Παρασκευή, 2 Ιουνίου, 2023

Lunch Break και στο κομμωτήριο- μάθε τα οφέλη του.

Κάποιες εταιρείες το έχουν σαν κανονισμό, να φεύγει ο εργαζόμενος για να κάνει lunch break, άλλες πάλι αφήνουν στην κρίση του εργαζόμενου όταν πεινάσει να φάει εκεί εν ώρα εργασίας και άλλες απλά δεν τρώει ο υπάλληλος μέχρι αργά το βράδυ που θα πάει σπίτι του.

Ποιό είναι το σωστό από όλα αυτά για την υγεία μας;

Και τι διάλειμμα μπορεί να κάνει ένας κομμωτής αν έχει συνέχεια πελάτες;

Και όμως δεν ξέρω ποιοί είναι οι κανονισμοί του δικού σου κομμωτηρίου, αλλά υπάρχουν κομμωτήρια που το μεσημέρι, ανά βάρδιες εξυπηρετούν τον κόσμο και κάνουν μισάωρα γρήγορα διαλείμματα για το μεσημεριανο τους.  Και όσοι το κάνουν αυτό, θα διαπιστώσουν ότι ειδικά το μεσημεριανό σε μορφή lunch break, έχει σημαντικά οφέλη τόσο στην υγεία μας, όσο και στην παραγωγικότητα στη δουλειά μας.

 Έρευνα που διεξήγαγε το Ινστιτούτο Αυστραλίας, κατέγραψε ότι 2 στους 3 εργαζόμενους, γινόντουσαν πιο θετικοί για τη ζωή και πιο χαρούμενοι, αν έκαναν lunch break

lunch break έχει πολλά οφέλη!!!!

1.Επαναφορτίζει τον εγκέφαλο μας. Σύμφωνα με έρευνες ο εγκέφαλος χρειάζεται κάποια λεπτά ξεκούρασης από τη συνεχόμενη εργασία του, για να μπορέσει να λειτουργεί καλύτερα η μνήμη μας, να μπορεί να συγκεντρωθεί καλύτερα και τέλος να καταφέρει να πάρει σωστές αποφάσεις.

2. Το μυαλό μας, δεν μπορεί να γίνεται εφευρετικό ενώ βρίσκεται σε ένα γραφείο ή ένα κομμωτήριο 8,10,12,15  ώρες τη μέρα. Ένα διάλειμμα για μεσημεριανό γεύμα, ακόμα και εντός του κομμωτηρίου, μπορεί να χαλαρώσει το μυαλό και εκείνη ακριβώς την ώρα να το κάνει να σκεφτεί μια φρέσκια ιδιαίτερη ιδέα. 

3. Κάνοντας διάλειμμα μπορούμε να διαχειριστούμε το άγχος μας πολύ καλύτερα. Σπάμε τη μέρα στα δύο , δημιουργώντας ένα ενδιαφέρον μισάωρο που μας δίνει δύναμη για την επόμενη μισή μέρα δουλειάς.

4. Αρχίζετε και χασμουριέστε και το στομάχι σας ξεκινάει να σας μιλάει. Νιώθετε έλλειψη ενέργειας… Ακριβώς τώρα κάντε ένα διάλειμμα για να ταίσετε τον οργανισμό σας.

5. Αν και το θετικό με τη δική σου δουλειά , εκεί στο κομμωτήριο, είναι ότι μπορείς να κοινωνικοποιήσαι και να μιλάς με τους πελάτες σου, άρα ίσως δεν καταλαβαίνεις καν πότε περνάει η μέρα.. καλό είναι αν σου δίνεται η δυνατότητα να κάνεις διάλειμμα το μεσημεράκι να πείς και μια πιο χαλαρή, εκτός δουλειάς κουβέντα με τους συναδέλφους σου εκεί στο κομμωτήριο, τρώγοντας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Sponsors