Τρίτη, 3 Οκτωβρίου, 2023

Μουσείο V and A: Ανδρική μόδα και ένδυση από την Αφρική και τη Νότια Κορέα

Τη μόδα και τη δημιουργικότητα στην Αφρική και τη Νότια Κορέα θα προβάλλει το Μουσείο V&A στο Λονδίνο. Θα είναι πρώτη του μεγάλη έκθεση με επίκεντρο την ανδρική ένδυση.

Την έκθεση «Fashioning Masculinities.

The Art of Menswear» θα ακολουθήσει η «Africa Fashion» η οποία ανακοινώθηκε τονΙανουάριο και αργότερα θα παρουσιαστεί η «Hallyu!
The Korean Wave».

Η έκθεση ανδρικής ένδυσης «Fashioning Masculinities»

The Art of Menswear» θα διαρκέσει από τις 19 Μαρτίου 2022 έως τις 6 Νοεμβρίου 2022.
Θα εξυμνεί «τη δύναμη, την τέχνη και την πολυμορφία της ανδρικής ενδυμασίας και εμφάνισης».

Η έκθεση θα αναδείξει την «άνευ προηγουμένου δημιουργικότητα στην ανδρική μόδα» εντοπίζοντας τον τρόπο με τον οποίο τα ανδρικά ενδύματα διαμορφώθηκαν και αναδιαμορφώθηκαν κατά τη διάρκεια των αιώνων. Εξερευνώντας πώς οι σχεδιαστές, οι ράφτες και οι καλλιτέχνες, οι πελάτες και τα μοντέλα τους, έχουν δομήσει και ερμηνεύσει τον ανδρισμό σε διαφορετικές περιόδους μέσα από τα ρούχα.

Στην έκθεση «Fashioning Masculinities» θα παρουσιαστούν η σύγχρονη οπτική θρυλικών σχεδιαστών και ανερχόμενων δημιουργών.
Όπως και ιστορικοί θησαυροί από τις συλλογές του V&A και τα σημαντικά δάνεια, αναγεννησιακοί πίνακες, γλυπτά, φωτογραφίες και ταινίες.

Τον Ιούνιο του 2022, για τις ανάγκες της έκθεσης «Africa Fashion» θα συγκεντρωθούν περισσότερα από 250 αντικείμενα. Όλα προέρχονται από προσωπικά αρχεία σύγχρονων Αφρικανών δημιουργών μόδας και θα παρουσιαστούν μαζί με κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα και τις φωτογραφίες της συλλογής του V&A.

Στόχος είναι να δοθεί έμφαση στην «ακαταμάχητη δημιουργικότητα, την επινοητικότητα και τον διαρκή παγκόσμιο αντίκτυπο των σύγχρονων Αφρικανών δημιουργών μόδας».
Επίσης θα διερευνηθεί πώς η μουσική και οι εικαστικές τέχνες αποτελούν βασικό μέρος της πολιτιστικής αναγέννησης της Αφρικής.

Η έκθεση «Hallyu!

The Korean Wave» θα προβάλλει τη δημιουργική συνεισφορά της Νότιας Κορέας στον κινηματογράφο, το θέατρο, τη μουσική, την ομορφιά και τη μόδα.

Είναι η πρώτη έκθεση στο Λονδίνο που παρουσιάζει την «πολύχρωμη και δυναμική pop κουλτούρα» της Νότιας Κορέας.

Η έκθεση διοργανώνεται με την υποστήριξη του υπουργείου Πολιτισμού, Αθλητισμού και Τουρισμού, της Δημοκρατίας της Κορέας.
Εστιάζει στο Κορεατικό Κύμα από την άνοδό του στα τέλη του 1990 έως την έκρηξή του σε παγκόσμιο φαινόμενο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Sponsors