Παρασκευή, 2 Ιουνίου, 2023

Λίπος στη κοιλιά- Σοβαρός κίνδυνος στην υγεία σας.

Παχύναμε, το ξέρουμε… το βλέπουμε. Κάθε φορά που πάμε να βάλουμε ένα ρούχο μας και δεν μας μπαίνει, τότε αντιλαμβανόμαστε ξανά ότι έχουμε βάλει βάρος.
Και λέμε τώρα, αν είναι απλά θέμα εμφάνισης, σε κάποιους αρέσουν οι καμπύλες, άρα μην αγχώνεστε. Μήπως όμως πρέπει να χάσεις κιλά, για θέμα σωστής υγείας;
Προσοχή, ειδικά αν είσαι άτομο που τείνεις να αποθηκεύεις σωματικό λίπος στην κοιλιά, γιατί μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνο για διαβήτη, καρδιακά επεισόδια και καρκίνο!!!

Τρως τα γλυκάκια σου, τα τηγανητά σου, τα κέικ και τα τσουρέκια σου… και τα αποτελέσματα είναι εμφανέστατα. Που βάζεις εσύ τα περιτά κιλά σου; Κοιλίτσα, μηρούς ή περιφέρεια;

Σ.Ο.Σ αν και η περιοχή στην οποία αποθηκεύει ο κάθε άνθρωπος το λίπος του, είναι ως επί το πλείστον, προκαθορισμένη γενετικά, όλοι μπορούμε με τη σωστή διατροφή να το ελέγξουμε.

Και επειδή το θέμα πλέον δεν είναι απλά εμφανισιακό αλλά θέμα υγείας. Διαβάστε και απαλλαγείτε άμεσα από το λίπος σας, ειδικά αν είναι στην κοιλιά.

Σύμφωνα με έρευνες του Πανεπιστημίου Harvard, το λίπος που υπάρχει στους μηρούς ή στο κάτω μέρος του σώματος, δεν είναι βιολογικά ενεργό και λειτουργεί περισσότερο σαν όργανο- αδένας, παράγοντας απλά ορμόνες που επηρεάζουν την όρεξη και το μεταβολισμό σας, για αυτό δεν πρέπει να σας αγχώνει.

Από την άλλη το λίπος στη κοιλιά, διαταράσσει τη λειτουργία της ινσουλίνης, με αποτέλεσμα να αυξάνεται ο κίνδυνος διαβήτη τύπου 2. Επίσης συνδέεται με την αυξημένη παραγωγή κυτοκινών, πρωτεΐνών, οι οποίες είναι υπεύθυνες για τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Οι αυξημένες κυτοκίνες αποτελούν παράγοντα κινδύνου για την καρδιοπάθεια, καθώς προωθούν την αντίσταση στην ινσουλίνη και την εκδήλωση εμμένουσας φλεγμονής.

Τέλος ανάμεσα σε άλλα, το λίπος στη περιοχή της κοιλιάς, αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού, καθώς το σώμα παράγει περισσότερα οιστρογόνα, τα οποία τροφοδοτούν τα καρκινικά κύτταρα του μαστού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Sponsors