Κυριακή, 4 Ιουνίου, 2023

Πήγαν χωρίς ραντεβού στο κομμωτήριο και το πλήρωσαν ακριβά!

Κομμωτήριο στα Χανιά εξυπηρετούσε πελάτες χωρίς ραντεβού και ο ιδιοκτήτης του καλείται να καταβάλει πρόστιμο ύψους 1.000 ευρώ!

Σημειώνεται πως το τελευταίο 24ωρο στην Κρήτη, έγιναν 1.612 έλεγχοι για παραβάσεις των μέτρων κατά του κορωνοϊού.

Στο Ηράκλειο, υπήρξαν 9 παραβάσεις που αφορούσαν στον περιορισμό των μετακινήσεων.

Ενώ πρόστιμο για μη χρήση μάσκας επιβλήθηκαν σε ένα άτομο στο Ρέθυμνο και ένα στο Λασίθι.

Εκτός από το κομμωτήριο πάντως, οι υπόλοιπες παραβάσεις αφορούσαν σε μη χρήση μάσκας, είτε σε πελάτες, είτε σε εργαζομένους.

Και όλα αυτά την στιγμή που ακόμα βρισκόμαστε αν αναμονή διευκρινίσεων σχετικά με όσα ανακοινώθηκαν την Τρίτη για τα νέα μέτρα που θα εφαρμοστούν για τον ανεμβολίαστο πληθυσμό προκειμένου να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία.

Τα νεότερα με τον κορωνοϊό

Υπενθυμίζεται πως σήμερα η οι εταιρίες Pfizer και BioNTech κατέθεσαν αίτηση έγκρισης για τρίτη ενισχυτική δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού στην αρμόδια ρυθμιστική αρχή των ΗΠΑ.

Ενώ σήμερα επίσης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8, ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας στο ΕΚΠΑ, Νίκος Θωμαΐδης εκτίμησε ότι:

«Με την επιστροφή των εκδρομέων του Αυγούστου θα υπάρξει μια περαιτέρω διάδοση της πανδημίας στην Αττική, που μπορεί να κορυφωθεί στο διάστημα από 16 έως 20 Σεπτεμβρίου, και θα επιφέρει πίεση στο σύστημα Υγείας του λεκανοπεδίου».

Συγκεκριμένα τόνισε πως εάν ενταθούν οι εμβολιασμοί δεν θα φτάσουμε στα 10.000 κρούσματα ημερησίως, όπως προβλέπουν πολλοί επιστήμονες:

«Εάν εμβολιαστούμε, έχουμε μεγάλες πιθανότητες να μη δούμε τέτοια νούμερα τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο. Αν δεν εμβολιαστούμε, όμως, είναι πολύ πιθανό να το δούμε αυτό το κύμα. Ή θα εμβολιαστούμε, ή θα νοσήσουμε. Δεν υπάρχει κάτι άλλο».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Sponsors