Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου, 2023

Πρωινές συνήθειες ευτυχισμένων ανθρώπων. Υιοθέτησε τες!!!

Είναι γεγονός ότι από όλο τον κόσμο που ξέρω, μόνο εγώ χαίρομαι με τα πρωινά ξυπνήματα εφόσον στόχος ζωής μου, είναι να αξιοποιώ τις στιγμές της μέρας από το πρωί.
Παραδέχομαι ότι αρκετές φορές ο πρωινός μου ενθουσιασμός και η θετική μου διάθεση, έχει επιφέρει εμφυλίους….  αλλά είμαι ευτυχισμένη,  φταίω;

Για τους περισσότερους ανθρώπους ένα πρωινό ξυπνημα είναι αγχωτικό  και μισούν να σηκώνονται πριν τις 9 το πρωί. Έχεις δουλεια, βάζεις το ξυπνητήρι… χτυπάει το ξυπνητήρι, ξανά χτυπάει,  το κλείνεις στον ύπνο σου, χτυπάει το εφεδρικό, χτυπάνε τηλέφωνα φίλοι και γνωστοί προσπαθώντας να σε βοηθήσουν να σηκωθείς και τελικά η ώρα περνάει… και ξυπνάς νευριασμένος που τα κατάφεραν ξυπνητήρι και φίλοι να σε σηκώσουν από το κρεβάτι!!!!  

Να σας πω ότι… σύμφωνα με έρευνα, τα πραγματικά ευτυχισμένα άτομα απολαμβάνουν το πρωινό ξύπνημα. Έχουν διαμορφώσει τη μέρα τους με μια απλή καθημερινή ρουτίνα, την οποία ακολουθούν από το πρωί και τους δίνει θετική ενέργεια και ευεξία μέχρι το βράδυ. Ποιά είναι όμως αυτή η ρουτίνα και ποιές είναι αυτές οι σπουδαίες συνήθειες που μπορείς και εσύ να υιοθετήσεις και να δεις τελικά πιο θετικά το πρωινό ξύπνημα και τη ζωή;

Οι πρωινοί ευτυχισμένοι άνθρωποι …..

Ξυπνάνε με μια αίσθηση ευγνωμοσύνης, εκτίμησης, με ένα αίσθημα ευτυχίας και μια διάθεση αγάπης και θετικότητας. Εκτιμάνε πραγματικά τη ζωή και χαίρονται με κάθε λεπτομέρεια της. Κάθε πρωί, όταν ξυπνάνε, εκφράζουν στους δικούς τους ανθρώπους, τα συναισθήματα τους και πόσο ευτυχείς νιώθουν που τους έχουν . Επίσης έχουν ημερολογίο, στο οποίο καταγράφουν το πρόγραμμα τους ή οτιδήποτε σκεφτούν ή νιώσουν, δηλώνοντας ευγνώμονες.

Δεν πτοούνται από μια άσχημη μέρα και θεωρούν ότι κάθε μέρα είναι διαφορετική, καινούρια και πολύ καλύτερη από την προηγούμενη.Ξεκινάνε με αισιοδοξία την κάθε νέα μέρα, έτοιμοι να κατακτήσουν τους σκοπούς τους και το κυριότερο την ευτυχία τους.

Διατηρούν την ηρεμία και την αυτοσυγκέντρωση τους, προσπαθώντας να μην εκνευρίζονται ειδικά αν δεν υπάρχει σοβαρός λόγος. Οι περισσότεροι από τους ευτυχισμένους ανθρώπους είναι θρησκευόμενοι και προσεύχονται συχνά στο δημιουργό. Οι ευτυχισμένοι άνθρωποι παροτρύνουν θετικά τον εαυτό τους κάθε πρωί, για να έχουν μια όμορφη μέρα.

Διαβάζουν με σκοπό την αυτοβελτίωση. Διαβάζουν την Αγία Γραφή, διαβάζουν ιστορικά βιβλία, ψυχολογικά…ο καθένας διαβάζει ιστορίες της επιλογής του, οι οποίες τον εμπνέουν γενικότερα στη ζωή του, καθοδηγώντας τον, αναλόγως των επιλογών του. Έχουν το διάβασμα σαν μια καθημερινή ιεροτελεστία,  με σκοπό να βελτιώσουν τον εαυτό τους, να γίνουν καλύτεροι αναπτύσσοντας τις γνώσεις και την αυτογνωσία τους.

Απλοποιούν τη ζωή τους. Δεν τους αρέσουν οι πολύπλοκες πρωινές ρουτίνες, βγάζουν από τη ζωή τους τα μη ξεκάθαρα άτομα και προσπαθούν να αποφεύγουν το οτιδήποτε τους προκαλεί ανησυχία, άγχος, κλέβοντας τους την ηρεμία και τη θετική τους ενέργεια. Συγκεκριμένα φροντίζουν από το βράδυ να έχουν έτοιμα τα ρούχα που θα φορέσουν την επόμενη ημέρα, έχουν έτοιμη την καφετιέρα πριν πάνε για ύπνο , το μεσημεριανό τους κολατσιό είναι ήδη στη τσάντα τους και τα έχουν όλα φτιαγμένα και οργανωμένα, ώρες πριν τα χρειαστούν. Ένας ευτυχισμένος άνθρωπος δεν είναι τόσο της τελευταίας στιγμής και του αρέσει  το πρόγραμμα.

Άσκηση εντός ή εκτός. Όπως είναι γνωστό η άσκηση ανεβάζει ταεπίπεδα της σεροτονίνης και ντοπαμίνης στον εγκέφαλο που δρουν εναντίον του στρες, της κατάθλιψης, δίνοντας ζωντάνια, ενέργεια και τονώση στην κυκλοφορία του αίματος. Η πρωινή άσκηση είναι μια από τις προτεραιότητες των χαρούμενων ανθρώπων που τους αρέσει να γυμνάζονται πρωί πρωί  και έτσι δεν ανησυχούν αν θα βρουν χρόνο για γυμναστική αργότερα μέσα στην ημέρα. Αναγνωρίζουν ότι η δύναμη της θέλησης είναι μεγαλύτερη το πρωί. Άσκηση δεν σημαίνει κατά ανάγκη γυμναστικά όργανα και βάρη, αλλά μπορεί να είναι και ένας πρωινός περίπατος στον καθαρό αέρα, παρέα με το σκύλο του. 

Βλέπουν θετικά τη ζωή, ζώντας στο παρόν. Το να βλέπεις μόνο ομορφιά γύρω σου είτε κάθεσαι στην πολυθρόνα σου, είτε έξω στο μπαλκόνι, μπροστά στη θάλασσα ή ακόμα και περιμένοντας το μετρό… είναι εξαιρετικά αναζωογονητικό και σε βοηθάει να έχεις ενθουσιασμό για την κάθε ξεχωριστή μέρα σου. Ζούν την στιγμή, το παρόν και δεν θέλουν να χάνουν το χρόνο τους, εφόσον κάθε λεπτό είναι σημαντικό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Sponsors