Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου, 2023

Τα γενέθλια του Yves Saint Laurent μέσα από τα post των μοντέλων του στο Instagram

Ο Yves Saint Laurent γεννήθηκε την 1η Αυγούστου του 1936 στο Oran της Αλγερίας. Ήταν Γάλλος σχεδιαστής, ένα από τα πιο μεγάλα ονόματα στην ιστορία της μόδας.

Το 1953, ο Saint Laurent υπέβαλε τρία σκίτσα του σε έναν διαγωνισμό για νέους σχεδιαστές που διοργάνωσε η International Wool Secretariat, όπου κέρδισε την πρώτη θέση.

Στη συνέχεια ακολουθεί η λαμπρή καριέρα του, μετά τη γνωριμία του με τον τότε αρχισυντάκτη της Vogue, ο οποίος τον σύστησε και στον Dior.

Παρόλο που ο Dior αναγνώρισε το ταλέντο του αμέσως, ο Saint Laurent πέρασε τον πρώτο του χρόνο στο House of Dior με καθημερινές εργασίες, όπως η διακόσμηση του στούντιο και ο σχεδιασμός αξεσουάρ. Τελικά, του επιτράπηκε να υποβάλει σκίτσα για τη συλλογή ραπτικής.

Κάθε σεζόν που περνούσε, περισσότερα από τα σκίτσα του γινόταν αποδεκτά από τον Dior.

Τον Αύγουστο του 1957, ο Dior συναντήθηκε με τη μητέρα του Saint Laurent για να της πει ότι τον επέλεξε για να τον διαδεχθεί ως σχεδιαστής.

Η μητέρα του είπε αργότερα ότι είχε μπερδευτεί, καθώς ο Dior ήταν μόλις 52 ετών τότε.

Τόσο εκείνη όσο και ο γιος της ξαφνιάστηκαν όταν τον Οκτώβριο του ίδιου έτους ο Dior πέθανε σε ιαματικό κέντρο στη βόρεια Ιταλία από μαζική καρδιακή προσβολή.

Έτσι το 1957, ο Saint Laurent βρέθηκε σε ηλικία 21 ετών ο επικεφαλής σχεδιαστής του House of Dior. Η ανοιξιάτικη συλλογή του το 1958 σίγουρα έσωσε την επιχείρηση από οικονομική καταστροφή.

Το 1985, η Caroline Rennolds Milbank έγραφε γι’ αυτόν: «O πιο διάσημος και σημαντικός σχεδιαστής τα τελευταία εικοσιπέντε χρόνια, ο Yves Saint Laurent, ήταν ο κινητήριος μοχλός για την άνοδο της υψηλής ραπτικής από τις στάχτες της δεκαετίας του εξήντα».

Yves Saint Laurent δημιούργησε πρώτος το σμόκιν για γυναίκες και ήταν ο πρώτος σχεδιαστής που χρησιμοποίησε μοντέλα από άλλες χώρες στις επιδείξεις του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Sponsors