Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου, 2023

Η Canada Goose θα σταματήσει τη χρήση γούνας από κογιότ

Η Canada Goose, εταιρεία γνωστή για τα εξωτερικά ενδύματα – χειμερινά πανωφόρια ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει τη χρήση πραγματικής γούνας ζώων στα προϊόντα της.

Τον Απρίλιο, η μάρκα χειμερινών ειδών ένδυσης εξέδωσε ανακοίνωση διευκρινίζοντας ότι δεν θα αγοράζει πλέον γούνα από κυνηγούς που στήνουν παγίδες για ζώα και αντ’ αυτού θα αρχίσει να ανακυκλώνει γούνινα στοιχεία.

Ωστόσο, μετά από πολλή συζήτηση, το καναδέζικο brand ανακοίνωσε ότι θα τερματίσει εντελώς την αγορά γούνας φέτος και τη δημιουργία ειδών ένδυσης με το υλικό, μέχρι το τέλος του 2022.

Κληθείς να σχολιάσει εάν οι εκστρατείες ακτιβιστών για τα δικαιώματα των ζώων έχουν συμβάλει σε αυτήν τη δέσμευση, ο πρόεδρος της Canada Goose, Ντάνι Ράις, δήλωσε στους “The New York Times”: «Κεντρικός στόχος μας ήταν πάντα η παραγωγή προϊόντων που προσφέρουν εξαιρετική ποιότητα, προστασία από τα στοιχεία της φύσης και να ανταποκρίνονται σε ό,τι ακριβώς χρειάζονται οι καταναλωτές».

Η εταιρεία έχει λάβει αρνητικά σχόλια στον Τύπο για τη χρήση γούνας από κογιότ.

Η απόφαση παύσης χρήσης αληθινής γούνας εντάσσεται προφανώς σε μία προσπάθεια άμβλυνσης των αντιδράσεων. Στο παρελθόν έχει επίσης επικριθεί για τη χρήση πούπουλων από χήνα για την επένδυση των μπουφάν της.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Sponsors