Τρίτη, 6 Ιουνίου, 2023

Κλοπή στο κομμωτήριο σου; Μείνε ψύχραιμος!

Καθώς κουρεύεις και συζητάς με τον τακτικό σου πελάτη, ξαφνικά μπαίνει μια κυρία να σε ρωτήσει κάτι και καθώς μιλάτε και εσύ κάνεις προσηλωμένα τη δουλειά σου, διαπιστώνεις μόλις φύγει ότι σου λείπουν αρκετά προιόντα που είχες στη βιτρίνα, στο τραπέζι και στα ραφάκια σου.

Αν γίνει αυτό, καλώς ή κακώς, είσαι μείον μόνο οικονομικά. Αν  όμως ο δράστης είναι επαγγελματίας, τότε μπορεί η κατάσταση να βγει εκτος ελέγχου και η επικινδυνότητα να είναι αρκετά μεγάλη.  

Σε κάθε περίπτωση, αυτά τα 3,4 λεπτά που γίνεται η κλοπή, εσείς πρέπει να είστε ψύχραιμοι, να μην λογομαχήσετε με τον κλέφτη/ληστή και ευγενικά να υπακούτε στις εντολές του. Οι εχθροί του δράστη είναι ο χρόνος, ο θόρυβος και φυσικά η θέαση!!

Οι κλοπές χωρίζονται σε κατηγορίες. Μπορεί να είναι χωρίς παραβίαση, με την μέθοδο απασχόλησης ή κατά την εναλλαγή χρημάτων, εν ώρα λειτουργίας του κομμωτηρίου, επιχείρησης σας. Μπορεί όμως να είναι και σε μορφή παραβίασης, διάρρηξης.

Πως μπορείτε να προφυλαχτείτε;

Αρχικά αν δεν έχετε ήδη…  τοποθετήστε μαγνητική πύλη, κλειστά κυκλώματα καταγραφής εικόνας και μαγνητικές κονκάρδες στα εμπορεύματα.

Για αποφυγή κλοπων στο κομμωτήριο σας, αποφύγετε την έκθεση εμπορευμάτων σε προθήκες τις νυχτερινές ώρες, βάλτε φωτισμό ασφαλείας, τεχνικά μέτρα ασφαλείας και περιμετρική ασφάλιση καταστήματος.

Κατά τη διάρκεια της εργασίας σας, έχετε τα μάτια σας ανοιχτά, προσέχοντας νευρικούς πελάτες ή ανθρώπους που μπορεί να περιπλανιώνται άσκοπα μέσα στο κομμωτήριο σας. Μια καλή ιδέα ίσως να είναι να εγκαταστήσετε πινακίδα, η οποία θα γράφει την πολιτική του καταστήματος για τις μικροκλοπές. Επίσης αποφύγετε να έχετε ψηλούς πάγκους που σας κρύβουν τη θέα και φροντίστε οι καθρέφτες σας να είναι τοποθετημένοι έτσι ώστε να μπορείτε να παρακολουθείτε τι γίνεται στο κομμωτήριο σας, πιο εύκολα.

Σε κλέβουν. Τι κάνεις εκείνη την ώρα;

Μην κάνεις απότομες κινήσεις και μην πεις πράγματα που μπορεί να εκνευρίσουν τον δράστη. Να υπακούς σε ότι σου πει, δείχνοντας του ότι έχει τον έλεγχο. Αν είναι εφικτό, προσπάθησε να παρατηρήσεις τις κινήσεις του, συγκρατώντας χαρακτηριστικά του, που θα βοηθήσουν αργότερα στην σύλληψη του.

Μετά τη ληστεία ή και κατά τη διάρκεια της, προσπάθησε να καλέσεις την άμεση δράση, το 100, παραθέτοντας ψύχραιμα και εν συντομία, τα στοιχεία σας, τι συνέβη και κάποια περιγραφή των δραστών.  

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Sponsors