Παρασκευή, 2 Ιουνίου, 2023

Όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη χρήση φυσικών ελαίων στο δέρμα

Ποια είναι τα μυστικά των φυσικών ελαίων; Πολλοί τύποι δέρματος μπορούν να επωφεληθούν από τα καταπραϋντικά φυσικά έλαια. Τα φυσικά έλαια, όπως το λάδι καρύδας, το βούτυρο καριτέ και το ελαιόλαδο, χρησιμοποιούνται για τη φροντίδα του δέρματος. Επιπλέον χρησιμοποιούνται και για την περιποίηση των μαλλιών από αιώνες για τις ενυδατικές, προστατευτικές και αντιβακτηριακές τους ιδιότητες.

Η χρήση φυσικών ελαίων για τη φροντίδα του δέρματος και των μαλλιών γίνεται εδώ και χρόνια. Ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Journal of Experimental Botany υποστηρίζει ότι η χρήση τους ήταν διαδεδομένη στους πολιτισμούς στην αρχαία Αίγυπτο. Άλλες έρευνες θέλουν τους αρχαίους Έλληνες αθλητές να χρησιμοποιούν ελαιόλαδο στο δέρμα τους. Ίσως για να το κάνουν να φαίνεται πιο φωτεινό κατά τη διάρκεια των αγώνων.

Η Rajani Katta, MD, πιστοποιημένη δερματολόγος στο Baylor College of Medicine στο Bellaire, Texas, λέει ότι έχουμε «αιώνες εμπειρίας» για να πούμε ότι είναι ασυνήθιστο για τα φυσικά έλαια να προκαλέσουν αλλεργικές αντιδράσεις. Στη διαπίστωση αυτή συμπεριλαμβάνονται το έλαιο καρύδας, το ελαιόλαδο και το ηλιέλαιο. Μάλιστα εκτιμά ότι ένας από «τους λόγους που τα φυσικά έλαια επανήλθαν στην αγορά φροντίδας της επιδερμίδας είναι επειδή αυξήθηκε η ζήτηση για ενυδατικές κρέμες που δεν προκαλούν αλλεργικές αντιδράσεις, δεν έχουν τόσες χημικές ουσίες και είναι οικονομικές».

Ποιο είναι κατάλληλο για εσάς

Τούτου λεχθέντος, η Δρ Katta συμβουλεύει να βεβαιωθείτε αν το κάθε έλαιο είναι κατάλληλο για το δέρμα σας. Και ειδικά για το πρόσωπό σας. Για παράδειγμα, λέει, εάν το δέρμα σας είναι επιρρεπές σε ακμή, σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε φυσικά έλαια για να ενυδατώσετε μόνο το σώμα σας. Στη συνέχεια μιλήστε με τον δερματολόγο σας πριν ενσωματώσετε νέα προϊόντα στην ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας στο πρόσωπό σας.

Προσοχή με την έκθεση στον ήλιο

Ένας άλλος παράγοντας που πρέπει να λάβετε υπόψη πριν χρησιμοποιήσετε φυσικά έλαια είναι το πόσο σύντομα σκοπεύετε να εκτεθείτε στον ήλιο μετά την εφαρμογή τους. “Εάν τα χρησιμοποιείτε στο πρόσωπο, θα ήμουν σίγουρα πολύ προσεκτική”, εξηγεί η Katta. “Επειδή είναι έλαια, είναι μια εντατικοποιημένη επίδραση της ακτινοβολίας στο δέρμα του προσώπου.”

Ένας τρόπος για να αποφύγετε τον κίνδυνο από την έκθεση στον ήλιο είναι αυτός που ακολουθεί. Το πρωί, σκεφτείτε να εφαρμόσετε ένα λεπτό στρώμα στο δέρμα σας. Θα πρέπει να απορροφηθεί σε περίπου 15 λεπτά, λέει η Katta. Τη νύχτα, όταν δεν εκτίθεστε στον ήλιο, μη διστάσετε να εφαρμόσετε λάδι ελεύθερα. Θα ξέρετε ότι έχετε εφαρμόσει πάρα πολύ εάν το δέρμα σας δεν το απορροφά, επισημαίνει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Sponsors