Τετάρτη, 4 Οκτωβρίου, 2023

Κέρδισε πελάτες, μέσω του facebook !!

Είμαι σίγουρη ότι γνωρίζεις πολύ καλά το συγκεκριμένο μέσο, εφόσον σε βλέπω, βάζεις συνέχεια φωτογραφίες σου, σκέψεις, μιλώντας με γνωστούς και αγνώστους.
Το ξέρεις όμως , ότι με τη σωστή διαχείριση του  facebook, εκτός από προβολή του εαυτού σου, μπορείς να αυξήσεις τις πωλήσεις και το κέρδος σου; Πως μπορείς να το κάνεις αυτό; Προβάλλοντας, με το σωστό τρόπο,  το κομμωτήριο –  επιχείρηση σου!!!

Δεν είναι τόσο εύκολο όσο νομίζεις, αλλά αν μπεις στη διαδικασία, θα δεις ότι δεν είναι ούτε όσο δύσκολο υποψιάζεσαι και δεν έχεις ξεκινήσει ακόμα.

Διάβασε το κείμενο που ακολουθεί και μάθε να διαχειρίζεσαι σωστά τη facebook σελίδα της επιχείρησης σου, αξιοποιώντας όλα όσα μπορεί να σου δώσει αυτή η εφαρμογή.

Αρχικά σκέψου τι θα θεωρούσες εσύ ενδιαφέρον να διαβάσεις, να κάνεις like, share, ακόμα και να σχολιάσεις. Μπες στη θέση του πελάτη σου και σκέψου τι θα ήθελε να δει στη σελίδα σου.

Το αυτονόητο είναι, η θεματολογία σου να είναι σχετικά με την επιχείρηση σου, τον επαγγελματικό σου κλάδο, τα νέα και τις εξελίξεις στο χώρο στον οποίο δραστηριοποιείσαι και τη τρέχουσα καθημερινότητα. Για να έχεις το σωστό αποτέλεσμα, θα πρέπει να οργανωθείς και να κάνεις ένα μηνιαίο πλάνο δημοσιεύσεων, βάση του κοινού σου. Αν το κοινό σου, δεν είναι συγκεκριμένο, ψάξε να βρεις εκτός από τις ανάγκες και τα κοινά τους και προσέγγισε τους κατάλληλα, (δηλαδή έξυπνα, προσιτά, φιλικά και θετικά). Μια καλή ιδέα είναι να μάθεις να χρησιμοποιείς hashtags  (#) και όταν λέω να χρησιμοποιείς εννοώ 2,3 και όχι 15 και σίγουρα να είναι λέξεις που ταιριάζουν με την επιχείρηση σου.

Το κοινό σου πρέπει να θέλει να είναι μαζί σου ανα πάσα στιγμή και όχι να το κουράζεις αποκλειστικά και μόνο με διαφημίσεις. Συμβούλεψε το, πληροφόρησε το, κάνε αστεία και φρόντισε να θυμάσαι να του εύχεσαι καλημέρα, καλό μήνα, Χρόνια Πολλά, κάνοντας το προφίλ σου ενδιαφέρον, με ευχές αναλόγως ημέρας .

Μην ξεχνάς 2 τουλάχιστον φορές τον μήνα, να ανεβάζεις και βίντεο!
Την θεματολογία είμαι σίγουρη πως την υποψιάζεσαι. Η σελίδα σου, θέλει βίντεο από το κομμωτήριο σου, βίντεο με τη διαδικασία κάποιας δουλειάς σου, παρουσίαση  των προϊόντων που χρησιμοποιείς, των αποτελεσμάτων σου, συνεντεύξεις, αποσπάσματα από τηλεοπτικές ενδιαφέρουσες εκπομπές, συνέδρια, εκθέσεις, ακόμα και βίντεο με πρωταγωνιστές τον κόσμο σου.

Διαγωνισμοί και διαδραστικότητα

Ένας καλός τρόπος για να αυξήσεις τη διαδραστικότητα, τα like, comment, share στη facebook σελίδα σου, είναι να διοργανώσεις διαγωνισμούς, κληρώσεις, παιχνίδια και κατ’ επέκταση με αυτό τον τρόπο να μαζέψεις και αρκετά στοιχεία του κόσμου που πιθανόν να γίνει σύντομα πελάτης σου. Μην ξεχνάς ότι τα δώρα που θα δίνεις δεν πρέπει να είναι άσχετα πράγματα που αρέσουν σε εσένα, αλλά να είναι σχετικά με την επιχείρηση σου.

Δώσε σημασία στα αποτελέσματα και στα στατιστικά στοιχεία της κάθε κίνησης σου. Συγκεκριμένα το Facebook σου δίνει τη δυνατότητα να ελέγξεις και να μετρήσεις κάθε σου κίνηση, βλέποντας πως πήγαν οι διαφημίσεις σου, τι απήχηση έχει η σελίδα σου, ποιά ποστ σου άρεσαν στο κοινό περισσότερο, τι ώρα επισκέπτονται οι χρήστες τη σελίδα σου, και ποιοί είναι, από που προέρχονται οι χρήστες σου. Βάση αυτών των αποτελεσμάτων ξέρεις να κάνεις ακόμα καλύτερο προγραμματισμό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Sponsors