Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου, 2023

Πώς θα αποκτήσετε εκθαμβωτική επιδερμίδα

Αν θέλετε να διατηρήσετε λαμπερή και νεανική την επιδερμίδα του προσώπου σας, θα πρέπει να μην ξεχνάτε να την φροντίζετε καθημερινά, σωστά και τακτικά. Γι αυτό, διαβάστε 5 σημεία «κλειδιά» στην περιποίηση που χρειάζεται το ιδιαίτερα ευαίσθητο δέρμα στο πρόσωπο, προκειμένου να παραμείνει λείο.

Ακολουθώντας αυτές τις απλές συμβουλές, θα καταφέρετε ακόμη, να ελαχιστοποιήσετε τις όποιες ρυτίδες ξεκινούν να κάνουν την εμφάνισή τους.

1. Καθαρισμός προσώπου

Ο σωστός καθαρισμός του προσώπου είναι ένα must. Η επιδερμίδα του προσώπου αποτελείται από διάφορα στρώματα. Για παράδειγμα, υπάρχει το εξωτερικό στρώμα το οποίο περιλαμβάνει διάφορα νεκρά κύτταρα, λιπαρές ουσίες και βρομιές που πρέπει να απομακρύνονται. Ο σωστός καθαρισμός του προσώπου πρέπει να γίνεται με ειδικά προϊόντα καθαρισμού προσώπου και πρέπει να γίνεται καθημερινά. Ξεπλύνετε το πρόσωπό σας λοιπόν, κάθε βράδυ με σαπούνια καθαρισμού του προσώπου έτσι ώστε να απομακρύνετε τις βρομιές και τα επιπλέον έλαια. Η απολέπιση του προσώπου καλό είναι να γίνεται μία φορά την εβδομάδα έτσι ώστε να απομακρύνονται τα νεκρά κύτταρα αλλά και να μην ερεθίζεται το δέρμα. Πριν την απολέπιση μπορείτε να εκθέσετε το πρόσωπό σας στον ατμό έτσι ώστε να ανοίξουν οι πόροι και να απομακρυνθούν καλύτερα οι βρομιές και η επιπλέον λιπαρότητα. Για να το κάνετε αυτό βράστε νερό σε μια κατσαρόλα. Στην συνέχεια βάλτε το πρόσωπό σας πάνω στον ατμό που βγάζει το νερό (σε απόσταση ασφαλείας έτσι ώστε να μην καίγεστε). Περιμένετε μερικά λεπτά έτσι ώστε να ανοίξουν οι πόροι του δέρματος.

Ο σωστός καθαρισμός του προσώπου συνοπτικά περιλαμβάνει τα παρακάτω βήματα:

 • Καθαρισμός με σαπούνι προσώπου (μια φορά κάθε μέρα).
 • Πρόσωπο στον ατμό από ασφαλή απόσταση (πριν την απολέπιση).
 • Απολέπιση προσώπου με μια κρέμα απολέπισης (μια φορά την εβδομάδα).

2. Ενυδάτωση προσώπου

Η ενυδάτωση του δέρματος του προσώπου είναι και αυτή πολύ σημαντική. Θα πρέπει να ενυδατώνετε την επιδερμίδα του προσώπου σας από μέσα προς τα έξω και από έξω προς τα μέσα. Για την ενυδάτωση από μέσα προς τα έξω, καλό είναι να καταναλώνετε 8 ποτήρια νερό κάθε μέρα. Για την ενυδάτωση από έξω προς τα μέσα μπορείτε να εφαρμόζετε μια ενυδατική κρέμα προσώπου ή ένα σέρουμ ενυδάτωσης.

Συνοπτικά η καλή ενυδάτωση του προσώπου περιλαμβάνει:

 • Ενυδάτωση από μέσα προς τα έξω (κατανάλωση 8 ποτηριών νερό καθημερινά)
 • Ενυδάτωση από έξω προς τα μέσα (ενυδατική κρέμα προσώπου καθημερινά και σέρουμ ενυδάτωσης προσώπου στις περιόδους που παρατηρήσετε ότι το πρόσωπό σας είναι αφυδατωμένο).

3. Προστασία του προσώπου

Η προστασία του προσώπου από τις εξωτερικές συνθήκες παίζει πολύ ουσιαστικό ρόλο στην «ποιότητα» της επιδερμίδας. Η ηλιακή ακτινοβολία προκαλεί πρόωρη γήρανση του δέρματος και για αυτό προτείνεται να φοράτε αντηλιακό προσώπου όλες τις ηλιόλουστες μέρες τόσο του καλοκαιριού όσο και του χειμώνα. Επίσης θα πρέπει να αποφύγετε να κυκλοφορείτε σε μέρη που η ατμοσφαιρική ρύπανση είναι πολύ υψηλή διότι και αυτή μπορεί να προκαλέσει αρκετά προβλήματα στην επιδερμίδα σας. Στην σωστή και ολοκληρωμένη προστασία της επιδερμίδας σας συμπεριλαμβάνεται και ο περιορισμός της κατανάλωσης μεγάλων ποσοτήτων αλκοόλ διότι προκαλεί αφυδάτωση. Επίσης καλό είναι να περιορίσετε ή και να διακόψετε το κάπνισμα διότι αυτό προκαλεί πρόωρη γήρανση του δέρματος καθώς και ρυτίδες.

Με λίγα λόγια, η σωστή προστασία του προσώπου από τις εξωτερικές συνθήκες περιλαμβάνει:

 • Χρήση αντηλιακού στις ηλιόλουστες μέρες για τον περιορισμό της ηλιακής ακτινοβολίας.
 • Αποφυγή της ατμοσφαιρικής ρύπανσης (όσον το δυνατόν είναι εφικτό).
 • Περιορισμός της κατανάλωσης μεγάλων ποσοτήτων αλκοόλ για τον περιορισμό της αφυδάτωσης.
 • Διακοπή καπνίσματος για τον περιορισμό της πρόωρης γήρανσης και των ρυτίδων.

«Η απολέπιση του προσώπου καλό είναι να γίνεται μία φορά την εβδομάδα έτσι ώστε να απομακρύνονται τα νεκρά κύτταρα αλλά και να μην ερεθίζεται το δέρμα»

4. Ο ύπνος

Σίγουρα θα έχετε ακούσει την έκφραση: «Ο ύπνος θρέφει την επιδερμίδα». Η έκφραση αυτή είναι πέρα για πέρα αληθινή. Κατά τη διάρκεια του ύπνου η επιδερμίδα του προσώπου σας «αναπλάθεται» και για αυτό το λόγο είναι πολύ σημαντικό να κοιμάστε 8 ώρες κάθε βράδυ (για τις ενήλικες γυναίκες). Σημαντικό επίσης είναι να κοιμάστε και τις σωστές ώρες. Ξαπλώστε λοιπόν νωρίς κάθε βράδυ και δείτε το πρόσωπό σας να λάμπει κάθε πρωί.

5. Θρέψη

Η επιδερμίδα του προσώπου σας, για να διατηρηθεί λεία, απαλή και ελαστική χρειάζεται να λαμβάνει καθημερινά τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες. Ο καλύτερος τρόπος για να το πετύχετε αυτό είναι να καταναλώνετε φρέσκα φρούτα και λαχανικά. Τα φρέσκα φρούτα και τα λαχανικά είναι πλούσια σε βιταμίνες, φυτικές ίνες και διάφορα άλλα φυτικά συστατικά και μπορούν να κάνουν το πρόσωπό σας πιο λαμπερό από ποτέ. Καταναλώστε λοιπόν φρέσκα φρούτα και λαχανικά και δεν θα χάσετε. Αν θέλετε μπορείτε να εφαρμόζετε καθημερινά και κάποια κρέμα προσώπου με βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά έτσι ώστε να βοηθήσετε ακόμα περισσότερο στη θρέψη της επιδερμίδας σας.

Για την σωστή θρέψη του προσώπου σας χρειάζεστε:

 • Κατανάλωση φρέσκων φρούτων και λαχανικών καθημερινά.
 • Καθημερινή χρήση μια κρέμας προσώπου με βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Sponsors