Κυριακή, 4 Ιουνίου, 2023

Επιστροφή στην κανονικότητα

Σήμερα συνεδριάζουν οι λοιμωξιολόγοι, προκειμένου να βρεθεί ο σωστός τρόπος για την ομαλή επιστροφή μας στην κανονικότητα. Στο τραπέζι των αρμοδίων είναι θεματολογία όπως, οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις, τα SMS, η απαγόρευση κυκλοφορίας, η εστίαση, το λιανεμπόριο και ο τουρισμός. Σήμερα το απόγευμα στην καθιερωμένη πλέον συνέντευξη τύπου θα ανακοινωθούν από την κυβέρνηση, οι σχετικές ανακοινώσεις…
Μια από αυτές θα είναι και το ενδεχόμενο της κατάργησης των μηνυμάτων στο 13032!!!!

Από αυτή την Παρασκευή τα απαγορευτικά μέτρα φαίνεται αν όχι να σταματάνε , έστω να μειώνονται.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι μετακινήσεις από νομό σε νομό στην ενδοχώρα, απελευθερώνονται μεθαύριο Παρασκευή 14 Μαίου όπως και τα ταξίδια σε νησιά. Και στις δύο περιπτώσεις καλό είναι να υπάρχει αρνητικό self test χωρίς να είναι υποχρεωτικό στην πρώτη περίπτωση αλλά αναγκαίο στη δεύτερη. Τεστ δικαιούστε να μην έχετε κάνει, μόνο εάν επιδείξετε κατά τον έλεγχο πιστοποιητικό εμβολιασμού. 

Όσον αφορά την εστίαση και την απαγόρευση κυκλοφορίας, θα ξεκινάει μια ώρα μετά, δηλαδή στις δώδεκα τα μεσάνυχτα. Επίσης πιθανόν να δωθεί άδεια στην εστίαση να μπορεί να λειτουργεί με μουσική.

Σχετικά με το λιανεμπόριο, συζητείται να απελευθερωθεί η αγορά, να τερματιστεί το click away και το click inside  και ο  μοναδικός περιορισμός να είναι τα τετραγωνικά ανά πελάτη.

Αύριο Πέμπτη 13 Μαΐου, ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, θα ανακοινώσει συκεκριμένα το πλάισιο που θα κινείται ο τουρισμός. Σύμφωνα με τον υπουργό, οι τουρίστες θα εισέρχονται στην Ελλάδα, είτε με αρνητικό μοριακό τεστ 72 ωρών είτε με πιστοποιητικό εμβολιασμού, τουλάχιστον 14 ημερών πριν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Sponsors