Παρασκευή, 9 Ιουνίου, 2023

Υπάρχει ημερομηνία λήξης για την βούρτσα σου!

«Να χτενίζεσαι με εκατό χτενίσματα για να γίνουν τα μαλλιά σου μεταξένια», ήταν η συμβουλή της μαμάς μου, κάτι που τελικά έμαθα να κάνω σε καθημερινή βάση. Υπάρχει όμως συγκεκριμένος τρόπος που πρέπει να χτενίζεσαι και ειδικές βούρτσες, αναλόγως του τύπου των μαλλιών σου. Έχεις σγουρά μαλλιά ή ίσια; Τα χτενίζεις ενώ είναι βρεγμένα ή στεγνά; Σημασία εχει ο τρόπος και η βούρτσα.
Έσύ έχεις την σωστή βούρτσα;

Εκεί έξω στην αγορά υπάρχουν βούρτσες για όλα τα γούστα, όλα τα στυλ, όλα τα βαλάντια. Υπάρχει τεράστια ποικιλία και αυτό κάνει την επιλογή αγοράς σου … ένα μπερδεμένο πρόβλημα.
Το ξέρεις ότι δεν αρκεί να έχεις μια βούρτσα εδώ και δέκα χρόνια που απλά κάνει τη δουλειά της, αλλά καλό θα ήταν να την αλλάζεις κάθε 6 με 8 μήνες, για να μην καταστρέφεις τα μαλλιά σου βουρτσίζοντας τα;

Τα περισσότερα αντικείμενα- χρηστικά προϊόντα,  έχουν ημερομηνία λήξης.
Ακόμα και αν τα προσέχεις σαν τα μάτια σου, πάλι κάποια στιγμή θα πρέπει να τα αντικαταστήσεις, απλά ίσως όχι τόσο σύντομα όσο αν δεν τα πρόσεχες.

Αρχικά να σου πω ότι, πρέπει να καθαρίζεις τη βούρτσα σου συχνά, γιατί λόγω της καθημερινής χρήσης, ανάμεσα στα δοντάκια της, συσσωρεύονται βακτήρια, σκόνη, υπολείμματα προϊόντων περιποίησης μαλλιών και γενικότερα λιπαρότητα από τα μαλλιά σας. Αντιλαμβάνεσαι ότι αν δεν τη καθαρίσεις, όλα αυτά τα μικρόβια θα τοποθετηθούν στα μαλλιά σου, αρχικά βρωμίζοντας τα και τελικά δημιουργώντας ακόμα και δερματίτιδα.

Από την άλλη το καθάρισμα δεν είναι αρκετό.
Έλεγξε αν λείπουν δοντάκια ή αν έχει σπάσει το μαξιλαράκι από τη βούρτσα σου, γιατί αν αυτό συμβαίνει πιθανότατα να καταστραφεί η ποιότητα των μαλλιών σας, να σπάνε συνεχώς οι άκρες και να μειωθεί σημαντικά η λάμψη και ο όγκος τους.

Ότι βουρτσίζει τα μαλλιά σου, είναι βούρτσα. Το θέμα είναι τι είδος βούρτσας είναι;
Για να αποφασίσεις τι χρειάζεται να αγοράσεις αποκλειστικά για τα μαλλιά σου, πρέπει να ξέρεις όλα τα είδη που υπάρχουν.

Και η έρευνα μας λέει ότι…. υπάρχουν οι ακόλουθες βούρτσες!!!!

Βούρτσα με συνθετικές τρίχες, ειδικά για τα πολύ πυκνά μαλλιά εφόσον δεν δημιουργούν τόσο στατικό ηλεκτρισμό αλλά ξεμπλέκουν και τα μαλλιά ευκολότερα.

Βούρτσα με φυσικές τρίχες, συνήθως από τρίχες αγριογούρουνου. Μαλακές βούρτσες ειδικά για γυναίκες που έχουν λεπτά, ίσια μαλλιά και θέλουν λαμπερά και απαλά μαλλιά.

Βούρτσα με μικτές τρίχες, είναι η βούρτσα που συνδυάζει και τα λαμπερά ευαίσθητα μαλλιά και το ξέμπλεγμα. Είναι αποτελεσματικές σε όλους τους τύπους μαλλιών.

Βούρτσα Πλακέ, γνωστή και σαν καθημερινή βούρτσα. Δεν δημιουργεί ούτε περιτό όγκο στα μαλλιά σου, ούτε φριζάρισμα στο ίσιωμα σου.

Βούρτσα Αέρος, ειδική βούρτσα για στέγνωμα και ίσιωμα των μαλλιών σου. Μειώνει το χρόνο της θερμότητας στα μαλλιά σου και κατ’ επέκταση τα ταλαιπωρείς λιγότερο.

Στρογγυλή Βούρτσα, για μαλλιά με όγκο και λίγη μπούκλα. Όσο πιο στενή είναι η βούρτσα, τόσο πιο στενές θα είναι οι μπούκλες των μαλλιών σου. Δοκίμασε να χρησιμοποιήσεις κρύο αέρα στα μαλλιά σου πριν απομακρύνεις τη βούρτσα από αυτά, επειδή αυτό βοηθά στο να μείνει το στυλ.

Βούρτσα Teasing, για όγκο, κρεπάρισμα και λείο χτένισμα των μαλλιών καθώς είναι ειδικά σχεδιασμενη να βοηθάει στο κρεπάρισμα των μαλλιών, χωρίς να κόβει ή να καταστρέφει τα μαλλιά, όπως θα έκανε μια χτένα.

Χτένα Λισουάρ, θα την αναγνωρίσεις από το μακρύ και λεπτό της χερούλι. Είναι ιδανική για να χωρίζεις γρήγορα και εύκολα τούφες μαλλιών, είτε για κάποιο χτένισμα, είτε για να τα βάψεις. Τα λεπτά δόντια της χτένας σου επιτρέπουν να διορθώσεις οποιεσδήποτε ατέλειες στο χτένισμά σου.

Χτένα με φαρδιά δόντια, χρησιμοποίησε την ακόμα και μετά από το ντους, για να απομακρύνεις τους κόμπους των μαλλιών σου χωρίς να σπάνε οι τρίχες.

Βούρτσα για υγρά μαλλιά,  κάνει ακριβώς την ίδια δουλειά με την χτένα, με τη μόνη διαφορά ότι είναι βούρτσα.  Έχει τρίχες που είναι περίπου όσο σκληρές όσο και η χτένα, οπότε δεν θα τα τραβά όσο η παραδοσιακή πλακέ βούρτσα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Sponsors