Παρασκευή, 2 Ιουνίου, 2023

Ανεβάστε τη διάθεση σας στο κομμωτήριο!!!! 8 συμβουλές.

Ανοίγουμε, κλείνουμε, ξανά ανοίγουμε…. ήρθε το καλοκαίρι και εμείς εδώ στο κομμωτήριο, να προσπαθούμε το καλύτερο για τους αγαπημένους μας πελάτες. Περάσαμε από άγχος, πανικό, βαρεμάρα… τώρα είμαστε πίσω στην καθημερινότητα και στην ρουτίνα μας.

Πως είναι η διάθεση μας, με όλα αυτά που περάσαμε το τελευταίο διάστημα;

Παραθέτω 8 συμβουλές, για να είστε κάθε μέρα ευδιάθετη, μακριά από αρνητική ενέργεια.

1.Προσπαθήστε να δίνετε χρόνο στον εαυτό σας χωρίς το κινητό σας τηλέφωνο. Ειδοποιήστε τους δικούς σας ανθρώπους ότι κάποιες ώρες την ημέρα, υπάρχει «χρόνος χωρίς τηλέφωνο» και ζήστε την ζωή σας χωρίς να σας επηρεάζουν άσχετα τηλέφωνα, ειδοποιήσεις και θέματα που δεν είναι της συγκεκριμένης ώρας. Κλείστε τις εφαρμογές και απενεργοποιήστε τις ειδοποιήσεις. Όταν είστε στο κομμωτήριο ασχολήστε με συγκεκριμένα θέματα… όταν είστε σπίτι με άλλα. Διαχωρίστε το!!!

 2.Υπάρχει μια εφαρμογή, άκρως ενδιαφέρουσα για όσους ασχολούνται με τον κλάδο των μαλλιών, η οποία με δελεαστικό και πολύχρωμο οπτικό υλικό, μπορεί όχι μόνο να σας φτιάξει την διάθεση, αλλά και να σας οργανώσει. Το Trello είναι μια εφαρμογή όπου μπορείτε να διαχειριστείτε υποχρεώσεις διαδικτυακά, να δημιουργήσετε και να μοιραστείτε πολλά πράγματα με συναδέλφους σας.

3. Κρατήστε σημειώσεις και ένα μικρό πρόγραμμα της ημέρας. Βρείτε μια όμορφη πολύχρωμη κατά προτίμηση ατζέντα και καταγράφετε κάθε μέρα, πως είστε, τι νιώθετε, αν φάγατε καλά, αν γυμναστήκατε, κ.α. Μπορείτε να κάνετε μια φατσούλα επιβράβευσης, κάθε βράδυ. Το θεωρείτε χαζό; Δοκιμάστε το, να δείτε πόσο ευχαριστημένοι και περήφανοι θα νιώθετε για τον εαυτό σας, δίνοντας του έστω μια τόσο μικρή αλλά ουσιατική ανταμοιβή!!!!

4. Σε όλους αρέσει η εξέλιξη. Με τόσο πολύ διαδικτυακή εκπαίδευση που υπάρχει αυτή τη στιγμή, μπορείς να μαθαίνεις κάθε μέρα και κάτι διαφορετικό, άρα αξιοποιήστε στο χρόνο σας στο έπακρο. Πολλές φορές, δεν είναι μόνο η ίδια η εκπαίδευση, αλλά το συναίσθημα της ανθρώπινης αλληλεπίδρασης, της επικοινωνίας και ότι εύκολα πλέον, προχωρούμε μπροστά. “

5. Χρησιμοποίησε την εφαρμογή Headspace για καθοδηγημένο διαλογισμό και θα δειτε μέσα σε έναν μήνα έναν διαφορετικό πολύ καλύτερο εαυτό σας. Θα κατεφέρετε να προσγειωθείτε στην πραγματικότητα σας με έναν άκρως ήρεμο και αληθινά ουσιαστικό τρόπο.

6. Στην ίδια ατζέντα που αναφερθήκαμε πιο πάνω, κρατήστε σημειώσεις και για όλα αυτά τα καλά που μπορεί να μαθαίνετε κατά τη διάρκεια της μέρας. Γράφοντας τα, δεν πρόκειται να ξεχάσετε τίποτα και αυτό θα σας δίνει δύναμη και χαρά, όταν θα τα ξανά διαβάζετε.

7. Κομμώτρια/ής είσαι, γίνεται τα μαλλιά σου να είναι κλασικά και όχι ιδιαίτερα; Βάλε μια πινελιά χρώματος στις ρίζες, στις άκρες, σε μια ανταύγια, στις αφέλειες ή όπου όπως αλλιώς θελετε. Αυτό το λίγο τρελό μαλλί θα σας κάνει χαρούμενους όποτε θα βλέπεστε στον καθρέφτη.

8. Μην ξεχνάτε να διαβάζετε. Με την ανάγνωση, ταξιδεύετε έστω για λίγο, σε προορισμούς και καταστάσεις,  που επιλέξατε μέσω του βιβλίου σας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Sponsors