Πέμπτη, 23 Μαρτίου, 2023

Απεγκλωβιζόμαστε… Τέλος το Lockdown!!!

Κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης, σχετικά με την πορεία της πανδημίας και τα μέτρα προστασίας μας κατά του Covid19,  ο  Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος ανακοίνωσαν τα θετικά βήματα προς την πλήρη επιστροφή στην κανονικότητα μας.

Από μεθαύριο Παρασκευή 14 Μαΐου εφαρμόζεται,

  • Άρση της απαγόρευσης των μετακινήσεων από νομό σε νομό.
  • Επέκταση του ωραρίου ελεύθερης κυκλοφορίας, κατά τουλάχιστον 1 ώρα, δηλαδή ως τις 24:00. Κάτι που συνεπάγεται και επέκταση του ωραρίου λειτουργίας της εστίασης (θα σταματά μισή ώρα πριν από το απαγορευτικό).
  • Κατάργηση των SMS προς το 13033 για τις μετακινήσεις και προς το 13032 για τις αγορές.
  • Κατάργηση του click away και του click in shop.

Μετακίνηση από νομό σε νομό

Οι μετακινήσεις από νομό σε νομό στην ενδοχώρα, απελευθερώνονται όπως επίσης και τα ταξίδια σε νησιά. Και στις δύο περιπτώσεις καλό είναι να υπάρχει αρνητικό self test ή μοριακό τεστ χωρίς να είναι υποχρεωτικό στην πρώτη περίπτωση αλλά αναγκαίο στη δεύτερη. Τεστ δικαιούστε να μην έχετε κάνει, μόνο εάν επιδείξετε κατά τον έλεγχο πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Τέλος στα SMS και στα ραντεβού στα καταστήματα- παράταση ωραρίου κυκλοφορίας

Σταματάνε τα SMS στο 13033 και οι μέθοδοι click away και click in shop για το λιανεμπόριο.

Ωστόσο, δεν είναι σίγουρο αν θα μπορούμε να πηγαίνουμε για αγορές στα καταστήματα χωρίς ραντεβού από τις 17  Μαΐου ή μία εβδομάδα αργότερα, από τις 24  Μαΐου.

Το ωράριο κυκλοφορίας θα παραταθεί κατά μία ώρα, δηλαδή αντί 11 θα γίνει 12:30 το βράδυ και συνεπώς αυξάνεται και το ωράριο λειτουργίας στην εστίαση.

Τι θα γίνει με τον τουρισμό στην Ελλάδα;

Αύριο Πέμπτη 13 Μαΐου, ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, θα ανακοινώσει συκεκριμένα το πλάισιο που θα κινείται ο τουρισμός. Σύμφωνα με τον υπουργό, οι τουρίστες θα εισέρχονται στην Ελλάδα, είτε με αρνητικό μοριακό τεστ 72 ωρών είτε με πιστοποιητικό εμβολιασμού. Οι τουρίστες θα πρέπει να έχουν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου και να έχουν περάσει 14 ημέρες από τη χορήγηση της δεύτερης δόσης. Το αρνητικό τεστ ή το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα μπορεί να αναρτάται σε ψηφιακή πλατφόρμα.

Επανεκκίνηση και στον Πολιτισμό

Παρασκευή 14 Μαΐου, ανοίγουν τα μουσεία, βάσει του υφιστάμενου υγειονομικού πρωτοκόλλου.

Παρασκευή 21 Μαΐου, ξεκινούν τα θερινά σινεμά και οι κινηματογραφικές προβολές σε υπαίθριους χώρους με πληρότητα 75%.

Παρασκευή 28 Μαΐου, ξεκινούν τα ζωντανά θεάματα και ακροάματα σε υπαίθριους χώρους μόνο για καθήμενους, με σταθερό ποσοστό πληρότητας 50% και συγκεκριμένη ταξιθεσία

Δευτέρα στις 17 Μαΐου, θα ανοίξουν οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί και ταυτόχρονα επανέρχεται η δυνατότητα για πρακτική και εργαστηριακές ασκήσεις σε ΙΕΚ, καθώς επίσης σε κολέγια, ενώ θα επιτραπεί εκ νέου η δια ζώσης διδασκαλία στα σχολεία δεύτερης ευκαιρίας.

Στο τραπέζι των εμπειρογνωμόνων δεν συζητήθηκε καν το άνοιγμα των γυμναστηρίων και από ότι φαίνεται μετά από επανεκτίμηση της κατάστασης, ίσως λειτουργήσουν ξανά τον Ιούνιο, όπως και οι πραγματοποίηση γάμων και εξωτερικών εκδηλώσεων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΟΔΥ σήμερα, τα νέα κρούσματα είναι 2489 , 707 οι διασωληνωμένοι και 70 οι θανάτοι.

Επιστροφή στην κανονικότητα!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Sponsors