Τετάρτη, 4 Οκτωβρίου, 2023

Γυρίσατε; 5 Συμβουλές για μια ομαλή επιστροφή στην εργασία σας

Όλοι μας αγαπάμε τις διακοπές αλλά η σκέψη για την επιστροφή στην εργασία μας αγχώνει και μας κουράζει. «Δεν θέλω να πάω στην δουλειά!» σκεφτόμαστε ξανά και ξανά… «Μακάρι να καθόμουν άλλη μια βδομάδα διακοπές!» Και όμως έρχεται αυτή η μέρα και βιώνουμε γλυκόξινα συναισθήματα, έναν συνδυασμό ευχάριστων αναμνήσεων από τις διακοπές μαζί με μια άρνηση για την ρουτίνα που μας περιμένει. Σας παρουσιάζουμε λοιπόν 5 συμβουλές για μια ομαλή επιστροφή στην εργασία σας ώστε να σας δημιουργηθεί μια ευχάριστη και εποικοδομητική διάθεση.

Κάντε ένα πλάνο επιστροφής

Όταν επιστρέψετε από τις διακοπές, σκεφτείτε ένα εργασιακό πλάνο για τις πρώτες 1 με 2 βδομάδες, το οποίο θα περιλαμβάνει τις επιμέρους εργασίες για τον πρώτο καιρό. Αυτό θα σας βοηθήσει να ξεκαθαρίσετε τις υποχρεώσεις στο μυαλό σας ώστε να μην σας αγχώνουν οι σχετικές σκέψεις.

Αποφύγετε την υπερβολική πίεση

Προσπαθήστε να μην φορτώνετε το πρόγραμμά σας από την πρώτη μέρα, δημιουργώντας έτσι μια υπερβολική πίεση στον εαυτό σας. Φυσικά μπορεί να νιώθετε ξεκούραστοι και γεμάτοι ενέργεια μετά τις διακοπές, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να εξαντλείτε τον εαυτό σας ή να δουλεύετε υπερωρίες. Κάντε την επαναφορά σιγά σιγά.

Σκεφτείτε τι σας φέρνει χαρά στην εργασία σας

Σκεφτείτε 3 πράγματα που αγαπάτε να κάνετε στην δουλειά σας και εστιάστε σε αυτά. Απολαύστε την διαδικασία.

Ποιο ήταν το μεγαλύτερο μάθημα που πήρατε από τις διακοπές σας;

Σκεφτείτε τι καινούργιο έχετε μάθει στις διακοπές σας που να μπορούσατε να το εισάγετε στην εργασιακή σας ρουτίνα. Αυτό μπορεί να είναι είτε μια απλή πληροφορία, μια παρατήρηση, ένα συναίσθημα ή συμπεριφορά. Για παράδειγμα, αν έχετε βιώσει έντονα κάποιο συναίσθημα όπως η ευγνωμοσύνη, αναρωτηθείτε πως θα μπορούσατε να την εντάξετε στην δουλειά σας;

Βάλτε φαντασία!

Αν τα πράγματα είναι ζόρικα και νιώθετε μεγάλο άγχος για την επιστροφή σας, φανταστείτε ότι… είστε ακόμα διακοπές! Μπείτε στον χώρο εργασίας, μιλήστε με συναδέλφους σαν να ήσασταν ακόμα σε άδεια και περάσατε απλά για να πείτε ένα «γεια». Αυτή η προσέγγιση θα σας βοηθήσει να χαλαρώσετε και να μειώσετε το στρες.

Ναταλία Αρέφιεβα
Ναταλία Αρέφιεβαhttps://mycitycoach.com/el/
Life Coach, Positive Psychology Practitioner, Ιδρυτής του MyCityCoach.com Η Ναταλία Αρέφιεβα σπούδασε Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στη Θετική Ψυχολογία και Coaching Ψυχολογία από το University of East London. Εργάζεται ως Life & Business Coach βοηθώντας νέους μάνατζερ, team leaders, ιδιοκτήτες start-up εταιρειών και ελεύθερους επαγγελματίες στη διαχείριση της αλλαγής, στην ανάπτυξη δεξιοτήτων, στον καθορισμό στόχων, στην ανεύρεση της ισορροπίας μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, και στην αύξηση της ευεξίας τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Sponsors