Κυριακή, 4 Ιουνίου, 2023

Οι τροφές που θα απαλύνουν το άγχος σας

Οι τροφές που καταναλώνουμε είναι σχεδόν πάντα το κλειδί σε κάθε πρόβλημα. Οι άνθρωποι μπορούν να κάνουν μια ποικιλία αλλαγών στον τρόπο ζωής τους για να βοηθήσουν στη διαχείριση του άγχους τους. Η διατροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε λαχανικά, φρούτα, όσπρια, δημητριακά ολικής αλέσεως και άπαχη πρωτεΐνη μπορεί να είναι χρήσιμη.

Το άγχος είναι μια ευρέως διαδεδομένη κατάσταση, που επηρεάζει εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως. Τα συμπτώματα ποικίλλουν και μερικοί άνθρωποι τα βιώνουν μόνο κατά καιρούς. Ωστόσο, κάποιος που παρουσιάζει συμπτώματα για 6 μήνες ή περισσότερο μπορεί να έχει γενικευμένη αγχώδη διαταραχή.

Τρόφιμα για να μειώσετε το άγχος

  • Καρύδια Βραζιλίας

Τα καρύδια Βραζιλίας περιέχουν σελήνιο, το οποίο μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της διάθεσης. Το σελήνιο μπορεί να βελτιώσει τη διάθεση μειώνοντας τη φλεγμονή, η οποία είναι συχνά σε αυξημένα επίπεδα όταν κάποιος έχει διαταραχή διάθεσης, όπως άγχος.

Το σελήνιο είναι επίσης ένα αντιοξειδωτικό, το οποίο βοηθά στην πρόληψη της βλάβης των κυττάρων. Είναι επίσης αντικαρκινογόνο, το οποίο βοηθά στην πρόληψη της ανάπτυξης του καρκίνου.

Άλλοι ξηροί καρποί και λαχανικά, όπως μανιτάρια και σόγια, αποτελούν εξαιρετική πηγή σεληνίου.

Οι ξηροί καρποί της Βραζιλίας και άλλοι ξηροί καρποί είναι επίσης μια καλή πηγή βιταμίνης Ε. Η βιταμίνη Ε είναι ένα αντιοξειδωτικό. Τα αντιοξειδωτικά μπορεί να είναι ευεργετικά για τη θεραπεία του άγχους, ενώ ορισμένες έρευνες έδειξαν ότι τα χαμηλά επίπεδα βιταμίνης Ε μπορεί να οδηγήσουν σε κατάθλιψη μερικούς ανθρώπους.

  • Βιταμίνη D

Οι ερευνητές συνδέουν όλο και περισσότερο την έλλειψη βιταμίνης D με διαταραχές της διάθεσης, όπως η κατάθλιψη και το άγχος. Μια έκθεση στο Journal of Affective Disorders πιστεύει ότι υπάρχουν αρκετά στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι η βιταμίνη D βοηθά θετικά την κατάθλιψη. Άλλες μελέτες σε έγκυες γυναίκες και ηλικιωμένους ενήλικες έχουν επίσης τονίσει πώς η βιταμίνη D μπορεί να βελτιώσει τη διάθεση.

  • Αυγά

Οι κρόκοι των αυγών είναι μια άλλη μεγάλη πηγή βιταμίνης D. Τα αυγά είναι επίσης μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης. Είναι μια πλήρης πρωτεΐνη, που σημαίνει ότι περιέχει όλα τα απαραίτητα αμινοξέα που χρειάζεται το σώμα για ανάπτυξη.

Τα αυγά περιέχουν επίσης τρυπτοφάνη, η οποία είναι ένα αμινοξύ που βοηθά στη δημιουργία σεροτονίνης. Η σεροτονίνη είναι ένας χημικός νευροδιαβιβαστής που βοηθά στη ρύθμιση της διάθεσης, του ύπνου, της μνήμης και της συμπεριφοράς. Η σεροτονίνη πιστεύεται επίσης ότι βελτιώνει τη λειτουργία του εγκεφάλου και ανακουφίζει από το άγχος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Sponsors