Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου, 2023

Μόνη ή μαζί;

Ποιο είναι πιο εύκολο; Πιο βολικό;

Αν θελουμε να φωνάξουμε δυνατά, πώς θα ακουστεί πιο δυνατά η φωνή;
Αν θα φωνάζω μόνη μου ή αν θα φωνάζουμε όλοι μαζί;

Δύσκολο να φτιάξεις μια ομάδα. Θέλει θάρρος, υπομονή και επιμονή, αλλά αν το πετύχεις είναι το κλειδί για την επιτυχία σε όλους τους τομείς.
Το όποιο σύνολο, ποτέ μα ποτέ δε λειτουργεί με μεμονωμένες τακτικές και συμπεριφορές.
Η ομάδα στοχεύει σε μια στρατηγική που αποτελείται από κανόνες και πειθαρχία.
Η επιτυχημένη ομάδα ακολουθεί όλα αυτά με στόχο τη πραγματοποίηση των ονείρων όλων των μελών της!

Ομάδα είναι όταν όλα τα άτομα βγάζουν τον καλύτερό τους εαυτό και προσφέρουν τις δεξιότητες τους για το καλό του συνόλου.

Παίρνεις τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά, τις πιο ευδιάκριτες ικανότητες του καθενός κι αντί να τις πνίγεις για να φανείς καλύτερος, τις χρησιμοποιείς και τις ενισχύεις, γιατί πολύ απλά ξέρεις. Ξέρεις πως αν κάποιος τρέχει πιο γρήγορα, ή έχει καλύτερη φωνή, ή πολύ απλά μπορεί να έρχεται στην ώρα του, σημαίνει πως η ομάδα τρέχει πιο γρήγορα ή έχει καλύτερη φωνή κλπ. Σημαίνει πως το πλεονέκτημα του ενός, είναι πλεονέκτημα του συνόλου.
Αντίστοιχα το μειονέκτημα του ενός, μετριάζεται και σχεδόν εξαφανίζεται, αν η ομάδα είναι πρόθυμη να το καλύψει με στοιχεία που ίσως σε κάποιους υπερισχύουν σε αντίθεση με κάποιους άλλους.

Κι εκεί είναι η μαγεία. Όλες οι δυνάμεις συσσωρεύονται σε μία συνισταμένη, που σε αντίθεση με τους νόμους της φυσικής, το αποτέλεσμα δε βγάζει ποτέ μηδέν.

Είναι οικογένεια η ομάδα, μια οικογένεια που εσύ διάλεξες και δεν ήξερες καν ότι χρειάζεσαι τόσο. Είναι μια μικρογραφία της κοινωνίας με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Έχει κι εκείνον που φωνάζει πολύ, έχει και τον άλλον που θα φέρνει φρούτα για να μην πεινάσει κανένας. Μα κι οι δύο, αν λείψουν, χάνεται ένα κύτταρο, χάνεται ένα χαρακτηριστικό, σαν ένα πρόσωπο που ξαφνικά του αφαιρείς το ένα μάτι.

Σε γνωρίζουν με τον εαυτό σου οι ομάδες, σε κάνουν να καταλάβεις πως ο άνθρωπος μόνος του, δεν μπορεί να πετύχει όλα όσα θέλει. Μα μαζί με άλλους, πραγματικά μαζί, ο άνθρωπος μπορεί να καταφέρει κι αυτά που ποτέ δεν είχε φανταστεί ότι μπορεί. Και το μαζί, όσο δύσκολο κι αν είναι, είναι πάντα ένα βήμα παραπέρα, ένα ακόμη βήμα προς το στόχο.

Έχω γεννηθεί επαγγελματικά μέσα από ομάδα. Δημιουργήσαμε όλοι μαζί κάτι που στα μάτια μου φάνταζε απίστευτο. Η ομάδα με έμαθε να συνεργάζομαι, να μοιράζομαι, να ακούω, να νιώθω, να ανταγωνίζομαι γιατί ακόμα και ο ανταγωνισμός είναι το κίνητρο να προσπαθήσεις.

Haute coiffure artist team Hellas

Σήμερα φτιάχνω ομάδες κομμωτών που οι κομμωτές είναι όλοι όμορφοι άνθρωποι. Κοινωνικοί, δημιουργικοί, ανταγωνιστικοί καλλιτέχνες, ανήσυχοι.
Πω πω τι ωραίος κόσμος! Ο κόσμος της μόδας της ομορφιάς της εξέλιξης!
Ο κόσμος μας!

workshop Κρήτη

Και έρχομαι μέσα σε αυτό το απόλυτο κοινό να δημιουργήσω, να παροτρύνω, να ενθουσιάσω και να ενθουσιαστώ.

Η επιθυμία μου να φτιάξω την δική μου ομάδα πραγματοποιήθηκε και συνεχίζω ασταμάτητα με το να φτιάχνω πολλές ομάδες…με διαφορετικούς υπέροχους και μοναδικούς ανθρώπους.

Workshop ακαδημία #Lorealprogr

Η εμπειρία μου από το λίγο χρόνο που έχω μοιραστεί σε αυτό το νέο μου ξεκίνημα τα digital workshop , με γεμίζει αισιοδοξία και θετική διάθεση. Έμπειροι και αρχάριοι κομμωτές σε groupakia γνωρίζονται, μοιράζονται,συνεργάζονται & αλληλεπιδρούν, ανταλάσσουν ιδέες και εμπειρίες.

Digital workshop

Όλα όμορφα, πολύ όμορφα… και εγώ ονειρεύομαι να μεγαλώσω τις ομάδες και να γίνουμε όλοι ένας μεγάλος κύκλος συμπαράστασης και αλληλεπίδρασης, όπως όλες αυτές οι ομάδες που φτιάξαμε μέσα στις καραντίνες με τους αξιόλογους πρωτοπόρους… ονόματα δεν λέμε, ξέρουμε όλοι, που μας γέμισαν αισιοδοξία!

❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
Ιδανικό να το κρατήσουμε και να γίνει σταθμός στην μετέπειτα ζωή μας!

….και τελικά αν πρέπει να διαλέξω το εγώ ή το μαζί φυσικά θα πάρω το μαζί γιατί μαζί είμαστε πιο δυνατοί !!!

Περιηγηθείτε στο site www.mariadretaki.gr και δηλώστε συμμετοχή στα σεμινάρια που σας ενδιαφέρει.

Μαρία Δρετάκη
Μαρία Δρετάκηhttp://www.mariadretaki.gr
Salon manager Ανανέωση Ma.Ster.team - Hair master education - Creative director Haute Coiffure Fransaise Hellas - Artist L’Oréal professionnel

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ότι καλύτερο έχω βιώσει!!!!!σεμινάρια digital με την ομάδα μου κ σένα Δρετακη!!!!!με εκφράζεις απόλυτα!!!!είμαστε όλοι ενθουσιασμένοι!!!!!!!περνάμε τέλεια!!!!Δεν το φανταζόμουν ποτέ ότι το webseminar θα ήταν τόσο συναρπαστικό!!!!!Θέλω να Σ αγκαλιααααασω!!!!!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Sponsors