Τρίτη, 6 Ιουνίου, 2023

Προστατευτείτε… Καιγόμαστε!!! Τρόποι προς αποφυγή θερμοπληξίας!

Οι θερμοκρασίες φτάνουν σε κάποιες περιοχές ακόμα και τους 45 βαθμούς. Αντέχετε;
Ανοίξτε κλιματιστικό, καθίστε μπροστά του, πίνοντας ένα δροσερό ρόφημα και διαβάστε τι πρέπει να κάνετε ή να μην κάνετε, αυτές τις μέρες του καύσωνα.

Προσπαθήστε ειδικά αυτές τις μέρες, να μην είστε σε εξωτερικούς χώρους με υψηλές θερμοκρασίες, να μην περπατάτε, γυμνάζεστε ή μετακινήστε είτε με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, είτε ακόμα και με οτιδήποτε δεν έχει κλιματιστικό. Όχι δεν είναι καλή ιδέα να πάτε στη δουλειά σας με το λεωφορείο, ούτε για καφέ με το ποδήλατο σας.
Όσον αφορά την ένδυση, φορέστε ανοιχτόχρωμα, άνετα, κατάλληλα ρούχα που δεν επιτρέπουν την εξάτμιση του ιδρώτα και την επακόλουθη ψύξη του οργανισμού και φυσικά καπέλο, γυαλιά ήλιου και αντηλιακό. Επίσηςνα πίνετε πολλά δροσερά υγρά. Προσοχή δεν εννοώ αλκοόλ, γιατί το αλκοόλ επηρεάζει τόσο τη θερμορύθμιση όσο και την αφυδάτωση.

Σε περιπτώσεις που αναγκαστικά πρέπει να βγείτε εκτός κλιματιστικού, αν νιώσετε κάποιο από τα ακόλουθα συμπτώματα, τρέξτε αμέσως σε δροσερό περιβάλλον, για επίλυση τους.

1. Νιώθετε ζαλάδα;

2. Αυξήθηκε απότομα η θερμοκρασία του σώματος σας, σε βαθμό πυρετού πάνω από 39,40;

3. Έχετε πονοκέφαλο ή έντονη ημικρανία;

4. Θέλετε να κάνετε εμετό;

5. Έντονη ταχυκαρδία;

6. Αυξήθηκε ή αναπνοή σας ή μήπως πάθατε ξαφνικά δύσπνοια;

Σε περιπτώσεις όπως τις προαναφερόμενες ή ακόμα και σημαντικότερες όπως υπόταση, λιποθυμική τάση, σπασμούς, ή διαταραχές / σύγχυση στην ομιλία σας, διαβάστε τι πρέπει να κάνετε.

Άμεσα να τρέξετε σε δροσερό μέρος, στην καλύτερη των περιπτώσεων με κλιματιστικό. Βγάλτε τα ρούχα σας, (τουλάχιστον όσα μπορείτε), πιείτε νερό και προσπαθήστε να δροσίσετε το σώμα σας. Βρέξτε τα μαλλιά και το πρόσωπο σας με κρύο νερό. Μην σας νοιάζει ούτε το χτένισμα ούτε τα μαλλιά σας… πρέπει να νιώσετε καλύτερα!
Καλές λύσεις, σε τέτοιες περιπτώσεις, είναι να έχετε πάντα μαζί σας μια βεντάλια ή έστω ένα περιοδικό, για να σας κάνετε αέρα, αν χρειαστεί.
Για περαιτέρω βοήθεια, καλέστε έναν γιατρό και παραμείνετε ψύχραιμοι!!

Βρέφη, ηλικιωμένοι, εγκυμονούσες, άτομα που πίνουν συγκεκριμένα φάρμακα λόγω χρόνιων παθήσεων, είναι ευάλωτες ομάδες και πρέπει να προσέχουν διπλά!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Sponsors