Κυριακή, 4 Ιουνίου, 2023

Μάνα είναι μόνο μια!!!

Μάνα, μανούλα,μητέρα, μαμά είναι η μέρα σου σήμερα, ακούς;
Χρόνια Πολλά και να ξέρεις ότι σε λατρεύω. Σε λατρεύω γιατί από την πρώτη στιγμή που βγήκα στον έξω κόσμο και με ακούμπησαν πάνω σου, σταμάτησα να κλαίω. Σε λατρεύω για όλες εκείνες τις νύχτες που ήμουνα άρρωστη και ήσουνα δίπλα μου, για τις ατελείωτες ώρες που καθόσουνα και με διάβαζες, για τις γνώσεις και τις αξίες που μου έχεις μεταλαμπαδεύσει, για τις ώρες που μιλούσαμε για χίλια δυό δικά μου θέματα, για τις αγκαλιές, τα φιλιά, την αγάπη, τη δύναμη που μου έδινες και μου δίνεις απλά επειδή υπάρχεις.
Σε λατρεύω γιατί πάνω από όλα με έκανες το άτομο που είμαι τώρα.
Σε ευχαριστώ που όσο έχω εσένα δεν φοβάμαι κανέναν.

Μια εβραϊκή παροιμία λέει πως ο Θεός δεν μπόρεσε να βρίσκεται παντού γι’ αυτό δημιούργησε τη μητέρα. Πόσο δίκαιο έχει η ιστορία του Paulo Coelho!!!!

Χρόνια πολλά στη μαμά μου και σε όλες τις μανούλες του κόσμου που χωρίς αυτό το τόσο σημαντικό πλάσμα στη ζωή μας, δεν θα υπήρχαμε.

Διαβάστε την ιστορία που ακολουθεί και αν εσείς, είστε κοντά στη μαμά σας, αγκαλιάστε την σφικτά και βρίσκοντας αφορμή την ημέρα αυτή, πείτε της ένα μεγάλο ευχαριστώ, δίνοντας της πολλά φιλιά και πολύ αγάπη. Να ξέρετε ότι και ας μην το ζητάνε σίγουρα το χρειάζονται!!!

«Ο Θεός κάλεσε τον πιο αγαπημένο Του άγγελο και του παρουσίασε ένα πρότυπο μητέρας.Στον άγγελο δεν άρεσε αυτό που είδε.

-Εργαστήκατε πολύ, Κύριε, δεν ξέρετε πλέον τι κάνετε, είπε ο άγγελος. Κοιτάξτε! Φιλί ειδικό, που θεραπεύει όλες τις αρρώστιες, έξι ζευγάρια χέρια για να μαγειρεύει, να πλένει, να σιδερώνει, να φροντίζει, να ελέγχει, να καθαρίζει. Δε θα δουλέψει!

-Το πρόβλημα δεν είναι τα χέρια, αντέτεινε ο Θεός. Είναι τα τρία ζευγάρια μάτια που χρειάστηκε να βάλω: ένα για να βλέπει το παιδί της πίσω από κλειστές πόρτες και να το προστατεύει από ανοιχτά παράθυρα, ένα άλλο για να το κοιτάζει με αυστηρότητα όταν πρέπει να του μάθει κάτι ουσιώδες και το τρίτο για να του δείχνει διαρκώς τρυφερότητα και αγάπη, όση δουλειά κι αν έχει εκείνη!

Ο άγγελος εξέτασε το πρότυπο της μητέρας πιο προσεχτικά.

-Κι αυτό τι είναι;

-Ένας μηχανισμός φυτοθεραπείας. Δε θα έχει χρόνο να αρρωσταίνει, θα πρέπει να ασχολείται με το σύζυγο της, με τα παιδιά, με το σπίτι.

-Νομίζω ότι πρέπει να ξεκουραστείτε λίγο, Κύριε, είπε ο άγγελος. Και να επιστρέψετε στο κλασικό πρότυπο με τα δυο χέρια, τα δυο μάτια κ.λ.π.

Ο Θεός συμφώνησε με τον άγγελο. Αφού ξεκουράστηκε, μεταμόρφωσε τη μητέρα σε κανονική γυναίκα. Εξομολογήθηκε όμως στον άγγελο:

-Χρειάστηκε να της δώσω μια τόσο δυνατή θέληση, ώστε να νομίζει ότι θα έχει έξι χέρια, τρία ζευγάρια μάτια και ικανότητα αυτοθεραπείας. Αλλιώς δε θα καταφέρει να εκπληρώσει το καθήκον της.

Ο άγγελος την εξέτασε από κοντά. Κατά τη γνώμη του, αυτή τη φορά ο Θεός είχε επιτύχει. Ξαφνικά όμως πρόσεξε ένα λάθος:

-Αδειάζει. Αναρωτιέμαι, Κύριε, μήπως βάλατε ξανά υπερβολικά πολλά πράγματα σ’ αυτό το πρότυπο μητέρας.

-Δεν αδειάζει. Αυτό ονομάζεται δάκρυ.

-Και σε τι χρησιμεύει;

-Για να δείχνει χαρά, λύπη, απογοήτευση, πόνο, θυμό, ενθουσιασμό.

-Κύριε, είστε μεγαλοφυΐα! αναφώνησε ο άγγελος. Ακριβώς αυτό ήταν που έλειπε για να συμπληρωθεί το πρότυπο.

Ο Θεός πρόσθεσε με ύφος μελαγχολικό:

-Δεν το έβαλα εγώ. Όταν συναρμολόγησα όλα τα μέρη, το δάκρυ εμφανίστηκε από μόνο του.

Ο άγγελος συγχάρηκε πάλι τον Παντοδύναμο κι έτσι δημιουργηθήκαν οι μητέρες»

Χρόνια Πολλά μαμά, σε αγαπώ όσο δεν φαντάζεσαι!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Sponsors