Τετάρτη, 4 Οκτωβρίου, 2023

Ποιο είδος μανιταριών αποτελεί την καλύτερη επιλογή στο αδυνάτισμα

Όλα τα είδη βρώσιμων μανιταριών που κυκλοφορούν στην αγορά είναι διαιτητικά και πλούσια σε πρωτεΐνη. Ωστόσο ένας συγκεκριμένος μύκητας μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στο να καταλάβετε γιατί το σώμα σας αποθηκεύει τη ζάχαρη και τα λίπη με ένα συγκεκριμένο τρόπο και να αποδειχθεί βοηθητικός στην προσπάθειά σας να χάσετε βάρος.

Μία προκαταρκτική έρευνα του Πανεπιστημίου του Μπάφαλο έδειξε ότι συγκεκριμένα τα μανιτάρια portobello είναι αποτελεσματικά στο να βοηθούν τις γυναίκες να χάνουν βάρος, ρυθμίζοντας τα επίπεδα του σακχάρου τους. Οι ερευνητές υποστήριξαν ότι η κατανάλωση μανιταριών μπορεί να είναι χρήσιμη στην σταθεροποίηση των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα. Αυτό από μόνο του είναι ευεργετικό για την απώλεια κιλών.

Τα μανιτάρια περιέχουν φυτοθρεπτικά συστατικά, καθώς και το αντιοξειδωτικό εργοθειονίνη, ένα αμινοξύ που εντοπίζεται στα φυτά. Ο συνδυασμός αυτών των δύο προστατεύει ενάντια στον τραυματισμό των ιστών και ισορροπεί το σάκχαρο του αίματος μέσα σε λιγότερο από 30 λεπτά.

Δεδομένης της επιβαρυμένης με ζάχαρη διατροφής που ακολουθούμε οι περισσότεροι σήμερα, τα σώματά μας δυσκολεύονται να επεξεργαστούν τη μεγάλη ποσότητα ζάχαρης που προσλαμβάνουμε, μετατρέποντάς τη σε λίπος, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται χρόνιες παθήσεις, όπως ο διαβήτης και η παχυσαρκία.

Τα μανιτάρια portobello δεν έχουν λίπος και έχουν ελάχιστες θερμίδες, επομένως αποτελούν γενικά μια εξαιρετική προσθήκη στο διαιτολόγιό σας. Επίσης, περιέχουν θρεπτικά συστατικά, όπως σελήνιο, χαλκό, βιταμίνη D, φυτικές ίνες και πρωτεΐνη.

Φυσικά, όλα τα είδη βρώσιμων μανιταριών που κυκλοφορούν στην αγορά είναι διαιτητικά και πλούσια σε πρωτεΐνη, χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει ότι μπορούν να αντικαταστήσουν την πρωτεΐνη των ζωικών προϊόντων απαραίτητα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Sponsors