Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου, 2023

Εσύ ξέρεις να περπατάς με τακούνια;

Τα παπούτσια με τακούνια, ναι, κάνουν τη διαφορά και στο στυλ των ρούχων σου αλλά και στο πως φαίνεται το σώμα σου. Υποθέτω πως σε όλες μας αρέσουν. Το θέμα είναι όχι απλά να τα φοράμε αλλά να ξέρουμε και πως να τα περπατάμε.

Γιατί το λέω αυτό; Έχετε δει ποτέ κάποια να περπατάει με τακούνια στο δρόμο και να κουνιέται λες και θα πέσει από λεπτό σε λεπτό; Δεν το θέλουμε αυτό. Θέλουμε να φοράμε τακούνια και να τραβάμε τα βλέμματα θετικά και όχι να είμαστε ωραίες μόνο καθισμένες και όταν σηκωθούμε να μας κοροϊδεύουν!!

Αν είσαι και εσύ σαν εμένα που όποτε φορέσεις τα τακούνια σου, σου τραγουδάνε, “βγαίνει η βαρκούλα, βγαίνει η βαρκούλα του ψαρά”, τότε συνέχισε να διαβάζεις αυτό το κείμενο…

Εμένα με βοήθησε. Αν μη τι άλλο περπατάω σε μια ευθεία!!!!

5 συμβουλές

1. Ξέχνα πως περπατάς με τα χαμηλά σου σανδάλια και πες “τώρα περπατάω με τα τακούνια μου”.
Άν το σκεφτείς αυτό, η προσέγγιση σου στο θέμα θα είναι διαφορετική και αυτό θέλουμε.
Αρχικά πατάς το τακούνι και μετά όλο το πόδι και τα δάχτυλα. Με αυτό τον τρόπο έχεις μια καλύτερη ισορροπία.

2. Μην ξεχνιέσαι δεν φοράς αθλητικά, άρα δεν μπορείς να τρέξεις. Καλό και βοηθητικό είναι, να κάνεις μικρά βηματάκια και θα φτάσεις στον προορισμό σου. Μην ανησυχείς. Κάλιο αργά, παρά ποτέ λέει η παροιμία.

3. Το βασικότερο πρόβλημα όταν φοράς τακούνια, εκτός του ότι δεν έχεις ισορροπία και πας κούνια μπέλα, είναι ότι αν κουραστείς ίσως ξεκινήσεις να γέρνεις προς τα μπροστά. Φαντάσου εσένα, ντυμένη με το καταπληκτικότερο φόρεμα σου και τα ψηλά πανάκριβα τακούνια σου και να πηγαίνεις ζιγκ ζαγκ και καμπουριαστή… Είμαι σίγουρη πως δεν το θες αυτό. Άρα προσπάθησε όταν σε δυσκολεύουν τα ψηλά σου παπούτσια, να κρατάς το σώμα σου σε μια ισορροπία, (αντίσταση) λίγο προς τα πίσω.

4. Όταν ήσουνα μικρή, έτυχε να προσπαθήσεις, να ισορροπήσεις, περπατήσεις, με ανοιχτά τα χέρια, σιγά σιγά σε τεντωμένα σκοινάκια ή τουλάχιστον σε λωρίδες, σημάδια στο δρόμο; Αν ναι, σχεδόν αυτό πρέπει να κάνεις και τώρα. Μην ανοίξεις τα χέρια σου για ισορροπία, απλά κράτα τα μάτια σου στον στόχο προορισμό σου και μην κοιτάς τα παπούτσια σου. Μάτια ψηλά και όχι στο έδαφος.

5. Και τώρα το πιο δύσκολο όσον αφορά την εξισορρόπηση σας. Προσπαθήστε ασκώντας πίεση στο εσωτερικό των ποδιών σας να ισορροπήσετε. Με μικρά βήματα που αναφέραμε πιο πάνω, ισορροπία ελαφρώς προς τα πίσω και πόδια με κίνηση, ελαφρώς πίεση προς τα μέσα… θα περπατάτε σωστά.

Πόσο δύσκολο είναι όλο αυτό; Μια συνήθεια είναι όλο το θέμα. Το πολύ πολύ μετά από αρκετή προσπάθεια να καταλάβετε ότι δεν αξίζει τον κόπο να φοράτε τακούνια και να επανέλθετε στα χαμηλά σας σανδαλάκια και αθλητικά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Sponsors