Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου, 2023

Καθαρά σεντόνια: Κάθε πότε πρέπει να τα αλλάζεις ;Εσύ κοιμάσαι και δεν ξέρεις τι κοιμάται δίπλα σου αθόρυβα, άοσμα και χωρίς να μπορείς να το δεις. Έχεις αναρωτηθεί ποτέ γιατί ξυπνάς με αναπνευστικά προβλήματα; Με κοκκινίλες; Σπυράκια; Αλλεργίες; Άσθμα; Φαγούρα;

Ίσως επειδή πάνω στα σεντόνια και τις μαξιλαροθήκες σου κρύβεται και κάτι άλλο, όπως ακάρεα σκόνης, βακτήρια, τρίχες κατοικίδιων, μικρόβια, ιδρώτας, σάλια…. Κτλ.

Πρέπει να αλλάζεις τα σεντόνια σου τακτικά! Αλλά τι είναι το τακτικά για τους ειδικούς δερματολόγους και αλλεργιολόγους; Και πόσο συχνά αλλάζουν τα σεντόνια τους οι καλές νοικοκυρές;

Από τι εξαρτάται πόσο συχνά πρέπει να αλλάζεις τα σεντόνια σου;

Το πόσο συχνά απαιτείται να αλλάξεις τα σεντόνια σου έχει να κάνει με το αν κοιμάσαι καθημερινά με τις ίδιες πιτζάμες, αν φοράς ρούχα που μπορεί να φοράς και όλη την υπόλοιπη ημέρα ακόμα και εκτός σπιτιού, αν κοιμάσαι γυμνή, αν τρως στο κρεβάτι, άρα ίσως υπάρχουν και υπολείμματα φαγητών.


Αν κοιμάσαι με τα παιδιά σου, αν κοιμάσαι με τον άντρα σου, τον γκόμενο, το σκυλάκι, το γατάκι, το κουνελάκι σου… αν κοιμάσαι ήσυχα, αν στριφογυρίζεις, αν ιδρώνεις… αν και αν.

Μια συμβουλή που θα σου δώσω, είναι να αφήνεις το κρεβάτι σου ελαφρώς ξέστρωτο για λίγη ώρα ώστε να αερίζεται πριν εγκλωβίσεις ξανά τα μικρόβια και την υγρασία του, σε ένα καλό στρωμένο κρεβάτι.

Σύμφωνα με αλλεργιολόγους ένα σωστό χρονικό διάστημα για να αλλάξεις τα σεντόνια σου, είναι τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα και τις μαξιλαροθήκες σου ακόμα πιο συχνά, δηλαδή ακόμα και δύο φορές την εβδομάδα.

Συγκεκριμένη έρευνα που έγινε από το ιατρικό τμήμα του πανεπιστημίου του Λονδίνου, έδειξε ότι το 40% αλλάζει τα σεντόνια από το κρεβάτι του μια φορά την εβδομάδα, το 36% τα αλλάζει κάθε 15 μέρες, το 17% μια φορά το μήνα και το 1% μια φορά το χρόνο!!!

Εσύ κάθε πότε αλλάζεις τα σεντόνια σου; Ελπίζω να είχες ερωτηθεί στην προαναφερόμενη έρευνα, να ήσουν στο 40%!!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Sponsors