J., ένα εκπαιδευτικό σχολείο βασισμένο στις επιδόσεις για αθλητές 6 ετών και άνω.

“Μπορεί να προσφέρει ένα εξαιρετικό εργαλείο εκπαίδευσης της ισορροπίας”, λέει ο Pire.

Η προπόνηση γίνεται μια άσκηση ολόκληρου του σώματος, προκαλώντας τη δύναμή σας και περισσότερους μυς του σώματός σας ταυτόχρονα.

Κατά την εκτέλεση ασκήσεων με μπάλα, διεγείρετε επίσης τους μυς του πυρήνα – τους βαθύς πυελικούς, κοιλιακούς και χαμηλούς μύες – που είναι απαραίτητοι για την καλή στάση του σώματος, την ισορροπία και τον έλεγχο της κίνησης, λέει ο Pire.

Ένα ακόμη πλεονέκτημα, είναι ότι η μπάλα γυμναστικής διεγείρει τους μικρότερους μύες σταθερότητας, λέει ο Ross, επιπλέον των μυών που χρησιμοποιούνται στην άσκηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Sponsors