Πέμπτη, 1 Ιουνίου, 2023

Ωχ κάηκες; Τρόποι ανακούφισης υπάρχουν!

Κάνεις ηλιοθεραπεία, ξεχνιέσαι διαβάζοντας το βιβλίο σου ή ακούγοντας τη μουσική σου και μένεις εκεί για περισσότερη ώρα από ότι πρέπει. Μήπως έπρεπε να κάτσεις μισή ώρα και σε πήρε ο ύπνος και έμεινες 4 ώρες; Ωχ κάηκες; Το πρώτο που πρέπει να κάνεις όταν το διαπιστώσεις, είναι να φύγεις από τον ήλιο και να μπείς σε εσωτερικό χώρο.

Το δέρμα σου εάν παρέμεινες αρκετή ώρα κάτω από την ακτινοβολία του ήλιου, είναι λογικό να ψήθηκε. Και το αποτέλεσμα αυτού, εκτός του ότι έγινες ροζ, μπορεί να γίνει και πολύ ενοχλητικό και πονεμένο. Τι εννοώ; Καήκατε ποτέ; Αν ναι ξέρετε, ότι μιλάμε για έναν πόνο, τσούξιμο που χρειάζεται θεραπεία.

Τρόποι ανακούφισης

1.Ντουζ ντουζ και ξανά ντουζ. Θα ανακουφιστείτε, ειδικά αν το νερό είναι σχετικά κρύο. Βγαίνοντας από το μπάνιο μην ξεχασετε να σκουπιστείτε με την πετσέτα σας ήρεμα και απαλά. Μετά εφαρμόστε προσεκτικά μια ενυδατική κρέμα. Αναλόγως πόσο καμένος είστε, τόσο πιο γρήγορα θα ρουφήξει το δέρμα σας την κρέμα. Επαναλάβετε!!!

2.Η ενυδατική που προαναφέραμε καλό είναι να περιέχει aloe vera, ή εκχύλισμα σόγιας, για να απαλύνετε το έγκαυμα από τον ήλιο. Σε περιπτώσεις που δεν υπάρχει ανακούφιση και το πρόβλημα είναι ακόμα πιο σοβαρό, εφαρμόστε μια κρέμα υδροκορτιζόνης, που μπορείτε να αγοράσετε από ένα φαρμακείο.

3.Ρωτήστε τη φαρμακοποιό σας και προμηθευτείτε ασπιρίνη ή ιβουπροφαίν, φάρμακα που μειώνουν το πρήξιμο, την ερυθρότητα και ανακουφίζουν από τη δυσφορία.

4.Σαν το νερό δεν έχει. Χρειάζεσαι ενυδάτωση. Ένα έγκαυμα από τον ήλιο ρουφάει όλο το νερό του δέρματος και του σώματος σας. Πιείτε νερό για να προλάβετε την αφυδάτωση.

5.Αν το πρόβλημα είναι τεράστιο και έχετε βγάλει και φουσκάλες, απλά μην τις πειράξετε και αφήστε τες να φύγουν μόνες τους.

6. Μακριά από τον ήλιο και τις ακτίνες του. Μέχρι να γίνεις καλά και να επιστρέψεις στο άσπρο σου χρώμα, δεν πρέπει να δει τα ερεθισμένα σημεία καθόλου ο ήλιος. Άρα όποτε είστε σε εξωτερικό χώρο να φοράτε ελαφριά ρούχα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Sponsors