Τρίτη, 6 Ιουνίου, 2023

Εμβόλια Pfizer ή AstraZeneca; Έρευνα αποκαλύπτει τις παρενέργειες.

Είμαστε εν μέσω πανδημίας και η λύση  για μείωση των ποσοστών νέων κρουσμάτων κορωνοιού, είναι εκτός από τα self test και τα εμβόλια.
Όταν δεν γνωρίζεις κάτι, σίγουρα φοβάσαι .. και αυτό γίνεται ακόμα πιο έντονο όταν όντως κάνοντας εμβόλιο, υπάρχουν κάποιες φορές, κάποιες παρενέργειες.
Σε όλα όμως δεν υπάρχουν θεωρητικά παρενέργειες;

Κοιτάξτε απλά ένα κουτάκι ασπιρίνες τι γράφει ως συμπτώματα… είχατε ποτέ κάτι από αυτά;
Ή το θετικό αποτέλεσμα του να μην πονάτε πχ το κεφάλι σας είναι σημαντικότερο και συχνότερο από το ρίσκο του να πάθετε κάτι από αυτά που καταγράφονται τυπικά στις οδηγίες φαρμάκων;

Κάποιοι είναι υπέρ του εμβολίου κατά του Covid19, κάποιοι όχι… Εσείς είστε υπερ ή όχι;

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε 627.383 άτομα στο Kings’ College του Λονδίνου, συγκρίνοντας τα δύο εμβόλια Pfiser και Astrazeneca, οι συχνότερες συστημικές ανεπιθύμητες ενέργειες είναι μικρής διάρκειας πονοκέφαλος, κόπωση, υπερευαισθησία, ρίγη, διάρροια, πυρετό, μυαλγία, αρθραλγία, ναυτία. Από την άλλη υπάρχουν και οι τοπικές ανεπιθύμητες ενέργειες, στην περιοχή που γίνεται η ένεση του εμβολίου, οι οποίες είναι πόνος, οίδημα, υπερευαισθησία, ερυθρότητα, κνησμός, αίσθημα καψίματος και πιθανόν διόγκωση στους λεμφαδένες της μασχάλης.

Τα συμπτώματα, εξαρτώνται από την ηλικία αυτού που θα το κάνει, τα αντισώματα του και αν έχει νοσήσει προηγουμένος από Covid-19. Συγκεκριμένα, μεγαλύτερες πιθανότητες συστηματικών παρενεργειών από τον εμβολιασμό έχουν οι νεότεροι κάτω των 55 και οι γυναίκες, τριπλάσιες πιθανότητες από το εμβόλιο της Pfizer για όσους είχαν νοσήσει παλαιότερα και διπλάσιες από το AstraZeneca. Όσον αφορά τα τοπικά συμπτώματα και παρενέργειες, περισσότερο επηρεάζονται αυτοί που ήδη είχαν νοσήσει με COVID-19.

Συνήθως οι ανεπιθύμητες ενέργειες ξεκινάνε εντός των πρώτων 24 ωρών μετά την διαδικασία του εμβολίου και διαρκούν 2,3 ημέρες. Παρενέργειες συχνότερα έχει η ομάδα υψηλού κινδύνου.

Στο σύνολο των εμβολιασθέντων, 25,4% ανέφεραν μία ή περισσότερες συστημικές παρενέργειες  και 66,2% τοπικές παρενέργειες. Ειδικότερα, για το εμβόλιο της Pfizer τα ποσοστά ανήλθαν σε 13,5% και 22% μετά την πρώτη και δεύτερη δόση αντίστοιχα, ενώ για την πρώτη δόση της AstraZeneca 33,7%.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Sponsors