Κυριακή, 4 Ιουνίου, 2023

Self test όχι από φαρμακεία, αλλά από σούπερμαρκετ;

Ταλαιπωρία και μπέρδεμα, προκύπτει από την απόφαση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου να σταματήσει το Σάββατο 19 Ιουνίου τη δωρεάν διάθεση των self test από τα φαρμακεία.

Αυτό όμως δεν επηρεάζει το δικαίωμα, υποχρέωση όλων των εργαζόμενων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα καθώς και τον αυτοαπασχολούμενων, για λήψη 3 τεστ, εντός της τρέχουσας εβδομάδας.

Συγκεκριμένα, η συμφωνία που υπήρχε μεταξύ Φαρμακοποιών και κυβέρνησης ίσχυε μέχρι την περασμένη Κυριακή και ήταν μόνο για δύο μήνες. «Ως Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος πήραμε απόφαση να επεκτείνουμε το δίμηνο διανομής έως τις 19 Ιουνίου. Η συμφωνία που έχουμε κάνει είναι ότι θα καλύπτουμε την κοινωνία μέχρι τέλος του μήνα. Σταματά η δωρεάν διάθεση των self test από τα φαρμακεία, πρόκειται για μία απόφαση που είναι εις γνώση της πολιτείας» ανέφερε ο κ.Θανάσης Παπαθανάσης, μέλος του ΔΣ του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Επίσης πρόσθεσε ότι, με αυτή την κίνηση,  οι φαρμακοποιοί αισθάνονται ανακουφισμένοι αφού όπως λένε τα φαρμακεία είχαν μετατραπεί σε κέντρα εξυπηρέτησης πολιτών, ενώ υπήρχε και κίνδυνος διασποράς του ιού.

Αν και εμείς τη συγκεκριμένη ενέργεια την πληροφορούμαστε τώρα, σύμφωνα με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο, δεν πρόκειται για αιφνιδιαστική κίνηση, αλλά για ξεκάθαρη αρχική συμφωνία που είχε γίνει με την κυβέρνηση, η οποία όμως δεν είχε γίνει γνωστή στους πολίτες.

Απάντηση, δίνει ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος, εξηγώντας ότι δεν θα επηρεαστούν οι πολίτες, εφόσον η δωρεάν διάθεση θα συνεχιστεί για ολόκληρο το καλοκαίρι, απλά μέσω άλλων δικτύων.

Πληροφορίες λένε, ότι τα σελφ τεστ, μετά τις 19 Ιουνίου,  θα μπορούμε να τα προμηθευόμαστε από τα σούπερ μάρκετ. Μέσα στο σούπερ μάρκετ θα διαμορφωθεί ειδικός χώρος, σαν «περίπτερο», απ’ όπου ο πολίτης θα μπορεί να προμηθευτεί το self test, με τον ίδιο ασφαλή τρόπο, όσον αφορά τα προσωπικά δεδομένα, όπως γινόταν και στα φαρμακεία.  

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Sponsors