Κυριακή, 4 Ιουνίου, 2023

Hair History του 20ου αιώνα!


Μια ιστορική αναδρομή στις τάσεις των μαλλιών καθ’όλη τη διάρκεια του 20ου αιώνα.

Μέσα από τη παρατήρηση των τάσεων της μόδας σε ρούχα, αξεσουάρ και στη περίπτωση μας στα μαλλιά, βλέπουμε την εξέλιξη από δεκαετία σε δεκαετία, διακρίνοντας ψήγματα από την εξέλιξη της κοινωνίας.

1900:
Αυτή την εβδομάδα ξεκινάμε με τη δεκαετία του 1900, τη λεγόμενη Εδουαρδιανή εποχή.
Σημείο της εποχής αυτής είναι τα “μεγάλα” μαλλιά. Όσο οι όγκοι των ρούχων μικραίνουν, τόσο οι όγκοι στα μαλλιά μεγαλώνουν. Στο επίκεντρο είναι το “μέγεθος” των μαλλιών, ανεξαρτήτως μήκους. Πολλές φορές τα μαλλιά πληθαίνουν, με τη χρήση πρόσθετης περούκας.

Το πιο χαρακτηριστικό στυλ ήταν αυτό του Gibson Girl, ένα εικονογραφημένο κορίτσι που αποτέλεσε σημείο αναφοράς για τις γυναίκες της εποχής.

Ακόμη ένα σημείο κλειδί για τα μαλλιά, ήταν το στυλ pompadour. Εδώ, παρατηρούμε ένα υψηλό, στρογγυλεμένο σχήμα με κλίση που έχει απόσταση από το κεφάλι. Τα μαλλιά θα μπορούσαν να είναι είτε ίσια, είτε μπούκλες.
Για να δημιουργηθεί ο όγκος, τα μαλλιά υποστηρίζονται από σύρμα ή από μαξιλαράκι.

Δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στο χρώμα των μαλλιών, αφού τα σκούρα μαλλιά πρέπει να είναι λεία και απαλά, ενώ τα ανοιχτόχρωμα μπορούν να είναι πιο ανέμελα.

Πολύ σημαντικό γεγονός της δεκαετίας είναι η δημιουργία το 1907, των πρώτων συνθετικών φόρμουλων βαφής μαλλιών, από τον χημικό Eugene Schueller, ιδρυτή της L’Oréal.

Μαρία Δρετάκη
Μαρία Δρετάκηhttp://www.mariadretaki.gr
Salon manager Ανανέωση Ma.Ster.team - Hair master education - Creative director Haute Coiffure Fransaise Hellas - Artist L’Oréal professionnel

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Sponsors