Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου, 2023

Covid free make-up

Είναι μία αλήθεια, ότι το επάγγελμα του make-up artist πάντοτε απαιτούσε να προσέχουμε τις συνθήκες υγιεινής στον χώρο εργασίας μας σαν άλλος Κωνσταντίνος Κατακουζηνός. Στην εποχή του covid ωστόσο, έχοντας την υποχρέωση να διαφυλάξουμε την υγεία του ανθρώπου απέναντι μας, όπως και τη δική μας, πρέπει να είμαστε extra προσεκτικοί.

Ποιος είναι λοιπόν ο σωστός τρόπος να αποστειρώνεις τα προϊόντα σου και τα εργαλεία της δουλειάς σου;

Ας τα δούμε αναλυτικά.

Πινέλα

Είναι δεδομένο πως τα πινέλα από πρόσωπο σε πρόσωπο θα πρέπει ενδιάμεσα να έχουν αποστειρωθεί. Αυτός είναι ένας απαράβατος κανόνας πολύ πριν τον κοβιντ. Η μια λύση είναι στο σαπούνισμα που όμως παίρνει χρόνο για να στεγνώσει και να ξανά χρησιμοποιηθεί το πινέλο. Η άλλη λύση είναι ένα αλκοολούχο καθαριστικό, ειδικό για πινέλα, που αφενός αποστειρώνει, αφετέρου στεγνώνει αμέσως.

Μολύβια

Είτε πρόκειται για μολύβι ματιών, είτε πρόκειται για μολύβι χειλιών, θα πρέπει να είμαστε απόλυτα σίγουροι ότι είναι ενδελεχώς αποστειρωμένο προκειμένου να μη μεταφέρουμε μικρόβια από το ένα πρόσωπο στο άλλο. Ο τρόπος να συμβεί αυτό είναι αρχικά να ξυστεί το μολύβι πριν την εναλλαγή μοντέλου και κατόπιν αυτού να σκουπίσει η μύτη του περιστροφικά με κομμάτι χαρτί ποτισμένο με οινόπνευμα.

Κρεμώδη Foundation και σκιές

Αρχικά όταν μιλάμε για ένα κρεμώδες Foundation, ποτέ μα ποτέ δεν βάζουμε απευθείας το πινέλο στο προϊόν και από εκεί στο πρόσωπο του μοντέλου. Η σωστή χρήση του, είναι να πάρουμε μία ποσότητα προϊόντος με μία σπάτουλα μέσα από τη συσκευασία και να την τοποθετήσουμε πάνω σε μία παλέτα. Κατόπιν αυτού δουλεύουμε με το πινέλο πάνω από την παλέτα το προϊόν στο πρόσωπο.

Κραγιόν

Όπως ήδη αναφέραμε για τα κρεμώδη προϊόντα, δεν γίνεται απευθείας τοποθέτηση πάνω στο πρόσωπο του μοντέλου. Σε ότι αφορά συγκεκριμένα τα κραγιόν λοιπόν, ο σωστός τρόπος είναι και πάλι να πάρω την ποσότητα προϊόντος που θα χρειαστούμε με μία σπάτουλα και να δουλέψω με αυτήν. Εναλλακτικά, αν χρησιμοποιήσω το κραγιόν απευθείας πάνω στα χείλη του ανθρώπου που βάφω, θα πρέπει μετά να αφαιρέσω την εξωτερική στιβάδα σκουπίζοντας το πάνω σε ένα κομμάτι χαρτί νοτισμένο με οινόπνευμα.

Μάσκαρα

Τα βουρτσάκια μιας χρήσεως για το μάσκαρα σίγουρα δεν είναι καινούργια ανακάλυψη. Ωστόσο τώρα είναι πιο χρήσιμα από ποτέ. Κάποτε τα χρησιμοποιούσαμε απλώς για να αποφύγουμε μία πιθανή επιπεφυκίτιδα, τώρα ομως μπορούν δυνητικά να μας σώσουν και από ένα λοιμώδες νόσημα.

Σκιές, ρουζ και πούδρες

Εδώ τα πράγματα δυσκολεύουν λίγο καθώς, σίγουρα, δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις οινόπνευμα σε πουδρώδες προϊόν, μιας και αν βραχεί θα πετρώσει. Ωστόσο ένα καλό σκούπισμα της εξωτερικής επιφάνειας με ένα κομμάτι χαρτί, θα αφαιρέσει την ποσότητα του προϊόντος που έχει έρθει σε επαφή με το πινέλο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Sponsors