Παρασκευή, 9 Ιουνίου, 2023

Μάθε αν πέρασες κορονοϊό….από τα νύχια σου!

Λένε ότι ο κορωνοιός σου αφήνει κάποια «κουσούρια» ακόμα και μετά από καιρό από τότε που τον πέρασες. Ένα από αυτά τα συμπτώματα επηρεάζουν τα νύχια των χεριών και των ποδιών σου. Ήσουν ασυμπτωματική και τα νύχια σου είναι πάντα βαμμένα… ακριβώς για αυτό, δεν έχεις καταλάβει ότι και εσύ ίσως να είχες νοσήσει. Ξέβαψε τα νύχια σου και παρατήρησε τα. Αν έχουν ευδιάκριτες, ανάγλυφες, οριζόντιες διαγραμμίσεις σημαίνει ότι είσαι σε φάση ανάρρωσης από τον κορονοϊo.

Πολλοί ανέφεραν ότι ανάμεσα σε άλλα, εκτός από πυρετό, ξηρό βήχα, κούραση, απώλεια γεύσης ή όσφρησης, πονοκεφάλους, πονόλαιμο και πολλά άλλα… είδαν να καταστρέφονται και τα νύχια τους.  Συγκεκριμένα καταγράφοντας τις επιπτώσεις και αλλαγές που είδαν στα νύχια τους, οι ειδικοί έδωσαν την ερμηνεία αιτιολογώντας το πρόβλημα ότι αυτό είναι οι  γραμμές Beau.

Και τι είναι αυτές οι γραμμές;

Οι γραμμές Beau μπορούν να εμφανιστούν όταν ένα άτομο περνά από φυσιολογικό στρες. Οι αυλακώσεις εμφανίζονται συνήθως σε περισσότερα από ένα μόνο νύχι. Τα βαθουλώματα εμφανίζονται όταν σταματά η ανάπτυξη των νυχιών, από κάτω από την επιδερμίδα έως την πλάκα των νυχιών.

Συνήθως, οι συστημικές ανεπιθύμητες ενέργειες προκαλούν περίεργα νύχια, κάτι που εξηγεί γιατί τα συναντούμε σε ορισμένους ασθενείς που έχουν υποβληθεί σε χημειοθεραπεία. Άλλες αιτίες των γραμμών Beau περιλαμβάνουν την έλλειψη ροής αίματος στα δάχτυλα, ελλείψεις θρεπτικών ουσιών, μεταβολικά ζητήματα και ασθένειες που προκαλούν υψηλό πυρετό.

Σύμφωνα με την Πρόεδρο της Βρετανικής Ένωσης δερματολόγων, δρ. Tanya Bleiker, οι αυλακώσεις, σχηματίζονται μεταξύ 2,3 εβδομάδων μετά από μια σοβαρή γρίπη, βαριά ασθένεια, λοιμώξεις και πυρετό. Θέλοντας να σας καθησυχάσω να σας ενημερώσω ότι, αυτές οι γραμμές είναι αβλαβείς και θα υποχωρήσουν εφόσον πλέον είστε καλά, καθώς μεγαλώνουν τα νύχια σας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Sponsors