Παρασκευή, 2 Ιουνίου, 2023

Κομμωτήριο σε σωστές αποχρώσεις και φωτισμό!

Η εικόνα ενός χώρου, είναι σημαντική. Όσο καλή και να είναι η δουλειά σας, με συμφέρουσες τιμές και σπουδαία αποτελέσματα, αν ο χώρος δεν δημιουργεί τα κατάλληλα συναισθήματα στον πελάτη σας, δεν θα θέλει να ξανά έρθει. Ιδανικός χώρος σημαίνει, σωστά χρώματα, χαλαρό, ήρεμο φωτισμό και φυσικά άνετες καρέκλες και βολικά έπιπλα.

Σκεφτείτε να μπαίνετε σε έναν χώρο, όπου τα χρώματα να είναι τόσο έντονα που θα πονάτε το κεφάλι σας, ή θα σας δημιουργείτε άγχος. Δεν θα θέλατε να κάτσετε περισσότερο από πέντε λεπτά.

Τα χρώματα παίζουν καθοριστικό ρόλο για την εικόνα ενός κομμωτηρίου και γενικότερα ενός χώρου αισθητικής, ομορφιάς και ηρεμίας. Πρέπει τα χρώματα που θα βρούμε για τη διακόσμηση του χώρου μας, να δημιουργούν συναισθήματα χαλάρωσης, ευεξίας και σίγουρα να εκπέμπουν καθαριότητα και ηρεμία.

Ποιά είναι αυτά τα χρώματα;

Αν θες έναν μεγάλο, φωτεινό χώρο, καλή επιλογή είναι οι ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις. Αν πάλι θες ζεστό χώρο, σκέψου κάτι σε μπεζ.

Σύμφωνα με έρευνες το σωστό χρώμα στον τοίχο αλλά και γενικότερα στο χώρο σας, μπορεί να ρίξει τα επίπεδα του στρες άμεσα. Πρώτο και καλύτερο, είναι το μπεζ, ένα χρώμα που εκτός από ηρεμία και ζεστασιά, δίνει και μια αριστοκρατική, κλασική εικόνα στο χώρο. Αποτελεί ένα γήινο, ουδέτερο χρώμα που ταιριάζει σχεδόν με όλα τα χρώματα επίπλων ή διακοσμητικών.  

Ίσως δεν το περιμένατε, αλλά αν το σκεφτείτε το χρώμα της φύσης, σίγουρα είναι ένα χρώμα που μπορεί να σε ηρεμίσει. Το πράσινο λοιπόν, είναι ένα χρώμα που μπορεί μαγικά να εξαφανίσει το άγχος σου και να σε χαλαρώσει…θα νιώθεις και εσύ και οι πελάτισσες σου, σχεδόν λες και είστε σε ένα πάρκο.

Δεν το περιμένατε ε; Αλλά ναι. Το λιλά, δηλαδή ένα ανοιχτό μοβ, μπορεί να φτιάξει μια κοριτσίστικη ευχάριστη διάθεση. Μπορεί στο σωστό τόνο, να δημιουργήσει μια απίστευτη ατμόσφαιρα, με σκοπό την εσωτερική σου γαλήνη.

Αν θες να κάνεις την ανατροπή, μπορείς να δοκιμάσεις στο χώρο σου, ένα ουδέτερο γκρι. Όχι το γκρι το σκούρο, που θα σε στενοχωρεί, βλέποντας το… Αλλά ένα γκρι ανοιχτό,  που με τη σωστή διακόσμηση θα μπορέσει να φτιάξει κάθε διάθεση σου.

Γαλάζιος ο ουρανός, γαλάζια η θάλασσα…. γαλάζιο και το ιδανικό χρώμα για να ηρεμίσει η πελάτισσα σου, από μια δύσκολη καθημερινότητα. Βάψε γαλάζιο ένα μέρος του τοίχου σου και διακόσμησε το χώρο ανάλογα. Δεν θα χάσεις.

Σωστός φωτισμός

Ο σωστός φωτισμός έχει την σημασία του. Εσείς πρέπει να έχετε καθαρή και φωτεινή εικόνα των χρωμάτων και των μαλλιών που δουλεύετε και ο πελάτης σας να νιώθει άνετα και ξεκούραστα. Δημιουργείστε ένα ατμοσφαιρικό περιβάλλον, τονίζοντας την αισθητική του χώρου.  Βασικό είναι να υπάρχει φυσικό φως, αν αυτό είναι δύσκολο υπάρχουν κάποια τιπς να βοηθήσουν το χώρο σας να γίνει φωτεινότερος.

Καθρέφτες και καθαρά τζάμια

Στο κομμωτήριο σου, σίγουρα υπάρχουν καθρέφτες. Αν οι καθρέφτες είναι σε σωστά σημεία, έχουν τη μοναδική ικανότητα να αντανακλούν φως και να μεγαλώνουν το χώρο. Επίσης αν το τζάμι της βιτρίνας σου, είναι καθαρότατο, όλα φαίνονται πιο φωτεινά. Η λεπτομέρεια των σκονισμένων βρωμισμένων τζαμιών…. αν το σκεφτείς δεν είναι τόσο λεπτομέρεια, εφόσον είναι το πρώτο πράγμα που βλέπει ένας πελάτης για να μπει στο χώρο. Άρα καθάρισε τα τζάμια σου!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Sponsors