Παρασκευή, 9 Ιουνίου, 2023

Digital education

Digital εκπαίδευση;

Είναι τόσο δύσκολη όσο ακούγεται;

ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΧΙ!

☹️Δεν θα τα καταφέρω

😞Δεν το έχω με τη τεχνολογία

😕Είναι το ίδιο αποδοτική η εξ αποστάσεως εκπαίδευση με τη δια ζώσης;

Αυτά είναι μόνο μερικά από τα ερωτήματα που ακούω σχετικά με τη Digital Εκπαίδευση. Και η αλήθεια είναι πως καθετί καινούργιο μας προβληματίζει.

Η τεχνολογία μας δίνει τη δυνατότητα να εκπαιδευόμαστε και να εξελισσόμαστε από την ασφάλεια και την άνεση του σπιτιού μας.

Παράλληλα, έχουμε την ευκαιρία να λάβουμε γνώση από οποιοδήποτε σημείο της χώρας και του πλανήτη ακόμη! Δεν χρειάζεται λοιπόν να μεταφερθούμε για να εκπαιδευτούμε, ειδικά για το κοινό που βρίσκετε σε κάποια επαρχειακή πόλη. 

Όσον αφορά την αποτελεσματικότητα της εκπαίδευσης είναι βέβαιο πλέον ότι είναι ισάξια της δια ζώσης μάθησης αν ο εκπαιδευτής είναι έμπειρος .

Όταν απέναντι μας έχουμε εκπαιδευτές επαγγελματίες, γνωρίζουμε πως η προετοιμασία του σεμιναρίου έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να ανταποκριθεί στις ανάγκες του καθενός μας.

Επίσης σημαντική είναι η αλληλεπίδραση και η επικοινωνία. Έχουμε διαπιστώσει ότι είναι πιο άμεση η επαφή εκπαιδευτή και εκπαιδευόμενου, αφού συνεχώς αλληλεπιδρούν. Έτσι, υπάρχει ενεργή συμμετοχή και κατανόηση του εκπαιδευτικού υλικού.

Μπορούμε λοιπόν να πούμε ότι η Digital εκπαίδευση είναι ο τρόπος εκμάθησης της εποχής. Ειδικά όταν έχουμε απέναντι μας επαγγελματίες, θεωρείται δεδομένο ότι θα υπάρχει η κατάλληλη καθοδήγηση και υποστήριξη σε ό,τι χρειαστούμε.

Κανείς δεν μένει πίσω!

Από την εμπειρία μου θα σας πω σίγουρα ότι η δια ζώσης εκπαίδευση είναι πολύ αποτελεσματική και διασκεδαστική όμως προχωρώντας στην νέα εποχή, με την διαδυκτιακη εκπαίδευση  κάνεις πράγματα άμεσα γρήγορα από το σπίτι σου. ‘Οταν υπάρχει η εμπειρία να το διαχειριστεί σωστά ο εκπαιδευτής δεν χάνεις σχεδόν τίποτα, τα οφέλη είναι πολύ περισσότερα  αναλογικά, το βασικότερο σε χρόνο, σε χρήμα αλλά και ψυχική ηρεμία, γιατί μπορεί να είσαι πιο ήρεμος στο σπίτι σου.

Αν θες να μάθεις κάτι θα το μάθεις. ‘Οταν η θέληση είναι δυνατή όλα τα αλλά τα φέρνεις στα μέτρα σου.

Είμαι λάτρης της διαδυκτιακης  εκπαίδευσης. Προσωπικά, αν και για επαγγελματικούς σκοπούς, ταξίδευα παρά πολύ κάτι που σίγουρα δεν ήταν κακό … σήμερα το διασκεδάζω και το ζω το ίδιο δυνατά και απολαυστικά. Μοιράζομαι γνώσεις με συναδέλφους από όλη την Ελλάδα και μαζί χαιρόμαστε μοναδικές στιγμές. Τα ταξίδια δεν σταματούν, αντίθετα παίρνουν διαφορετικό ρόλο πλέον στην ζωή μου. 

Τολμήστε να δοκιμάσετε πρώτοι τις νέες προκλήσεις και ανάγκες της νέας digital εποχής που ξεδιπλώνετε μπροστά μας. 

Αργά η γρήγορα θα μπούμε σε αυτή τη νέα εποχή γιατί ήρθε στην ζωή μας γρηγορα με μια πανδημία, αλλά ήρθε και θα μείνει για πάντα! 

Ευχαριστώ τις πρώτες ομάδες μου, που έκαναν κάθε μάθημα μας, μια μοναδική εμπειρία !!!
Τα καλά τους λόγια, η διάθεση τους και το αποτέλεσμα στα έργα τους, μου δίνουν την αυτοπεποίθηση να συνεχίσω !!!

www.mariadretaki .gr

Μαρία Δρετάκη
Μαρία Δρετάκηhttp://www.mariadretaki.gr
Salon manager Ανανέωση Ma.Ster.team - Hair master education - Creative director Haute Coiffure Fransaise Hellas - Artist L’Oréal professionnel

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αξιολατρευτη Μαρία!!!!!δεν φανταζεσαι την χαρα που εχω παρει απο αυτη την αλληλεπίδραση μαζι σου!!!!ευχομαι κοριτσι μου να μην στερεψει ποτε αυτη η καλοσυνατη ενέργεια σου κ να πραγματοποιήσεις ολα τα ονειρα σου!!!!!Ευχαριστώ!!!!!!!!!!😍😍😍😍😍😍😍😍

  2. Μαρία, έχω ξετρελαθει με τη μεταδοτικότητα σου!!! Πρώτη φορά ασχολούμαι με διαδικτυακό σεμινάριο και το έχω αγαπήσει!!!
    Συνεχίζουμε δυναμικά!!! 🙂🙂🙂🙂

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Sponsors