Παρασκευή, 9 Ιουνίου, 2023

τιπς για αύξηση κέρδους!! Τελικά τα χρήματα αγοράζουν υπαλλήλους;Λόγω covid19, έχουν πάει όλες οι επιχειρήσεις πίσω. Επανήλθαμε και πρέπει όχι μόνο να βγάλουμε κέρδος τώρα, αλλά να βγάλουμε και τα σπασμένα των προηγούμενων μηνών.
Σύμφωνα με ειδικούς δημιουργίας Εταιρικής στρατηγικής, τα βασικά για να πετύχει η επιχείρηση-κομμωτήριο μας είναι τα ακόλουθα. Επενδύστε σε σωστή ομάδα και στο διαδίκτυο!!
Πως γίνεται αυτό; Πολλές φορές σημασία δεν έχει μόνο ο μισθός που θα δώσετε αλλά και τα κίνητρα.  

1.            Δημιουργία Ηγετικών Ομάδων  με διευρυμένους και καθοριστικούς ρόλους και με στόχο την χάραξη, τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη της Εταιρικής Στρατηγικής. Χρειάζεται να αναλάβουν δράση με σκοπό να κινητοποιήσουν και να καθοδηγήσουν προς τη σωστή κατεύθυνση το σύνολο του επιχειρησιακού ιστού. Να ενεργοποιήσουν και να προβάλλουν τις αξίες της εταιρείας, σε όλους τους εργαζόμενους και κατ’ επέκταση στην ίδια την κοινωνία.

2.            Διαχείριση του Ανθρώπινου Δυναμικού των επιχειρήσεων και  αναγκαία η μέριμνα συνθηκών εργασίας, για την σωματική και ψυχική υγεία των εργαζομένων. Η ενδυνάμωση της εσωτερικής επικοινωνίας, η προβολή θετικών μηνυμάτων, η αμφίδρομη επικοινωνία με τα στελέχη ή και την διοίκηση να απαντούν σε όλες τις ερωτήσεις και να συμμετέχουν σε ανοιχτό διάλογο με τους εργαζόμενους. Με τον τρόπο αυτό δημιουργείται κλίμα εμπιστοσύνης με ανταπόκριση στις ανησυχίες τους, τους προβληματισμούς τους και τις ανάγκες τους.

3.            Ψηφιακός μετασχηματισμός. Η ψηφιακή τεχνολογία διαδραματίζει καταλυτικό ρόλο στην νέα πραγματικότητα.

Μπορούν τα χρήματα να αγοράσουν την αφοσίωση;

Για να έχουμε σωστό προσωπικό και εκλεκτή ομάδα, θα πρέπει να δώσουμε σημασία στα μέλη της. Όχι μόνο όσον αφορά την εκπαίδευση τους, αλλά κυρίως όσον αφορά τα κίνητρα τους.

Αν δεν έχετε ήδη εντρυφήσει στο εσωτερικό management κομμωτηρίων ή ινστιτούτων, πρέπει να γνωρίζετε πως ο κάθε υπάλληλος παρακινείται από εξωτερικά και εσωτερικά κίνητρα. Τα εξωτερικά είναι αυτά, που λαμβάνουμε από τους άλλους και τα εσωτερικά είναι αυτά που αντλούμε από τον ίδιο μας τον εαυτό.

H αφοσίωση των υπαλλήλων που είχαν έντονα εσωτερικά κίνητρα (ανάπτυξη καριέρας, εκπαίδευση, παρακίνηση, παραγωγική αξιολόγηση, συμμετοχή στις αποφάσεις κ.λπ.) ήταν τρεις φορές μεγαλύτερη από αυτών που είχαν μόνο εξωτερικά κίνητρα (μισθός, μπόνους κτλ.). Γι’ αυτό είναι σημαντικό για το κατάλληλο management κομμωτηρίων, να αναζητούμε τα εσωτερικά κίνητρα των υπαλλήλων και να τους προσφέρουμε αντίστοιχες ευκαιρίες και προκλήσεις που βασίζονται σε αυτά κυρίως και όχι μόνο σε ανταμοιβές ώστε να παραμένουν κινητοποιημένοι. Τα εσωτερικά κίνητρα είναι από τους ισχυρότερους παράγοντες για την απόδοση των εργαζομένων.

O κάθε ηγέτης πρέπει να καταλάβει τι αξιολογεί ο κάθε εργαζόμενος ως πιο σημαντικό, ώστε να του παράσχει τα κατάλληλα κίνητρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Sponsors