Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου, 2023

Έως αύριο οι ανακοινώσεις Μητσοτάκη για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό και τους κλειστούς χώρους [vid]

Έως αύριο ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει τις αποφάσεις της κυβέρνησης για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού σε συγκεκριμένα πεδία, καθώς και το πλαίσιο λειτουργίας των κλειστών χώρων από το τέλος αυτής της εβδομάδας, όπως ανακοίνωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

Επίσης, αυτή την εβδομάδα ανοίγει η πλατφόρμα για τον εθελοντικό εμβολιασμό παιδιών 15 έως 17 ετών με γονική συναίνεση και οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν σήμερα το απόγευμα κατά την ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας.

Ανακοινώθηκε επίσης πως στους δικαιούχους των self test προστίθενται τα παιδιά ηλικίας 12 έως 17 ετών, ενώ παρατείνεται και η διάθεσή των αυτοδιαγνωστικών τεστ μέσω φαρμακείων και τον Ιούλιο.

Παρακολουθήστε στο βίντεο που ακολουθεί την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από την Κυβερνητική εκπρόσωπο:

Η κ. Πελώνη τόνισε ότι η νέα έξαρση της πανδημίας που εκδηλώνεται σε περιφέρειες όπως είναι η Αττική, η Κρήτη και το Βόρειο Αιγαίο έχει ως κύριο χαρακτηριστικό την αύξηση των κρουσμάτων σε νέους.

Κάτω των 40, το 70% των κρουσμάτων με τη μετάλλαξη Δέλτα

Το 75% των νέων κρουσμάτων αφορά σε ηλικίες μικρότερες των 34 ετών, ενώ ο κύριος όγκος των κρουσμάτων αφορά ηλικίες 15 έως 24 ετών. Το 70% των κρουσμάτων με τη μετάλλαξη Δέλτα είναι σε ηλικίες μικρότερες των 40, ενώ από το σύνολο των κρουσμάτων με το νέο στέλεχος, νοσηλεύτηκε το 13% εκ των οποίων κανένας πλήρως εμβολιασμένος.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος τόνισε ότι τα στοιχεία από το Ηνωμένο Βασίλειο και το Ισραήλ, όπου ήδη έχει επικρατήσει η μετάλλαξη Δέλτα, δείχνουν ότι σπάνια νοσούν βαριά οι εμβολιασμένοι.

Πώς προχωρούν οι εμβολιασμοί

Για την πορεία των εμβολιασμών στην Ελλάδα, η κ. Πελώνη τόνισε ότι οι εμβολιασμοί έχουν φτάσει τις 9,2 εκατομμύρια δόσεις και οι πλήρως εμβολιασμένοι πολίτες είναι πάνω από 4,2 εκατομμύρια. Από την περασμένη Πέμπτη το 70% των πολιτών 60 και άνω είναι πλέον πλήρως εμβολιασμένοι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Sponsors