Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου, 2023

Υγεία και τουαλέτα: Πόσες φορές τη μέρα, πρέπει να πηγαίνεις;

1,3,5,8,15 εσύ πόσες φορές την ημέρα πας στην τουαλέτα; Για κάποιους είναι ένα θέμα ταμπού, αλλά καλώς ή κακώς η ούρηση είναι ένα φυσιολογικό θέμα, απαραίτητο για την υγεία μας. Έτσι καθαρίζει, φιλτράρει, το σύστημα μας, απομακρύνοντας τις τοξίνες από τον οργανισμό μας.

Έχω γνωρίσει κόσμο που έχει φτιάξει το πρόγραμμα του και πάει στην τουαλέτα μόνο δύο φορές την ημέρα. Εσύ μπορείς να το ελέγξεις αυτό; Ναι μπορείς. Όχι άμεσα, αλλά με έμμεσο τρόπο, μπορείς να υπολογίσεις πόσες φορές θα πας, αναλόγως πόσα υγρά καταναλώνεις.

Για να έχουμε την υγεία μας, πρέπει να υπάρχει σωστή ενυδάτωση.

Παραδείγματος χάρη, το νερό, κάνει το δέρμα λαμπερό, τα μαλλιά υγιέστατα, θρέφει τα κύτταρα του οργανισμού αυξάνοντας την ελαστικότητα τους, συμβάλλει στην εξισορρόπηση των ηλεκτρολυτών στο σώμα, εξασφαλίζοντας την προώθηση της ενέργειας σε όλα τα κύτταρα, βελτιώνει τη διάθεση, φροντίζοντας ο εγκέφαλος να παραμένει σε εγρήγορση, συμβάλλει στη αποβολή των τοξινών στο σώμα κ.α. Άρα σύμφωνα με έρευνες και ειδικούς πρέπει ο οργανισμός μας να προσλαμβάνει αρκετή ποσότητα υγρών. Το τσάι, η μπύρα, ο καφές και το νερό είναι πιο διουρητικά από άλλα υγρά.
 (2λίτρα την ημέρα είναι η ιδανική ποσότητα νερού που πρέπει να πίνετε).

Και αφού ήπιαμε όλο το Βόσπορο είναι λογικό να θέλουμε να πάμε και στην τουαλέτα. Αν όντως τα υγρά που καταναλώσατε είναι όσα αναφέραμε πιο πάνω, ένας μέσος όρος των επισκέψεων σας στην τουαλέτα ανά ημέρα, είναι 8 φορές.

Φυσικά αυτό εξαρτάται και από το μέγεθος και τη λειτουργία της κύστης σας

Όσες φορές και να χρειαστεί να πάτε στην τουαλέτα, είναι απολύτως φυσιολογικό. Ψάξτε το και ανησυχήστε μόνο εάν κατά τη διάρκεια της επίσκεψης σας στην τουαλέτα, νιώθετε κάποιο τσούξιμο ή γενικότερα πόνο. Αν δείτε κάτι περίεργο, απευθυνθείτε σε έναν ουρολόγο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Sponsors