Παρασκευή, 9 Ιουνίου, 2023

10 λουλούδια ειδικά για το κομμωτήριο σου

Τα πολύχρωμα λουλούδια, τα πράσινα φυτά… γενικότερα το φυσικό περιβάλλον, στον εργασιακό χώρο, δημιουργεί θετικές επιδράσεις τόσο σε εσάς που δουλεύετε για τόσες ώρες στο κομμωτήριο σας, όσο και στους πελάτες που μπαινοβγαίνουν.

Σύμφωνα με έρευνες, εκτός από όμορφότερο έναν χώρο, τα λουλούδια και τα φυτά μπορούν να φτιάξουν τη διάθεση σας, γεμίζοντας την, αισιοδοξία και θετικότητα.

Τοποθετώντας λουλούδια ή πρασινάδα σε εσωτερικό χώρο εργασίας, σύμφωνα με μελέτη του University of Technology του Sydney, διαπιστώθηκε 37% μείωση στην ένταση και το άγχος, 58% μείωση στην κατάθλιψη ή απόρριψη, 44% μείωση στο θυμό και την εχθρότητα και 38% μείωση στο αίσθημα της κούρασης.

Σύμφωνα με το δείγμα της μελέτης, μια τέτοια έξυπνη και όμορφη κίνηση, βελτιώνει την παραγωγικότητα, μειώνει τα ποσοστά ασθένειας και απουσιών, καθιστά τον εργασιακό χώρο πιο ελκυστικό, καθαρίζει τον αέρα, μειώνει τα επίπεδα θορύβου και ενισχύει τη δημιουργικότητα.

Πριν αποφασίσετε ποιά λουλούδια θα βάλετε στο χώρο σας, σκεφτείτε ποιά λούλουδια ταιριάζουν με το χώρο σας και πόσο χρόνο είστε διατεθειμένοι να δώσετε για τη φροντίδα τους. Πριν κάνετε την επιλογή σας, ρωτήστε τον ανθοπώλη σας, τι φροντίδα χρειάζεται!!!

Καλές επιλογές είναι, φυτά που περιέχουν αλόη, κάκτο, καουτσούκ, κρίνα, κ.α.

Ακολουθεί λίστα με τα ιδανικά φυτά για το κομμωτήριο σας.  

Ορχιδέα : Ένα από τα ιδανικότερα λουλούδια για εσωτερικούς χώρους. Δύσκολο να τη μεγαλώσεις, γιατί έχει τις απαιτήσεις της, αλλά όταν ανθίζει δίνει μια αριστοκρατική και ζωντανή νότα στο χώρο σας. Για να διατηρηθεί, τοποθετήστε την δίπλα σε κάποια τζαμαρία ή παράθυρο, αλλά προσοχή γιατί αν και χρειάζεται αρκετό ήλιο, δεν αντέχει τον αέρα.

Αλεξανδρινός: Το χριστολούλουδο ή αλλιώς το άνθος των Χριστουγέννων, είναι εντυπωσιακό ειδικά για διακοσμήσεις τα Χριστούγεννα. Τελευταίως,  μπορείτε να το βρείτε και σε άλλους χρωματισμούς όπως λευκό ή ροζ.  

Κλίβια: Ένα λουλούδι που δεν θέλει ιδιαίτερη φροντίδα. Θα το βρείτε σε πορτοκαλί, κίτρινες και κόκκινες αποχρώσεις και ακόμα και όταν δεν ανθοφορεί, είναι πανέμορφη.

Ιβίσκος: Το άνθος της Χαβάης, χρειάζεται πολύ φως για αυτό τοποθετήστε το δίπλα σε ένα παράθυρο.  Ξεχωρίζει για το χρώμα του, την μυρωδιά του και τα πλατιά φύλλα του.

Βιγόνια: Ένα λουλούδι που μπορείς να το μετακινείς σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, αναλόγως του που επιθυμείς να το βλέπεις. Πρόσεξε όμως, γιατί προτιμά ημισκιερό περιβάλλον, άρα απέφυγε να δει ήλιο και κατά το πότισμα του, δε θέλει πολύ νερό, αλλά συχνά και λίγο.

Ανθούριο: Ένα πανέμορφο λουλούδι, το οποίο χρειάζεται φως αλλά όχι απευθείας έκθεση στον ήλιο. Παρουσιάζει μεγάλη αντοχή στη ζέστη και τα υψηλά επίπεδα υγρασίας και δεν χρειάζεται συχνό πότισμα.

Γκλοξίνια: Ένα βελούδινο λουλούδι που χρειάζεται αρκετό φως. Τα πολύχρωμα άνθη της και τα χρώματα της, σίγουρα θα τραβήξουν τα βλέμματα.

Αφρικάνικες Βιολέτες: Άσπρες, ροζ, μωβ, μπλε…μονόχρωμες, πολύχρωμες.. μεγάλη ποικιλία και εύκολη φροντίδα. Το μόνο που χρειάζονται εκτός από λίγο πότισμα, είναι να βρίσκονται σε ημισκιερό περιβάλλον.

Χρυσάνθεμο: Ένα από τα αγαπημένα μου λουλούδια, το οποίο για να ανθοφορήσει χρειάζεται ήλιο και ζέστη. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι το καλοκαίρι στους 35 βαθμούς μπορεί να αντέξει κάτω από τον ήλιο.

Κρίνο της Ειρήνης: Αυτό το λουλούδι δεν είναι απλά όμορφο αλλά έχει και την ικανότητα, σύμφωνα με τους παλιούς, να βελτιώνει τη σωματική, ψυχική και πνευματική υγεία, προσφέροντας θετική ενέργεια, σε οποιοδήποτε χώρο το τοποθετήσουμε. Θυμηθείτε θέλει σκιερό μέρος και ελάχιστο πότισμα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Sponsors